Şöyle söyleyeyim 29 yaşındayım üç. Çocuğum var en büyüğü 10 yaşında eşimle aramda sevgiye dair hiç bir şey kalmadı onunla aynı evde kalmak bile zor geliyor. Huyunu hiç sevmiyorum herşeyi konuşur boş konuşur ona mecburmuşum gibi konuşmalar yapıyor. onunda beni sevdiğini düşünmüyorum boşanmayı çok istiyorum ama o istemez. Ailem yanımda durmaz kabul etmez boşanmamı çocuklarımı alıp gitmeyi düşünüyorum maddi imkanım da yok sadece altınlarım var onlarada el koymuş nereye saklamış bilmiyorum. Gerçekten çok mutsuzum ne yapıcağımı bilemiyorum sizce zor olur mu üç çocukla
Ben 1 cocuklqı bosansam 100 kere düşünürdüm çünkü arkanda kimse yoksa nerde kalacaksın geçimini sağlayabilecek bir gelirinden yok hadi altınları buldun sattın 1 senelik herseyine yetti sonra 3 çocuk var ve yaşı 10 büyüğünün ötekiler küçük bence oturmak zorundasin sevgi bittiyse sende yokmuş gibi davranacaksin ne zaman çocuklar buyucek o zaman kendine yol cizebilirsin.
Burdan sana derler bosan diye ama gerçekler bu sekilde ilerliyor paran yoksa bosanma işin yoksa bosanma
@spolat o kadar haklı bir yorum ki, arkadaş takmış kendine mi takacak adam hiç bir şeyim olmasın istiyor eve parasını bile getirmiyor.
Valla gidecek olanı değil takı eve baglasa tutamaz onunkisi kendince kadını kendineuhtac etmek anlamıyorum arkadas insan sevmediğini ne diye kendine mecbur edip hayatı zindan eder
Anasının babasının yetistiremedigini bizler adam etmeye çalışmakla uğraşıp hayatımızı hiçe sayiyoruz yapmayın bunu kendinize dünyaya sizde cocuklarinizda bir kez geliyor
Çocukları bir kez geliyor ama aile desteği de yokmuş maddi hiçbir imkanı yok çocukları küçük eşlerimizi biz seçiyoruz ama çocuklar babalarını seçmiyor kendi seçtiğimiz yanlışlıklar yüzünden çocukları maddi imkansızlıklara boğmakta ne kadar doğru bunu da düşünmek lazım
Yok asla onu zaten ilk yorumumda söyledim şuan maddi imkan olmadan o evden çıkması çok yanlış büyük hata olur benim demek istediğim altınları elinden alarak kendine muhtaç ettiğini düşünüyor ama bir kadın gitmeyi tamamiyle kafasına koyarsa ne yapar eder bir yol bulup gider altın almayla eve baglayamaz benim esas kızdığım konu sevmediğin bı insana niye hayatı zehir ederki bir insan
tamm onu zaten anladim da kocasina kadin biyle demeli bence ki takilarini geri alabilsin yani kocasi el koymadan . ben takacam onlari desin sen ne gizune sokacan desin ki aeqm el kiyamazdi ozaman. yoksa adam illaki takmicak. zaten belli kadin bozdurup para kullanmasin diye ama kadin boyle diyerek savunsaydi bastan biyle bahanerlerle alsaydi vermeseydi diye dedim.kadin senmi takacan benmi niye aliosun diye vermeseydi yani en bastan
Altinlarinin var olduğunu kanitlarsan el koymuş olsada harcamış olsada sana vermek zorunda mahkemede bu böyledir. (Boşanma sürecindeyim altinlarima el koyup kendinde olmadığını söyledi ama kanıtladığım için verilmesi talep edildi). Ailenin destek olmaması zorlar tabiki. Allah yardımcın olsun inşallah
Bu sürecin sanıldığı kadar kolay olmadığını belirteyim iyi düşünülüp doğru karar verilmesi gereken birşey ciddi bir mesele yoksa oturup konuşup çözmeye çalışmanız daha doğru olacaktır
Evet. Sizde mi aynı durumdasınız?
