Kızım 5yasına yeni girdi normalde anaokulu kaydı çıkmamıştı bu sene ablasıyla gitsin dedim müdür tanıdıktı kaydetti ilk başlarda zorluk cekti kalem makas tutamıyordu epey ilerledi iki gün önce atesi vardı göndermedim okula bugün iyiydi sabah hoplayıp zıplıyordu ablanla git okula dedim öğlene dogru öğretmen msj attı elif öksürüyo daha iyileşmedi sanırım kusacak gibi davranıyo dedi yok hocam dedim iki gün önce atesi varsı ama öksürük hiç olmadı dedim çıkıştada ablasının elini bırakmış yola koşmus eve geldi keyfi yerindeydi ablası dedi anne elif yalandan öksürüyo ağzını kapatıyo öğretmeni kandırıyo dedi kızdım ona bidaha yaparsan 1rinci sınıfa kdr göndermicem seni dedim yası seneyede doldurmuyo 1rinci sınıf için acaba alsammı onu erkenmi başladı kendni hazır hissetmiyo öbür kızım harfleri sayıları ezberledi ödevi olunca hiç bekletmez yapar kendi kendine isimler yazmaya basladı o isteği çabayı görnüyorum öbür kızımda
5 ve 6 yaşında iki kızı sen neden okuldan almaya gitmiyorsun ki yani burda endişe edilecek tek durum senin okula götürüp senin okuldan alman gerekir
@sanalAnne ne yapsam sence
sacmalamazmisin kiz. 4 yas anaokulu yasidir .48 ay uzeri. gec bile kalmissin. anaokulu yasi giripde okula gindermeye baslayinca dort bes sene surekli hasta olacak zaten normal. 2 sene anasinifina gtti kizim şuan 3. sinifta . yani beş senedir okullu . beş senedir surekli hastalikla bogusuyoruuz. okul cagi baslayan vocuk dort bes sene hasta olacak zaten okula yollamam diye birsey yok yani
Yok cnm çok şükür bes çocugumda hiç kolay kolay hastalanmazlar doktor yüzü görmedi bugüne kadar tek sorun okulda hasta rolü yapması değil öğrenmek bişeyler yapmak istemiyo her daim baskası yapsın istiyo çaba göstermiyo acaba erkenmi davrandık diyorum rahatına çok düşkün eringec biri
gec kalmissin ozaman daha erkenden okula verecekdin ki alissin diye. suan aanokulundan alirsan 1. sinifta hicten yapamaz bisey tembel teneke olur cikar. en azindan acemiligini anasinifinda atsin aşina olsun okula
Ablası da anaokulda gün boyu eline tablette alsa harfleri açar eğitici videolar izler ingilizce öğreten şeyler izliyo harflerle isimler yazıyo hergün yeni bir şeyler öğrenmeye o kadar hevesliki uyuyana kadar çalışmak istiyo kardeside onun tam tersi işte ikisinide ben yetiştiriyorum neden böyle yapıyo anlamıyorum
Herseyi okulda ogrencek degil , evde neden eline kagit makas verip basina gecip ogretmedin benim oglum 4 yasinda suan krese gidiyo gayet iyi oluyo cocuklar icin arkadas ortami etkinlik fln derken guzel vakit geciriyolar yanii sen bu sene yollamazsan seneye napicak cocuk butun arkadaslarim 3 yasinda yollamya basladi hatta
Ben okul öncesi okudum 2sene üniversite büyük kızım daha okula baslamadan dediklerinizi zaten biliyordu ikisinede öğrettim hala öğretiyorum öğrenme isteği yok suan o sürekli oyun modunda okulda sadece oynamak için gidiyo elindeki işi ciddiye almıyo ben öğretmen niye öğretemedi demiyorum zaten kızım öğrenmek için çaba göstermiyo üzerine baskı kurup soğutmakta istemiyorum o yüzden erkenmi başlattım acaba diye düşünüyorum
5 yaş bence küçük değil evde durup ne yapacak ki ? Bence ne geç ne erken . Bende 5 yaşına iki ay kala verdim güle oynaya giden kızım 3.haftada çıldırırcasina ağlayınca rehberlik ile ortak kararla aldım şimdi diyanetin vakfına gidiyor çok şükür geçen seneden eser yok sanırım öğretmen farkı .
Ya hiç vermicektin verdiysen alma bence devam etsin
Şimdiki aklım olsaydı 4 yaşında verirdim ne kadar erken o kadar iyi iki sene gönderirdim evde ne yapacak hiç etkinlik kitabı falan alıp vermedinmi ben 2 yaşında başladım etkinliğe zaten anaokuluna gitmeden öncede onları yaptiriyordum
Çocuk küçük daha erkenden okuldan bezer bana kalırsa şimdiden sikmamak lazım okula bı basladilar mi zaten üniversiteye kadar artık okul tantanasi bitmeyecek bı sene en azından cocuklugunu yaşasın . Sizinle vakit geçirsin . Ben okullardan tırstım iyice valla akran zorbalığı olsun sinkacirilma vakaları olsun tuylerimmurperiyor izin olsa kendi cocuguma kendim evde eğitim verecem dünyadan korkuyorum artik
Üst üstte vermen daha mantıklı olur bence alma hem sosyallesiyorlar hemde becerileri artiyor
Benim oğlum 2020 Eylül doğumlu, geçen sene de gitti bu sene de anasıfında seneye yani Eylül ayında 72 ayına girdiği için 1. Sınıfa başlayacak seninki nasıl seneye gidemiyor doğum tarihi nedir?
28subat 2021
Evet ay olarak gidemiyor tamam bırak alışssın canım geçen sene benimki de yapamıyordu birşey yapmak istemiyordu sadece oyun oynamak için gitti öğretmeni de zorlamadı daha küçük diye ama bu sene maşallahı var herşeye kendisi isteyerek katılım sağlıyor kesmesi yazması felan çok düzeldi
Ama ablası kaç yaşında ki bence tek başına ablasına güvenip bırakma yani yanlarında sende git okula giderken, gelirken felan
Okul öncesi eğitim okul hayatına adaptasyon ve sosyal hayata uyum açısından çok önemlidir. Okula başladığında 4 yaşındaymış daha. 4 yaş çocuklarda okula adaptasyon süresinin 5 yaşa göre daha uzun olduğunu görüyoruz genelde. Benim kızım Eylül 2021 doğumlu ve bu yıl anaokulunda gidiyor. Kaydı nasıl çıkmadı Şubat doğumlu kızınızın anlamadım. Ayrıca sorun etkinliklere katılmama ve öğrenmede direnme ise evde siz düzenli olarak etkinlik saati yapacaksınız. Okuldaki öğretilen konularla eş zamanlı olarak. Eğer evde düzenli bir boyama, kesme, sayıları, sesli harfleri öğrendiği bir etkinlik saati yoksa zorlanır. Okuldaki uyum problemini evde siz ona özel bir zaman ayırarak çözeceksiniz. Ayrıca okuldan çocuğu teslim ederken 6 yaşındaki ablasına nasıl teslim ediyorlar kabul etmemeleri lazım sizin de iki küçücük çocuğa okula gelip gitme işini bırakmamnız lazım.
Benim de kızım Eylül 2021li. Ben çalıştığım için 3 yaşta başlattım hatta, bu sene ikinci senesi. Tabii her yerde 3 yaş almıyor devlet okulları. Bu arkadaşın çocuğu şubat 2021li sanırım. Eylül ayında kayıt olsa 4 yaş grubuna alınırdı. Bazı küçük yerlerde 4 yaş da almayabiliyorlar,. Şu an 5 yaşında girse de Eylül ayındaki durumda 4 yaş grubunda olurdu ve ara dönemde değişim olmuyor.
10gün ben 10gün komsum qlıyor onları etkinlik yapıyoruz sürekli ama hiç hevesi yok hep bi bahanesi var istemiyor 1dönemdir gidiyo alısır dedim sever dedim ugrasıyorum ama gittikçe dahada soğuyor
O sırada 3 yaşına girdiği hafta okula başlayan kızımm.. bizimki erken oldu evet ama sizinki asla erken değil.
1,499,023 soru
24,485,548 cevap
357,301 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın