Yeni bir video ile geldim.
4 çocuklu olarak tam benlik video aslında 😅 gerçekten çok çok doğru .
İlk oğlumu 21 yaşında doğurdum çok tedirgin bir anneydim 2 sene ıslak mendil kullanmadım zararlı die. Poposunu pamuk ıslatıp onunla silerdim (nekadar eli boş muşum)
Plastik oyuncak almazdım ahşap alırdım . Polar battaniye almış kaynanam kullanmamıştım sağlıksız die😅 %100 pamuk kıyafet alacam die yırtardım kendimi
Ve en önemlisi sevgimi çok fazla gösteremedim sadece stres yaptım bunuda belli ettim çocuğuma 😞
2.çoxukta bi saldım tam saldım keendimi
Şimdi 4.çoxuk hem çok sakinim hemde sevgimi daha fazla gösteriyorum . Daha serbest bırakıyorum.
Ne güzel tespitler... Kesinlikle ilk çocukta hissedilen o kaygı hiçbir şeyde yok. Sudan çıkmış balık durumu. Yeni düzene adapte olmaya çalışma. Hayatın bir daha asla eskisi gibi olmayacağını kabullenme... İnsan tüm bunlardan anneliğin tadına varamıyor.
4 çocuğun mizacı nasıl peki? Senin değişen ve rahatlayan tarzın onlara da yansıdı mı?
Tabiki de hamileliğimin başından tut emzirme süreci bile her duygum geçti onlara mizaçlarıda öyle oldu
Oğlum 3 yaşındayken bizim elimizi bırakıp koşamazdı bile eşim benden daha baskılıydı çok korkardı bişey olucak die. Hâlâ da öyle hep bir korku var içinde otobüse servise tranvaya yıllarca binemedi oğlum (bu neden oldu bilmiyorum psikoloğa gittik sebebini bulamadık) şimdide yurt dışına gidelim dedik uçağa binemem ben demeye başladı.
2.kızımda hamilelikte çok stres yaşadım eşimle kavgalarımız maddi sıkıntılarımız olddu hep kendimi kastım hamilelikte ondan kızım aşırı inat oldu . Herşeye ağlayan inat eden bir bebekti ..
3.kızım çok çok güzel hamilelik geçirdim çok rahattım kızımda sakin bir bebek oldu kendi kendine uyur kendi kendine karnını doyurdu.çok mutlu bir bebekti hâlâ da öyle
4.oğlumda da çok rahat bir hamilelik geçirdim maddiyat durumumuzda düzeldi çok şükür. Eşimde şükür çok destek oldu . doğumumda çok kolay geçti
Kız bence çokda alakalı değil ben ilkinde çok rahattım eşim yoktu 7.5 ay annemde kaldım ekmek elden su gölden annemle kızkardeşim vardı zaten sadece annem elimi sıcak sudan soğuk suya sokmadı valla öylekş rahattım yedim içtim yattım gezdim 4.5 kilo doğdu oğlum ama sakinlik desen asla hiperaktif yerinde duramaz saniye kendi kendine oynamaz hep saracak bişey arar ayy deli eder beni bazen. Ama 2. De daha stresliydim ilkide küçüktü 2.5 yaşındaydı onun stresi vardı kayınvalidem geldi falan erkenden sancılarım başladı eşim vardı yemek derdi falan derken ama kızım daha sakin mizaçlı kendi kendine oynar oyun kurar kimseyi aramaz saatlerce oynar bana bulaşmaz telefon tablet istemez oğlumlada sokağa adım atamıyoruz deli dana gibi tabiri caizse valla. Ve bu arada be ikisindede serbesttim hiç sıkmadım herşeyi giydirdim herşeyi yedirdim bütün hayvanları elleyerek büyğdğler sümüklü böcek dahil. Parklarda hep kendileri yürümeye başladıktan sonra serbest gezdiler indiler çıktılar ama bence çocuk mizacı ya
Birazda genden geçiyor ilk çocuk özellikle. Anne baba yada dedeler dayılar felan . Benim büyük oğlum dededen fazla gen almış 😄 yada çok sinir oldum hamilelikde kayınpederin huylarına onada çok benzer
videoyu goremiyorum ama sende baya kasmiyin yav:)) ben ilk cocukda 28 yasindaydim. annem ne derse oyle yaptik digru yada yanlis bilmiyorum😂 ikincide karistirtmadin. daha dogrusu ilkinde bunu uaptik boyle oldu ikincide boyle yapmicaz diye direttim kendi deneyimlerime gore buyuttum. ama benimde en hassas niktam Çocuk uyku saatiydi 5 dakika geçsin istemezdim uyku saati hemen uyusun isterdim çünkü akşam da erkenden uykuya dalsın isterdim ikinci çocuk da bu biraz daha kırıldı ama yine de uyku saati hassas. Akşam erkenden bütün çocuklar uyusun ben normal insan gibi yaşayayım istiyorum😂😂
sevme olayı aynen ilk çocukla ben de doya doya sevemedim sadece stresli günü nasıl geçireceğim kurtaracağım bir an önce akşam olsun bugün geçsin de yarın olsun bitsin de çocuk büyüsün derdindeydim şu anda da öyleyim ama ikinci çocukta sevmeye daha çok odaklanamiyorum en azından biliyorum bugünler geçecek diye
https://youtube.com/shorts/HORNxHS_DxI?si=ksI6iv-PH_KW3jkU
Bide burdan bak
burdan izleyince daha net mevzu anlasilio :) aynen oyle.
