Kızlar çok şükür atandım. Şimdi eşim görevde onun maaşıyla birikim yapalım benim maaşımla geçineyim diyoruz. Ama yıllardır her şeyi o ödüyor çeviriyor falan yapabilir miyim
Ya da eşime diyim ben eski sistem karttan devam edeyim ödemeler geçim sende olsun ben şans maaşımdan büyük bi kısım atayım
Hangisi mantikli
Ben çalışıyor olsam eşime atarım muhtemelen 8 yıldır her şeyi o hallediyor yine aynı düzen devam ederiz. Zaten gereksiz bir harcaması vs yok ne harcasa bize eve harcar. Bende zaten eşimin kredi kartı var istediğim gibi harcama yapıyorum oradan. Rabbim bana da atanmayı nasip etsin de eşime destek olabileyim 🤲🤲 seninde gözün aydın Allah ağız tadıyla harcamayı nasip etsin maaşını 😊
Biz şöyle yapardık eşim maaşını bana atardi ben tüm ödemeleri yapardım kalan miktar ile evi gecindirridim vede eşim istedikçe ona atardım (hergun) maaş tek elde toplanınca daha verimli oluyor ve birikim için net rakam ortaya cikiyor 2 parca olunca oda harcıyor sende daha fazla kenara atilacagina daha az atılıyor tâbi şuan ben çalışmıyorum orası ayrı 😁
ben maaşımdan biraz alıp gerisini atıyorum her iş kocamda oluyo
sanki çalışmıyor da koca parası yiyormuşum gibi harcıyırum bide kafam rahat oluyor. faturamın miktarını bile bilmem
ha tek kalsam ala yönetirim ama şuan böyle bişeye gerek duymuyorum
bu sistem hoşuma gidiyor
size hangisi mantıklı geliyorsa artık
Ben maaşımı kocama atıyorum
( karttan ev ihtiyaçlarını alıyorum sonra maaş yatınca ödeyip geri kalanı )
Çok güzel yatırım yapar
Bence kendl maaşınla ilk secenek daha mantikliama tek maaşla kalabaliksaniz zor olyor malesef
Bizde kimde kimseye maaş atmıyor, giderleri paylaştık. Ev kirası eşimde faturalar bende. Bakıcı maaşı sigortası bende. Arabayla ilgili giderler eşimde. Çocuğunun büyük masrafları eşimde. Herkes gelirine göre ev giderini karşılıyor. Yine ikimiz de oğlumun hesabına ayırıyoruz bir miktar.
Maaşın kalan kısmını da maden olarak tutuyoruz. Ortak altın, gümüş ve platin hesabımız var. Aylık kalan sallıyorum 50 bin mi var, 25 binlik gümüş 15 binlik altın 10 binlik de platin alıyoruz.
Platin karlı mi peki
Uzun vadeden evet. Atıp unutacaksın
Kocanın maaşıyla herşeyi al ödeme yap kendikinle biriktir öyle yapabilirsin eskisi gibi sanki senin maaşın yokmuş gibi de davranıp biraz biriktirebilirsin acil birşey lazım olsa kendikinden harcarsin tabi bu dediklerim asgari ücret üstü bir maaşsa
Ben çalışırken eşim herseyi üstlenir bende kenara yatırım yapardim
Tüm maaş tek bir yerde toplansın. Eşin maaşının birazını alıp gerisini sana atsın. Her şeyi sen öde kalanla ise yatırım yap
Herkes kocasına veriyormuş bir anormal ben miyim bizim altıncı senemiz geliyor kimse kimseye maaşını atmıyor bazı şeyleri o ödüyor bazılarını ben şu an evin taksidi bazı faturalar bende evin ihtiyaçlari araba masrafları eşimde ben kendi maaşımın arta kalanını birikim yapıyorum eşim arabaya taksit ödediği için ucu ucuna yetiriyor
Ben çalışan bir insan değilim ama yazları köye gittiğimde calissam bile eşime veririm o zaten bana fazlasını verir ben atıyorum 10 bin TL kazandım onu veririm oda kredi kartının takdirini öder açıkçası calissamda o şekilde olcagini düşünüyorum tek kesede harcandiginda giderlerde kendini gösteriyor bence
Benim eşime verdiğim paralarla burdan memlekete yol olur :) orası ayrı mesele ama illa ortak hesapta birikecek kısmı bana saçma geliyor eşim çoğu zaman ne arttı ne koydum kenara bilmez bile sormazda çünkü her şeyi değerlendirdiğimi bilir sağolsun ben de onu biliyorum yani harcamalardan habersiz değiliz arta kalana dolar aldım altın aldım ya da alacağım diye haberdar ederiz birbirimizi böylece altı yılda bir ev bir araba sahibi olduk çok şükür birikim yapıyoruz hala da
Benim gibi çalışmayıp geliri olmayanlar ne yapsın. 😭😭😭
Calışmıyorum .eşim belli miktar..ozel harcamalarım için verir.bi guzel duman ederim parayı... eşimin birikim halide kalmaz😅
Bizim ortak havuz var gibi. Zaten aşırı fazla ödememiz var geriye pek bir şey kalmıyor. Önceden birikim yaparken de her ödemeyi bitirir, kalanldan altın alır biraz da kendimize eşit nakit ayırırdık.
1,499,023 soru
24,485,548 cevap
357,301 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın