Kızlar öyle çok temizlik takıntısı olan biri değilim ama yemek konusunda çok takıntılıyım herkesin yaptığı yemeği yiyemiyorum bazen kızıyorum kendime böyle olduğum için ama bu huyumu aşamıyorum. Komşum tabak getiriyor mesela midem almıyor yiyemiyorum yemeğini yiyeceğim kişinin içime sinmesi lazım dış görünüş temizliği kokusu ya da tırnakları falan dikkat ediyorum istemsiz. Arkadaşıma gidiyorum hamur yoğuruyor mesela hep taktığı yüzüğü çıkarmıyor yüzükle yoğuruyor onu görünce asla yiyemiyorum. Okulda çalışıyorum mesela öğrenciler yerli malı haftasında sarma kısır poğaça börek getiriyor herkes yiyo ben hiçbirini yiyemiyorum. Ya da okulda kantinci Abla para tutuyor eliyle sonra yemeğe dokunuyor ya da böyle domatesi koyuyor parmağını yalıyor her defasında sonra sandviçi yapmaya devam ediyor. Yani herkes görüyor kimse takılmıyor ama ben yiyemiyorum sevmiyorum bu huyumu ama malesef yıllardır aşamıyorum siz de benim gibi takıntılı mısınız?
Bu bendede var ya
Bu durum bende de var ne yazık ki. Özellikle bayramlarda falan eşimin köyünde aşırı zorlanıyorum. Çoğu zaman da aç geliyorum. İnsanın elinde değil ki bu durum
Öyle olman normal değil mi umarım dışardan da hiç bir şey yemiyorsundur o zaman herkesin yaptığı yenmez o kadar derin düşünsem aç kalırım o yüzden ben düşünmeyeye çalışıyorum
babam böyle. o yüzden yemeğe gidecemiz zaman aç gitmezdi. çok tiksinir ve inadına kıl tüy varsa babamın tabağından çıkar, yanık yer babama denk gelir, sonra da maalesef çıkarır. ve bu hayatını zorlaştırıyor.
tamam ben de yemeğim temiz olsun isterim ama neyi takıntı yaparsa yaparsan o takıntı önünde bitiyor.
bariz gördüğüm bir durum yoksa yerim ben. tablacıdan da yemek yerim, ilk defa tanıdığım birinin elinden de ama sevmediğim birinin yemem ya da bir şeyini gördüysem o zaman yemem
Temizliginden emin oldugum eli lezzetli kişilerin yemegini yerim hamileyken ozellikle bulantilarimin olduğu zamanlarda başkasının yaptığı yemek bana hoş gelirdi kendi yaptığımı yiyemezdim
Benim için kırmızı çizgi genellikle saç kılı
Eğer birinin yemeginde kılı gordummu o yemek benim için aninda biter daha da o kişinin yaptığı yemeği yiyemem, herhalde bizde bu genetik amcamlar da öyle babam da öyle yemekte kıl gordukmu tamam
Yazarken bile migdem bulandı
Çok mide bulandırıcı yaa gerçekten ben de el temizliğine çok dikkat ediyorum yemek yapacak kişinin elleri tırnakları temiz olmalı yüzüğü falan öyle hamura sokuyorşar ya ıyyyy
İyh tırnak bir kıl iki🤢
Bende söyle var eğer pis insan yaparsa bende asla yemem ama görürsem gözlerimle fln yemem mesela up uzun tırnaklı fln el yıkamayan ama tanıdığım ailem yaparsa flan yerim yani ki zaman geliyor dışardan bile söylüyorum onları hiç görmüyoruz hayat böyle şeyleri takmak için kısa geliyor bana
Maalesef bende yiyemem.mesela bir komşu ziyaretine gidsem evde inek besleyebilir köy yeri cogu besliyor..ama bazı evlerde ahırda ayrı olmasına ragmen ahır kpkuyor ustleri sarıldıgında burnuma istemsizce geliyor basdırıyprum kendimi cayı zor iciyorum.
Kız sende köy yerinde yaşıyorsun hatırladığım kadariyla ne kadar dikkat edersen et o koku siniyor insanin üstüne ozellikle saçına
Tayinciyiz biz.... bazı evler o kadar temizki hayvan old.bırak koku zaten yok..insandan geciyor
Domates yalamasını bende gorsem yemem, ama hazırlanmış bir tabakta da kafamda kurmam elleri nasıldır diye, her seyin fazlası zarar , bu senin hayatını da zorlaştırır, düşünmemeye calıs vucudumun mikroba da ihtiyacı var de bazen, bazen yemek pişince mikrobu gider de, ona bakarsan fırınlar da da eldivensiz yapıyorlar ekmekleri şekil veriyorlar, fırına girince pişince sorun kalmıyor böyle böyle beynini yönetebilirsn
Doğru o kadar ayrıntılı düşününce her şeyde bir şey bulunur canım ama ne bileyim yani böyle direk algıda seçiclik oluyor böyle bakıyorum nasıl yapılıyor diye yanımda yapılıyorsa yani her yemek yapışına denk geldiğim insanda bir yanlış durum görüyorum kendimce ya yüzükle yemk yapar ya parmaklarını yalaya yalaya yapar ya tadına baktığı kaşığı yemeğin içinde koyar herhalde çok denk geldiğim için bu kadar takıntılı oldum
Ben biraz astım artık onu başkasının evinde yatıya gitsem.mesela yiyemezdim yada bakarim içim almayacaksa ağzıma koymazdim sonra iş hayatı falan derken alıştım ama ev piste yada mutfaktaki tabaklar çakallar pis geldiyse bana yemem
O kadar haklısın ki. Herkesin evinde yemek yiyilmez malesef çok doğru
Parmagini yalayip yemege dokunurlarsa bende yiyemem ama komsumun getirdigi tabagi da cope atmam gozume dedigin gibi tirnaklari uzun arasi pis falan birini gorursem ya da bazi evlerde agur bi koku oluyo oyle zamanlarda bende yiyemem ama ozellikle bakmam yani valla su donemde de keske birileri bana surekli yemek yapsa da ben yesem diyorum surekli acikiliyorum surekli biseyler yapmam lazim cok sıkıcı
Evet ya koku da çok etkiliyor bak o bahsettiğim kişinin evinde ağır bir koku oluyor evinin her yeri maşallah çok temiz derli toplu benden daha çok temizlik yapıyor ev hanımı olduğu için ben çalışıyorum çok temizlik yapmaya fırsatım olmuyor ama o ağır kokudan dolayı sanırım yiyemiyorum getirdiklerini
Evini havalandirmiyo mu acaba yani bilmiyorum koku varsa ben temiz oldugunu dusunemem ne kadar yapsada temizlik isine de cok bakma bence cunku ben acayip cok temizlik yaparim ayda bi kere camlarimi siler perdelerimi yikar butun ortu battaniye ne varsa yikarim butun mobilyalari ceker altini ustunu temizlerim mutfak dolaplari ic dis gardolaplar duzenlenir temizlenir bu sadece aylik olan gunluk derler toplarim banyo wc kontrol ederim haftada 2 kez de supurur silerim nevresimleri degistiririm aslinda hic bos durmuyorum surekli hareket halindeyim ama evim hic derli toplu durmaz mesela biri cat kapi gelse hic musait olamam bi komsum var Allah icin pis degil temiz ama kadin evde oturmaktan canim sıkılıyor diyo sabahtan islerini yapip oturuyo aksama kadar sıkılıyor ene zaman planli plansiz gitsem evi her zaman topludur mesela kedisi var bi kez tuy gormedim asla koku yok evinde cok imreniyorum ona ben ondan cok is yapiyorum benim evim hic bi zaman onunki gibi olnuyo
Ne önemli biliyor musun bir de bence insan evinden önce kendini temiz tutmalı evde yaşayanlar çocuklar da aynı şekilde insanın kendi çok temiz olmayınca çok duş falan almayınca kendi kokusu eve siniyor kıyafetler falan ben o kadar hastalık derecesinde temizlik yapamıyorum camlar vs çok girişemiyorum evime ama koktuğunu da düşünmüyorum kendini temiz tutunca ev de temiz oluyor bence
Dogru soyluyosun sana oyle anlattim ama en son o temizligi 5 ay once yatim o da soyle oldu ben adet gunlerimde yapiyorum boyle derin temizligi namaz icin falan ara vermemek icin daha kolay oluyo o adetimde de musait olamadim yapamadim islerim vardi aman bi seferlikte 2 ayi bulsun dedim tam soguk zamanlardi hasta falan olurum bi de dedim bi sonraki adetimde yaparim dedim ama ben o ay adet olamadim hamileymisim bi de kanama alani falan vardi ustune acayip uyku hali kafami hic kaldiramadim oyle olunca derin temizligi cam kapi perdeyi birak normal evimi toparlayamadim bile bi mutfagi toplarken 3 kez dinleniyodum dusun cogu zaman esim elinden geldigince yapti yaparsa yapmazsa da kaldi napiyim canimdan tasidigim cocuktan onemli degildi ama evimi hep havadar tuttum temiz havaya ihtiyacimiz oldugunu dusundum gunluk havalandirdim hergun olmasa bile gun asiri dus aldim dedigin gibi bende evimde oyle bi koku oldugunu dusunmuyorum cunku disari cikip girince insan alir oyle agir kokuyu istifcilik dd cok koku yapiyo
Aşırı boyutta değil ama bazı insanların yaptıklarını yiyemem bende, ön yargı sanırım yani bi komşu tabak getirdiğinde bazısınınkini yiyebiliyorum bazısını hiç yiyemiyorum oysa belki yemediğim insan daha temizdir bilmiyorum ama dış görünüşten konuşmasından samimiyetinden vs etkileniyorum heralde
Aynen öyle bak belki benden daha temizdir ama bir ön yargı ile yaklaşıyorum bazılarına artık neyden etkileniyoruz bilmiyorum asla yiyemiyorum bazı samşmiyetçne güvendiğim insanlarınkini sorgulamadan yiyorum
Bende o kadar takıntılı olmsamda bazı kişilerin ellerinden yemek yiyemiyorum. Yada gittiğim evde koku varsa o yemek kokusu eve sinmisse yiyemiyorum. Hatta bir küçükken bir iki komşumuz vardı onları sevmezdim onlar bize oturmaya geldiklerinde yemek çay vs. Yediklerinde o bulaşığı bile toplayamazdim. Midem bulanirdi şimdi yine aklıma geldi bir tiksindim 😂🤪
O sırada komşudan gelen aşureyi yıyen ben ':) . herkesten zaten yenmez ama hastalık derecesıne gidiyorsa önlem almalı. O da ne pislkmiş parmağını yalayıp sabdeviç yapmak nedır ya :(
Asla yemem yiyemem kendi evimde birde annemde yerim başka heryerde takıntılıyim asla yemem hatta kokar mi diye koklarim bile ama tabi bence yanlış Dünya hali herşey olabilir
1,499,016 soru
24,485,363 cevap
357,289 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın