0 oy
114 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

10 aylık kızım hiçbir şey yemiyor her yediğini kusuyor ne yapmam lazım bir yandan emziriyorum ama sütüm az her yediği geri geliyor dişi de yok ne yapmam lazım dişi çıksa huysuz olurdu ama hala dişi de yok ne yapmam lazım akıl verin şu anda 7 kilo hiç bu ay neredeyse almamış çok zayıf ve ben çok üzülüyorum ne yapmam lazım bunu yaşayan var mı sonrasında ne yaptınız nasıl düzeldi her şeyi reddediyor mecbur zorla veriyorum verince de kusuyor az bir şey veriyorum zaten abartmıyorum da

5 Cevaplar

0 oy
(2,126 puan) tarafından

sütün azsa öncelikle mamaya başla bence

haricinde ek gıdayı sevdirmeye çalışmaktan başka çaren yok ama ek gıdanın besleyerek kilo aldırması bir yaştan sonra ancak oluyor

(8 puan) tarafından

Peki hangi markayı almam gerekiyor ve bir de yani ek gıda 1 yaşından sonra mı kilo aldırıyor bunu mu demek istediniz gerçekten çok üzgünüm çok zayıf😒

(2,126 puan) tarafından

yani bence evet çünkü henüz dişi bile olmayan çocuk ne kadar ne yiyebilir ki

mama markası da farkenez hangisi gönlünize yatıyorsa

-Reklam-
0 oy
(689 puan) tarafından

oyle yada biyle birsekilde buyuyor cocuklar .ikinci cocukda daha rahat kasmadan amaaaan nasilsa buyuyecek yavv diyebilme rahatligina erisiyorsun. 22 ay ek gida yediremedim ilk cocukda full emzirdim gece gunduz. memeyi brakinca yemeye basladi. suan dombili baykus. az yedirmeye calisiyoruz sisko giydigi yakismio. arkadaslari citi piti bizimki lop lop yag. 9 buvuk yasinda. alisveris yaparken kendi yas pantlnlar olmuo. buyuk yas oantlonlarda beli yukarda oluo gogsune kadar cekmek zorunda kalio. hic sevmio alisverisi. cunku gobekden yanlardan kat kaylt lop lop yaglardan pantln totosunda gobeginde guzel durmuo. kendide begenmio. ama bogazina da dur diyemio

(8 puan) tarafından

Yani emzirmeyi bırakırsam mı yemeye başlar dersin 😞

(689 puan) tarafından

daha on aylik emzirme birakma zamani degil. 17 aydan sonra emme bagimliligi olusuyor. 17 aydan sonra bu emzirmeyi birakirsam yemeye baslar diye dusun. suan oyle moyle birsekilde ilerleyecek emzirmeyi birakma suan icin vok cok erken

(8 puan) tarafından

Peki mesela şimdi ilk çocuğum bu canım 10 aylık ya hep buna çorba ve irmikli muhallebi verdim ne belki çubukta artık sıkılmıştır hep aynı tattan ama ne yapiyim ki onun için farkı ne yiyebilir belki tecrübelisiniz

0 oy
(152 puan) tarafından

bazı dönemler oluyor çocuklar yemiyor bir iki hafta sanki aç geziyorlar gibi geliyor annelere . Benim kızımın ara ara öyle dönemleri oluyor . Kilosu iyi ama. Ben yemediği dönemde hiç zorlamadim..  hep ona sorarak ilerledim. Mesela o an çorba yaptım diyelim yemedi ya başka birseh yapardim .onu yemese başka birşey. Sonra yemediğinde de kendi haline birakirdim .ama ağzına zorla vermezdim.onlardan da tiksinmesin diye .

Sizin hep mi böyle kusuyor yoksa yeni mi basladi . 

(8 puan) tarafından

Hayır hep böyle değildi 1 ay oluyor böyle kusali ağzına bi Kaşık verince hemen öğürüyo ikincide geri geliyor zaten neden böyle bilmiyorum birde geceleri asla uyumaz sabaha kadr gündüz de uyur geç saate kadar uyku düzeni de yok ne yapacağım bilemiyorum 😞

0 oy
(4,654 puan) tarafından

Benim kızım da öyle kusması yok ama ağzında tutup her fırsatta sağa sola çıkarması var oldum olası öyle zorlamaya da gelmiyor öğürme başlıyor mama veriyorum yediği kadarıyla yiyor gerisi mama meyve kefir tarzı yiyecekler oluyor sende kilosu düşük dediğin için çocuk gastroya götür raporulu mama basla bnce 

0 oy
(1,603 puan) tarafından

Ne yapacaksın biliyor musun? Saldım çayıra mevlam kayira 😁 zorla verirsen tiksinir yemeklerden. Kızım 11 aylık herşeyi yiyor ama ben asla zorlamadim da kafama da takmadım. Yapıyorum önüne koyuyorum ister yer ister yemez kendi keyfi bilir ama maşallah çokta güzel yiyor . Kiloya gelecek olursak , ırsi olabilir çünkü kızım 11 aylık  benimki de 7 kilo . Çok yiyor ama kilo almıyor 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 307 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.
3 Aralık 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Minikanne (2,147 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 228 göst.
0 oy
4 cevap 121 göst.
28 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,796 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,499,022 soru

24,485,561 cevap

357,303 kullanıcı

...