cok dogru video
Uyku saatini bende aynı anda vermek için çok uğraştım. 3 de arka arkaya olunca biri ayağımda biri kucağımda biri yanımda aynı anda uyutmaya çalışırdım 😂
Ama kazanmıştım o zaman 9.30 oldumu 3de uyurdu
4 çocukta bende var evet bira öyle oluyorlar ama bildiğim en iyi ve net birşey var asla çocuklarıma annem gibi bir anne olmayacagim
Zordu ama guzrl gectı benı etraf stres sokuyordu bebegım gayet usluydu sevgımıde faxlası ıle verıyorum yerı gelıyo cocuk oluyorum onunla onunda maşallahı var elı herseye yatkın pratık bı cocuk oldu ve ben rahats alıstım cocuk ıstemıyorum tek cocukla devam etmek ıstıyorum masallah sana 4 tane yapmıssın nasıl cesaret ettın
Kaç yasındasın sen abla deme ya ben kcuugum 🥹
Yorumuma yazmıstın bende tesekkur ettım uzun zamandır kabul olmadıgına ınandıgım duam dun kabul oldugunu ogrendım ve buna cok ıhtıyacım vardı ve ben rabbıme asığımm ıykı onun kuluyum
Ya evet şimdi farketim konuştuğum bir abla vardı onunla karıştırdım canım 😊
Benimde var bi dileğim yaptığın bi dua falan varmıydı acaba
Yok kuran okudum sonra baya dua ettim akşamda sevıncını yaşadım kaç senedır beklıyordum bu anı
Maşallah canm Rabbim o mutluluğu bana'da yaşatsın inşallah 🧡🧡
İnsallah canım
İlk oğlumda 18 yaşında ailesi küs doğuma gittim çok başka bı duyguydu benim için heyecan korku acı endişe mutluluk hepsi vardı ikinciye gebe kaldım bebeğim 2 aylıktı aman Allahım kendime ne eziyetler ettim düşsün diye bı doğdu sakin uslu bı bebek 3.de inş kız olur dedim olmadı ama 4 de kendimi salmadim tabi insanın huyu değişmiyor bence ama tecrübeyle bilmişlikle herşeye yetiştim annelik zor ama güzel bı duygu .
Bugün Ergen kıyameti kopsada evde🩷
Keşke ilk ogluma bukadar haksizlik yapmasaymisim çok pişmanım birine kızsam sınırını hep ondan aldım şuan bile beni sevmiyorsun diyo bazen içim gidiyo ama geçen gün geri gelmiyo el kadar bebeydi ozamanlar sanki gözümde dev olmuştu🥺
Aynn öyle benim oğlumda öyle bazen küçüklüğü gözümün önüne gelir videolarını izlerim gözlerim dolar. Doya doya yaşamadım onada yaşatmadım bebekliğini
Şimdide Ergen oldular kucağına alınmaz öpülmez koklanmaz . Bazen arkadaş gibi olayım bari diyorum ondada anneliği unutup direk arkadaş yapıyorlar 😂 el ense felan çekiyor
Eli boşluk değil farkındalık çok da güzel bir şey yapmışsın
30 yaşında anne oldum 1:30 gün sonra ikinci kez anne oldum ikisini de islak mendil kullanmışlığım yoktur hep belden aşağı yıkarım her alt değiştirdiğimde Şükür pişik nedir Bilmediler desem yeridir
Pişik biraz ten hassaslığı ile alakalı canım ya. Ozamn bunu bilmiyordum tabi😂 küçük oğlum hep ıslak mendil kullandım nerdeyse hiç pişik olmadı 2.5 yaşında. Sadece kaju dokunuyor ozamn oluyor
Doğrudur canım ama hijyen her zaman iyi
çocuklar son sonuna kadar yararlanmışlar boş ver😀
Oğlum geldiğim zaman biraz büyük olduğu için zorluğunu hiç yaşamadım ben kendi doğurduğum var ya ah o. Beni illallah ettirdi 🤐 o kadar fena bir çocuk yok 11 aylık oldu geçen beşiğinden çıkmayı öğrenmiş , gelde çıldırma. Beşikten çıkmış önce bir sokak turu yapmış, bavulu var onu koymuş üstüne çıkmış dış kapıyı açmış Allah'ım verilmiş sadakam varmış ki İstanbul gibi bir yerde kaçırılmadı . Sonra eve döndü mutfakta geceden kalma türk kahvesi bardakları vardı gene bavulu oraya koymuş çıkmış tezgaha telveleri komple yemiş . En son canı sıkıldı geldi beni uyandırdı neye uğradığımı şaşırdım bir baktim dış kapıların ikisi de açık mutfak batmış 😣😣
Hay maşallah 😂 çok hızlı başlamış hayata akmaya 🤣
😂😂😂😂😂😂😂😂😂 bence sen uyumayı kes yarın bi gun ekmek almaya gıdıp sana kahvaltı hazırlıcak
Bi gun annem dısarı cıkmıs yengemlerle ındırım varmıs kucuk kardesım emeklıyordu annem onu bebek arabasına koyup goturdu annem eşya bakıyormus bebek arabası yanında sonra bırı anneme dokunmus bu bebek sızın mi gıdıyo annem bı bakmıs ne gorsun kardesım emekleyıp gıdıyo verılmıs sadakası varmış anayola cıkmamıs kaldırımda ınsanlar arasında dolaşms sjsjsjsj annem he unutmax kardesıme bebek fırarda der sjsjsj ha bi tanr daha var benım bu yaramaz kardesım gene emekledıgı vakıtler annem yurutece koyardı yengem annrme hep derdı uhut yurutecten inmiş annem yok olur mu bebek nasıl cıksın bız vıkarınca zor cıkıyorlar neyse annem ınanmadı bi gun annem dedı gene yurutecte ben odadayım o odadan cıktı gıttı salona bı baktım emekleyıp gelıyo annem dıyo ben neye ugradıgıma sasırdım sjsjs annem tekrar koyup takıp etmıs meger mutfagın tumseklıgıne gıdıp kendını yere atıp yurutecı devırıp ınıyor sjsjsjjs cok yaramazdı bız aılr bınasındaydık merdıvenler full halılı kapılar acık kardesım gunde bılmrm kaç kez ıner cıkardı gelır bıze bakar yukarı kata gıder onlara bakar genr asagı ıner bıze bakardı kapıyı kapatırdık aglardı sımdı fıldır fıldır durmuyor yerınde sjsjsjsj
İlk çocukta o kadr üstüne duserdim kızım hep hastanede olurdu en son doktor rahat bırak bu kızı mikroplar alışsın vücudu demişti o derece😂😂
Yemeği herşey ozenliydi yemedigim şeyi bile alıp yedirirdim
İkinci çocukta saldım hiç bir kurala uymadim avokadoyla büyüyen ilk çocuk şuan herşeyi seçerek yer ikinci çocuğum avokado nedir bilmez o derece 😂😂🤣🤣🤣
Öyle oluyor ya nekadar üzerine düşersen okadar hassas oluyor çocuklar. İlk oğlumda öyleydim her hastalıkta koşardım doktara. Küçük oğlum nerdeyse doktor yüzü görmedi 2.5 yaşında 😅
1,498,790 soru
24,482,480 cevap
357,144 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın