5 haftalık hamileyim, karnımdaki ağrılar normal mi?

0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (275 puan) tarafından

5 haftalk hamileyim kzlar ara ara karnım ağrıyo normalmi kzlar 

2 Cevaplar

0 oy
(399 puan) tarafından

Normal bence. Bebek gelişiyor yer açıyor kendine. İyice dinlen 

(275 puan) tarafından
+1

Tamam canım çok teşekkür ediyorum 

-Reklam-
0 oy
(733 puan) tarafından

Benim de adet olcak gibi karnımın içi batardı kan vs yoksa normaldır 

(275 puan) tarafından

Ay az ônce hafif kahverengi akıntı geldi normalmi bu

(733 puan) tarafından

Sen yine de bir doktora görün derim bilemiyorum onu 

(275 puan) tarafından

Yerleşme kanaması bence ama yine gidicem daha dün gaz sıkışması oldu bugünde var onuda bilmiyorum normalmi değilmi doktor normal dedi ama iste annelik icgüdüsü hemen telaşa griyo insan

(733 puan) tarafından

Yerleşme kanaması da olabilir internete baktım şimdi ama o vebali alamayacağımdan dolayı doktor daha iyi bilgi verir canım 🤗

(275 puan) tarafından

Tamam canım yinede cokkk teşekkürler ❤️

(733 puan) tarafından
+1

Rica ederim ❤️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 haftalık hamilelikte karın ağrısı normal mi?
5 haftalık hamilelikte hafif kramp tarzında karın ağrıları, rahmin büyümesi ve genişlemesi nedeniyle genellikle normal kabul edilir. Bu ağrılar genellikle yerleşme sürecinin bir parçasıdır ancak şiddetli, sürekli veya tek taraflı bıçak saplanır gibi olan ağrılar mutlaka bir uzman tarafından değerlendirilmelidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Erken hamilelikte karın ağrısı neden olur?
Erken hamilelik dönemindeki karın ağrılarının en yaygın nedeni, rahmin büyümeye başlaması ve çevresindeki bağ dokularının gerilmesidir. Ayrıca hormon seviyelerindeki hızlı değişimler, sindirim sistemindeki yavaşlama ve gaz şikayetleri de karın bölgesinde rahatsızlık hissine yol açabilmektedir.
Hamileliğin 5. haftasında hangi ağrılar tehlikelidir?
Hamileliğin 5. haftasında şiddetli kasık ağrısı, vajinal kanama ile birlikte seyreden kramplar, bayılma hissi veya tek taraflı yoğun ağrılar acil durum belirtisi olabilir. Özellikle dış gebelik veya düşük riski gibi durumları ekarte etmek için bu tür ağrılar yaşandığında vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.
5 haftalık gebelikte karın ağrısı nasıl geçer?
5 haftalık gebelikte hafif ağrıları hafifletmek için dinlenmek, ani hareketlerden kaçınmak ve vücudu yormayacak şekilde hafif egzersizler yapmak faydalı olabilir. Bol su içmek, sindirim sorunlarını azaltmak için lifli gıdalar tüketmek ve rahat kıyafetler tercih etmek ağrı hissini azaltmaya yardımcı olur ancak ağrı kesici kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.
5 haftalık gebelikte karın ağrısı ne zaman doktora gidilmeli?
5 haftalık gebelikte ağrının şiddeti arttığında, dinlenmekle geçmediğinde, ağrıya kanama veya lekelenme eşlik ettiğinde doktora gidilmelidir. Ayrıca yüksek ateş, kusma ve idrar yaparken yanma gibi ek belirtiler varsa, enfeksiyon veya diğer komplikasyonların kontrolü için acilen bir uzmana muayene olmak gerekir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 263 göst.
0 oy
1 cevap 164 göst.
29 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Ozlem.23 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 85 göst.
0 oy
1 cevap 129 göst.
26 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Papatya4161 (4,773 puan) tarafından soruldu

Kategoriler