Benim anlaşmalıya döndü ama istinaftan feragat etmediği için süreç devam ediyor ve beni rahatsız ediyor
Allah yardımcınız olsun😞 çocuk varmı varsa velayeti sizdemi babayla görüşler nasıl oluyo
Bir çocuğum var velayet bende mahkeme kararına bıraktık görüş günlerini
Anladımm bizimde mahkeme ara karar verdi tedbiren görüş günlerini ve ne şekilde olacağını ama karşı taraf anlaşmalı boşanmayı kabul etmediğim için canımı yakmak için itiraz etti uğraşıp duruyo bakalım nolacak 😞
Belkide sogumussundur oturup konuşsanız bas basa birbirinizi dinleseniz boşanmak son çare olmalı bence 3 tane çocuğunuz varmış onları düşünün bence siddet aldatma vs yoksa
Evet konuştuk ikimizde şu an yapmacık seviyoruz bir birimizi nereye kadar gidecek onuda bilmiyorum
Vala bu devirde zor canım o yüzden pek sanmıyorum geçim yapabileceğini yani yardım falan alırsın o başka ama tek başına biraz zor yetersin o çocukların isteklerine nazlarına çünkü daha küçük oldukları için pek anlamazlar bide bazı çocuklar hep babalarına düşkünler altınları alsanda zor yinede o yüzden eğer şidetli aldatma vs yoksa bence evliliğini kurtarmanın yollarına bak
Ortanca çocuğum babasına çok düşkün yani sinirlendiği zaman şiddet oluyor. Aldatma son bir yıldır yok. Ondan önce hep mesajlarını yakalıyordum ama görmezden geliyordum şu an düşünüyorum keşke şimdi yine yakalasam yemin ederim ki hiç düşünmeden boşanırım ve evet Farkındayım kolay bir süreç olmadığını babam vefat etti annem memlekete kardeşimle kalıyor annem gelse çocuklarıma baksa bende çalışırım oda gelmiyor :(( sürekli düşünüyorum nasıl olacak diye
Evet canım inşallah anen sana destek olur
Tek diyeceğim şey işe gir çalış ve iyi korun bir daha hamile kalma. Paranı biriktir eşine verme harcama da. Zamanı gelince bas tekmeyi.
Farkındayım kolay bir süreç olmadığını babam vefat etti annem memlekete kardeşimle kalıyor annem gelse çocuklarıma baksa bende çalışırım oda gelmiyor :((
Canım ihmal edilmek sevgisiz birakilmak çok zor
Birikim olmadan sağlam bir dayanak olmadan ( bu meslek de olabilir aile de) boşanmak çok zor ki günümüz ekonomisi ortada
Annem gelmiyor yazmissin tanıdığım bir çok kişi bu bir yıl içinde boşanmanın esiginden döndü çoğu baba evinde sığıntı gibi hissettigi için dönmeye mecbur kaldı
Ekonomik özgürlüğün yok ise ailen arkanda değil ise ilişkide şiddet darp vs yok ise bir süre idare et al karşına konuş çünkü yazdıklarına bakilirsa yapılacak pek birşey yok gibi
Konuşup birşeyleri açığa kavusturun eşinle her evlilik ilk günkü gibi olmayabiliyor
Ahhh ahh boşuna kizlarinizi okutun demiyorlar keşke zamaninda okusaydik bari ele mecbur kalmazdik
Ahhh canım konuştuk bir süre iyiyse sonra döngü gibi başa sarıyoruz
Anladım canım
Ailenle bir araya gelip istişare yapmayı dene baban yok Allah rahmet eylesin varsa abilerin ablalarin onları al konuş "beni baştan savmayin artık iş çok ciddi biz bu adamla yapamıyorz artık yapın kardesliginizi anneliginizi"deyip destek iste
Baban vefat etti halbuki birbirnize daha çok sarilmaniz lazım
Bu platformda istediğin kadar destek yazısı okuyabilirsin ama emin ol ailenin sana verecegi destek dünyaya bedel olacak.. boşanmayı gerçekten düşünüyorsan ki yazdiklarindan bu bariz ortada önce aile desteği(ki eminim anne olarak bunu oncelik evlatların için istersin)
Sonra ekonomik destek
Maalesef günümüz herşey para
Bunu da once aile destegiyle ayağa kalkip sonra ekonomik olarak kendine bir alt yapi kurup (is çalışma vs yaşın genc daha)basarabilirsin.yeterki ailen yaninda olsun kardeşler anne baba ne güne var bir zahmet destek oluversinler canım
Allah yardımcın olsun
İnan boşanmak ne kadar zorsa bir süredir o süreci atlattıktan sonra keşke daha erken diyorsun, çevremde hep böyle oldu, ama gitmeden önce tüm planlarını yap ellinde kanıtlar biriktir, eşine mesaj at bak biz evliyiz altınlarımı bile benden gizli almışsın de oda mesajına cevap verecek vermem felan bu şu i, ekran kaydını al sakla, sonra ev işini yaparken o oturuyorken gizliden videoya al ben iş yapıyorum çocuklar durmuyor sen hep uzanıyorsun keyif yapıyorsun de, Buda bir kusurdur, herşeyin kanıdını al, boşanma davasını açarken altınlarını talep edersin, eviniz sizinse ortak mal olup ikinize olacak, evin içindeki eşyalara dahi mal satma davası açıp hiç bir şeyi içinden çıkarmayarak kalacaksın, veya o evden gitsin istiyorsan bunun için dava açacaksın o evden gidecek, artık imkanlar fazlalaştı, ama ailen arkanda olsaydı herşey çok çok daha kolay olurdu, zamanla ailende arkanda olur belki, ama şunu unutma sizin için katlandım demek yerine sizin için vazgeçtim daha iyi bir durum
Öncelikle çok teşekkür ederim Herkes gibi otur katlan dememişsin. Çok konuşma yaptım evet düzeliyor ama Bi süre sonra aynı döngüye giriyor 38 yaşında yemin ederim çocuk gibi hep aşağılayarak konuşur. en son üç ay önce şiddetini gördüm en son ki aldatmasıda bir yıl önceydi çocuklar için katlandım ama artık yapamıyorum mutsuzum mutsuz oldukça çocuklarıma yansıyor ev kira araba ve oan ait iş yeri var ve altınlarıma el koydu gitmeyeyim diye altınlarım Beşyüz binden fazla ediyor
Bunları mesajda kocanla konuş yada cesaretin varsa telefonu kayda al konuş, eşininde açıklamasına bak kabul etsin sonra kaydı delil olarak kullan, maddi manevi tazminat davası aç, düğün fotoğraflarında altınların göründüğü bir fotoğrafı al benim ziynet eşyalarım de, al onları ondan, bu kadar katlanmışsın bir iki ay daha katlan delil topla sonra bi sabah git uzaklaştıma al boşan, tabi niyettin ciddiyse anlık öfke değilse, çünkü anlık karar bazen pişmanlıklar getirir, ama eminsen delil toplayıp git
Yok canım öfke değil daha öncesinde hep öfkeden diyordum ama şimdi öfkeden değil karardan
Bir kadın boşanmak için evlenmez ama bazı erkekler sadece ihtiyaç için evlenir, evin hizmetini yapsın yemeğimi yapsın çocuk doğursun beni baba etsin, ama biz kadınlar genelde birbirimize arkadaş olmak için evleniyoruz yuva kurmak için evleniyoruz aile olabilmek için evleniyoruz, bazı adamlar öyle değil ne yazık ki, bende çok şey yuttum çok şeyi görmezden geldim, çok şükür ailem arkamda bugün gitsem gelme demezler Banada evlatlarımada çok iyi bakarlar eminim, ama ne kadar baksalar bile bir süre sonra kendim istemem ayrı ev açar çıkarım, eğer kendine güvenin varsa her işi yapar ama çocuklarıma bakarım diyorsan git, kimse için kendini heba etmene değmez, dünyaya elin oğlunun kahrını çekmeye gelmedin hiç bir kadın gelmedi, bir anne çocuğunu büyütememişse başka bir kadın onu adam etmez edemez, Rabbim en hayırlısını nasip etsin inşallah
Belki boşanmayı açtığında gözü açılır geri çekilir yaptıklarından pişman olur, bazı adamlar var eşlerini nede olsa gitmez gözüyle baktığı için herşeyi yapıyorlar, o yüzden belki gidince pişman olur eğer pişman olursa seni buna inandırırsa çocukların için bir şans verebilirsin, ama kötü şeyler yaşanmadan güzel şeyler yaşanmaz der bizim. doğuda Kürtçe bir söz ben çevirdim Türkçeye
3 çocukla çok zor boşanmak. Önce konuşun ben bu bu huylarını sevmiyorum istemiyorum böyle bir evlilik de kendini değiştir de yoksa boşanacagim de
Benim ablam da 28 yaşında 3 çocuğu ile boşandı. En küçüğü 2.5 yaşındaydı, en büyük 7 yaşındaydı. Tabi daha öncesinde bir kaç defa ayrılmak için annemlere gelip yine çocuklar babasız kalmasın diye geri dönmüştü. İstanbul da yaşarken başka bir şehire köye gitmişti gelin olarak. Kaçarak evlendi ama ailem her zaman arkasında durdu yine. Ama eski kocası ve annesinin yapmadığı eziyet kalmadı. Ablam da en son bileziklerini de alıp kaçarak geri geldi. Annem aman kızım yuvanı bozma diyenlerden ama babam ve abim sağolsun yanında oldular ablamın. 1 ay içinde boşandı hemen. 7 sene oldu boşanalı. Annemler ile kalıyor ablam ve çocukları, ablam çalışıyor annem çocuklara bakıyor. Tabi ki bu süreçte çok zorluklar yaşadı ama geri dönmedi çok şükür.
Demem o ki eğer gerçekten istiyorsan çok zor olacak ama çocuklar biraz büyüyünce rahat edersin. İnşallah ailen arkanda durur, çünkü herkes bu hayatı bir kere yaşıyor. Kocan rahat edecek diye onun için ömrünü tüketmezsin inşallah. Allah hayırlı kapılar açsın.
Post sahibi değilim birşey merak ettim 1 ayda boşandı demişsin çekişmeli olmadı mı ablanın eski eşi kabul etti mi boşanmayı
Anlaşmalı boşandılar. Tek celsede bitti. Eski eşi boşanmadan zaten eve başka kadın getirmişti.
Tabi ablam çocukları alır korkusu ile nafaka istemedi, bu şekilde kabul etti adamda anlaşmalı boşanmayı. Boşandıktan sonra tekrar nafaka davası açıp kazandı .
Allahından bulsun rezil insanlar böyle insanların soyu tükensin
1,499,023 soru
24,485,620 cevap
357,304 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın