Annemler için hazırladığım iftar menüsü yeterli mi?

+1 oy
502 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (68 puan) tarafından

Yarın annemler gelecek menüm şu şekilde

Beyti kebabı

Bulgur pilavı

Mercimek çorbası

İçli köfte 

Fırında tavuk 

Salata

Tatlı da Kıbrıs tatlısı

Sizce nasıl 

12 Cevaplar

0 oy
(8,899 puan) tarafından

Ooo daha ne olsun iki çeşit ana yemek var yeterde artar bile ellerine sağlık

(68 puan) tarafından

Sağol canım ♥️

-Reklam-
0 oy
(50 puan) tarafından

Yeterli canım ellerine sağlık şimdiden 

(68 puan) tarafından

Sağol canım

0 oy
(9,836 puan) tarafından

Gayet güzel. Sadece ben kırmızı et ve beyaz eti aynı sofrada koymam. Normalde bile birlikte sindirimi zor. Oruçlu aç mideye daha da zor olur. 

(68 puan) tarafından

Bizde ikisi de yapılıyor canım

0 oy
(213 puan) tarafından

Dolu dolu zaten kız 

(68 puan) tarafından

Sağol canım

0 oy
(7,970 puan) tarafından

Gayet güzel cnm

(68 puan) tarafından

Sağol canım

0 oy
(8,398 puan) tarafından

Hem beyti kebap hem fırında tavuk yapmazdım ben . Gerisi gayet uyumlu 

(68 puan) tarafından

Bizde ikisi de yapılır 

0 oy
(1,382 puan) tarafından

Menu guzel yeterli corbalar icildikten sonra tavuklari kisi basi yaparsin pilavla servis edersin icli kofte ve beytiyi de misafirin kalabalikligina gore yaparsin ortaya koyarsin salata gider mi gider ama bence bu menunun hakki cacik yoguetlu bisey aranir cunku bak ne dicem sarimsakli dereotlu yogurt cirpip uzerine koz kapya biberlerini julyen dograyip koyarsan uzerine de tereyaginda azcik toz biberle ceviz kirintisi kavurup dokersen harika bi meze oluyo masada da cok şık durur bence denemek istersen salatadan vazgecmem cacik istemem dersen eger bunu yapabilirsin tatlinda favorim zaten yorum bile yapmiyorum ellerine saglik afiyet olsun 

(68 puan) tarafından

Beytinin üzerine sarmısaklı yoğurt dökcem üzerine o yüzden yoğurtlu ekstra birşey yapmıcam

0 oy
(6,082 puan) tarafından

Bence fırında tavuğa gerek yok digerleri ile oldukça yeterli 

(68 puan) tarafından

Kalabalık olcaz beyti az gelebilir o yüzden tavukta yapcam

0 oy
(6,978 puan) tarafından

Bende annemgil geldiğinde 

Mercimek çorbası 

Et kavurma 

Nohut yemeği 

Pirinç pilavı 

Salata 

İçecek 

Tatlı yapmıştım 

Belki fikir olsun canım 

(68 puan) tarafından

Ellerine sağlık canım

(6,978 puan) tarafından

Teşekkür ederim kuzum:))

0 oy
(398 puan) tarafından

Kebap ile tavuk yanyana gitmez birini kaldır fazla bile 

(68 puan) tarafından

Kalabalık olcaz ya o yüzden

(398 puan) tarafından

Afiyet olsun kolay gelsin 

0 oy
(4,987 puan) tarafından

Çok güzel ben bu tür postlarda hep kendimi davetli olarak düşünüyorum önüme bunların geldiğini hayal ediyorum 😃 sende hatta tavuk fazla bile gelebilir 

(68 puan) tarafından

Yakın olsaydık beklerdim iftara :)

0 oy
(3,125 puan) tarafından

Güzel menü

Şimdiden ellerinize sağlık 

(68 puan) tarafından

Teşekkürler

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İftar menüsünde et ve karbonhidrat dengesi nasıl kurulmalı?
İftar menüsünde sağlıklı bir denge için ana yemeğin yanına mutlaka posalı sebze yemekleri veya zeytinyağlılar eklemelisiniz. Beyti kebabı, fırında tavuk ve bulgur pilavı gibi yoğun karbonhidrat ve protein içeren yemeklerin yanına bol yeşillikli bir salata veya yoğurtlu bir mezeyi mutlaka dahil edin. Bu sayede kan şekerinizin aniden yükselmesini önleyebilir ve sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Misafirler için hazırlanan iftar sofrasında çeşit miktarı ne olmalı?
Misafirler için hazırlanan ideal bir iftar sofrasında genellikle bir çorba, bir ana yemek, bir yardımcı yemek, salata ve tatlı kombinasyonu yeterlidir. Hazırladığınız menüde hem tavuk hem de beyti kebabı gibi iki farklı ana protein kaynağı olması sunumu zenginleştirse de porsiyon kontrolü açısından misafirlerinize küçük porsiyonlar halinde servis yapmanız daha sağlıklı bir tercih olacaktır.
Kıbrıs tatlısı iftar sonrası için hafif bir seçenek midir?
Kıbrıs tatlısı şerbetli ve sütlü tatlılar arasında orta derecede bir ağırlığa sahiptir, ancak iftar sonrası hafif bir seçenek arıyorsanız porsiyonu küçültmeniz önerilir. Şerbetli tatlıların sindirimi ağır olabileceğinden, misafirlerinize ikram ederken yanına bir top dondurma veya taze nane yaprağı ekleyerek ferahlatıcı bir dokunuş yapabilirsiniz.
İçli köfte iftar menüsüne uygun bir başlangıç mıdır?
İçli köfte, doyuruculuğu yüksek bir lezzet olduğu için iftar menüsünde ana yemeğin bir tamamlayıcısı olarak oldukça şık bir tercihtir. Ancak iftar açılışında çorba ile birlikte tüketildiğinde mideyi erken doldurabileceği için, içli köfteyi çorbadan hemen sonra küçük porsiyonlarda ara sıcak olarak ikram etmeniz misafirlerinizin ana yemeğe yer bırakmasını sağlayacaktır.
Kalabalık iftar menüsü hazırlarken nelere dikkat edilmelidir?
Kalabalık sofralarda menü hazırlarken en önemli kural pişirme süreçlerini bölüştürmektir. Fırında tavuk gibi fırın yemeklerini önceden hazırlayıp servis anında ısıtabilir, mercimek çorbası gibi pratik yemekleri sona bırakabilirsiniz. Ayrıca menüdeki tüm yemeklerin aynı pişirme yöntemiyle (örneğin hepsi fırında) hazırlanması mutfaktaki iş yükünüzü hafifletecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 937 göst.
+5 oy
9 cevap 1,137 göst.
20 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Eslem 01 (880 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 242 göst.
0 oy
6 cevap 543 göst.

Kategoriler

1,505,926 soru

24,584,126 cevap

362,622 kullanıcı

...