Normal de namazını aksatmadan kılan birisiyim zor geliyor kilamiyorum bazen doğrusu dört dörtlük kilamiyorum eskisi gibi esimle ne zaman namazı aksatsam tartisioryz şeytan araya mi giriyor sizce
Daveti mi beğenmiyorsun, davetçiyi mi? Diye bir yazı okumuştum, tam da bu aslında. Bir komşu gel kahve içelim dese işleri bırakıp koşuyoruz, düğün için davetiye gelse kıyafetler alıp işlerimizi ona göre ayarlıyoruz. Ama Rabbim gel secde et, sen yere fısılda ben gökten duyup, dünyada sana dilediğini vereyim cennette de yerini hazır edeyim diyor oralı olmuyoruz. Hâlbuki Rabbimin bizlerin secdesine ihtiyacı da yok. Müslümansam İslamın şartını yerine getirmem gerekmez mi? Sözde Rabbimizi çok seviyoruz, sevdiğini nasıl gösterir bir insan, karşı tarafın gönlünü hoş ederek, peki biz sadece seviyoruz demekle seviyor muyuz? Eşlerimizin dilinde seni seviyorum olup, dediğimiz islediğimiz hiçbir şeyi yapmazsa harbi bizleri seviyor olur mu?
Rabbim secdesi bol, Rabbine yönelen kullarından eylesin bizleri. Kurtuluş O'nda, vaktimiz varken bol bol secde edelim, hayat kısa keşke dememek için yanımızda cehennem odununu götürmemek için namaza dört gözle sarılalım. İlk sualimiz namaz olacak çünkü.
Ben aksatmayan biriyim çocuktan sonra uykusuzluk yorgunluk zor geliyor şeytan vesvesesi deolk aslında olay yoruluyorum halim kalmiyor 9 aylık hamileyken agrilarimla bile kiliyordum
Yazınız bana ilham verdi
yarın hesap verecekmişim gibi yaşıyorum
sebebını de anlatayım boyle bıraz evhamlı gozuktu.. ben rruyamda kıyamet gununu gordum ardımdab ecel herkesı alarak sırayla gelıyordu bana dogru gelısınde aklıma amellerım geldı oyle pısman oldum kı dusundugum tek sey namazdı sıra bana geldıgnde acıdan dızlerımın uzerıne coktum canım cıkıyordu resmen yani.. bır ses bana son bi sans daha dedi ve dirildim.. gunlerce kendıme gelemedım ve bu uyarı ıcın sükrettim
En iyi yolu devamlı abdestli olmak bence yemekleri bile abdestli yapmak en iyi yolu çünkü abdestli olunca namaz daha kolay kılınıyor İnşaAllah
Valla bende de oluyor canım aynı şey başlıyorum ne güzel düzenli kılmaya
Mutlaka bisey çıkıyor
Sabah namazina kalkamiyorum
İki gündür hastanede işlerimiz bitmedi ona koştur
Yoruluyorum üseniyorum uykum geliyor
Aynı durumdayim
Ben hep du ettim Allah'ım imanimi kuvvetlendirir namazlarım dan lezzet almak istiyorum diyorum elhamdülillah yıllardır sadece bir defa sabah namazını kaçırdım ona da çok ağladım. ..
Dua et O'ndan lezzet iste sana verecektir inşallah.
Rabbim namazlarını huşu içinde kılanlar dan eylesin inşallah
Amin inşallah herkese cevap vermeye çalışıyorum ama çocuğum durmuyor desteksiz büyüten anneler anlar
Çok iyi anlıyorum.. benim de oğlum tam namaz saati uyanırdi ve hiç durmazdi. Ona uyku esnasında Ayetel Kürsi dinletin. Sizde Allah tan çok çok isteyin emin olun Rabb'im kılmanız için zaman verecektir
Aslında hiç zor degıl canım biz zor görüyoruz belkıde sadece beş dakıkamızı alıyo ama bize çok büyük bir yükmüş gibi gelıyo bak ben 13 14 yaşımdan beri kılıyorum çok şükür hiç namaz bana sıkıntı ve yük olmadı sadece gerçekten bazen istemeyerek kacırmışlıgım oluyu onuda kaza ile telafı edıyorum özellıkle sabah namazlarımı çok kacırıyorum ama üst üste kalktığım zaman fark ettimki alişkanlık haline geldı çok şükür birde son ses alarm ıle kuruyorum😂sende ıkı hafta üst üste kıl hiç pes etmeden gör bak maşallah sende nasıl alişiyorsun isteyerek ve keyıfle kılarsın Rabbim gönlüne göre versın inşalaah canım🤲🏻
Bende öyleydim çocuktan sonra malesef eski enerjimiz jalmiyor
Bu konuda ben de vesveseye geldiğimizi düşünüyorum Pazar kandilden önce oruç tutuyordum o gün de işte dedim ki namazlarımı hep kalayım bugüne kadar o gün kıldım bugün de kılayım diyerek geldim her namazımda da şöyle dua ettim Allah'ım beni vesveseye getirme ne olursun içimdeki hevesimi kırma daha çok istek ver Hani diyerek hep dua ettim istiyorum soruyorum da namaz kılanlara işte siz de oluyormuş sürekli kılanlar Evet oluyor diyorlar işte ama bu suçluluk duygusuyla bastırdığını söyleyen var işte daha önemli bir şey var mı diye düşünenler varmış ya da hani evde eşler kalıyorsa birbirine Hani bu konuda hadi kılalım diyen var yani ben de bu durumdayım şu an adet olduğum için bugün bıraktım inşallah diyorum yani adetim bittikten sonra da devam ederim çok istiyorum açıkçası çok sure veya dua bilmiyorum ama elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ben de çok istiyorum
Adetten sonra daha zor geliyor ya
Ben mesela şunu fark ettim yani yani başladım bıraktın bugün kılmadın diyelim bütün gün sanki bütün sıkıntılar uğursuzluklar işte böyle hep bir günah işlemişim hissiyatı üstümde bir ağırlık yorgunluk oluyor
1,499,022 soru
24,485,464 cevap
357,295 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın