Migros ve CarrefourSA kurbanlıkları çok yağlı mı çıkıyor?

0 oy
257 göst.
Diğer kategorisinde (864 puan) tarafından

Carrefoursadan yada migrostan kurbanlık kestiren var mı kızlar? Şikayet varsa çok şikayet var yağ çok verildi diye,bende de iki çocuk var en azından temiz kesilmiş gelir diye düşündüm. Ama dağıtacak et gelmeyecekse bir anlamı yok ki ,paylaşmak için kesiyoruz sonuçta yağı da veremem insanlara

3 Cevaplar

0 oy
(13,572 puan) tarafından

Ben oralardan almayı tercih etmiyorum alım yaptığımız yere eşim sabahtan gidiyor adama vekalet veriyo aldığımızda kesip parçalayıp yolluyo 

(864 puan) tarafından

Bizimde aynı ama evde hiç uğraşmak istemiyorum ben , mecbur dağıtacağımı dağıtıp zaten eve az ayırıyorum onunla da uğraşırım napayım artık 

-Reklam-
0 oy
(2,314 puan) tarafından

kesim yapan yerler var oralarda kestirsenize dernek vakif falan tarzi.  biz esim ben annem babam kardesim bes hisse kesiyoruz. hepimizinki ayri ayri kovalanmis olculmus tartilmis tertemiz gelio. avuc kadar buyuklukte parcalarda . yani kocaman kocamanda degil baya baya guzel isliyorlar yani. kardesim bekar . 3 hisse annemin evind iki tabesi benim evime gelio yani. annem birini komple davitio bende birini komple dagitiyorum: iyi oluo o sekide temizcene

(864 puan) tarafından

Bende çok yağlı duyunca her zamanki gibi devam edelim dedik. Burada öyle parçalayan var canm, marketler kuşbaşı falan da kesiyormus ya ondan oradan istemiştim 

0 oy
(2,532 puan) tarafından

Boykot olan yerlere kurban kestirmek içime sinmez maalesef

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Marketten kurbanlık alırken etin yağ oranı nasıl kontrol edilir?
Marketlerden alınan kurbanlıklarda etin yağ oranı, kesim sonrası karkas ağırlığı üzerinden standart prosedürlerle belirlenmektedir. Tüketiciler, ürünün paket içeriğinde belirtilen karkas ağırlığı ve kemik oranı bilgilerini inceleyerek genel bir fikir edinebilirler. Ancak market kurbanlıklarında etin yağlılık oranını bireysel olarak seçme şansı bulunmadığından, bu durum tamamen kesim yapılan tesisin kalite standartlarına bağlıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kurumsal marketlerin kurban kesim süreci nasıl işler?
Kurumsal marketlerin kurban kesim süreci, noter huzurunda ve veteriner hekim denetiminde hijyenik tesislerde gerçekleştirilir. Kesim sonrası etler, parçalama tesislerinde belirli kilogram dilimlerine ayrılarak paketlenir ve soğuk zincir bozulmadan teslimata hazırlanır. Tüm işlemler İslami usullere uygun şekilde kamera kayıtları altında yapılır.
Marketten kurbanlık kestirmenin avantajları nelerdir?
Marketlerden kurbanlık kestirmenin en büyük avantajı, hijyenik ve modern kesimhanelerde profesyonel bir süreç yönetilmesidir. Kesimler veteriner kontrolünde yapıldığı için sağlık açısından riskler minimize edilir. Ayrıca teslimatın adrese yapılması veya mağazadan kolayca alınabilmesi, özellikle zaman kısıtı olan aileler için büyük kolaylık sağlar.
Kurbanlık etlerde paylaştırma işlemi nasıl yapılır?
Kurbanlık etler, toplam karkas ağırlığı üzerinden belirlenen pay miktarlarına göre eşit bir şekilde bölünür. Paketleme aşamasında genellikle kemikli et, kemiksiz et ve yağ oranı dengelenmeye çalışılır. Ancak marketlerdeki seri üretim mantığı nedeniyle, her paketteki yağ ve kemik oranı milimetrik olarak aynı olmayabilir; bu durum kurbanlığın genel karkas yapısından kaynaklanır.
Market kurbanlıklarında teslimat ve dağıtım süreci nasıl yönetilir?
Marketler kurbanlık teslimatını, tercih edilen yönteme göre mağazadan teslim veya adrese teslim şeklinde gerçekleştirir. Kesim tamamlandıktan sonra etler, gıda güvenliğine uygun ambalajlarda soğutulmuş araçlarla taşınır. Teslimat süreci genellikle bayramın ilk üç günü içerisinde tamamlanarak müşterilere SMS yoluyla bilgilendirme yapılır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 101 göst.
+2 oy
10 cevap 1,170 göst.
9 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,684 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 339 göst.
+1 oy
8 cevap 1,546 göst.

Kategoriler

1,510,715 soru