Kreşe başlayan çocuğum sürekli hasta, nasıl başa çıkarım?

0 oy
418 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (250 puan) tarafından

Cok yoruldum kizlar cokkkk , oglum bu sene krese basladi butun ay ateslendi enfeksiyon bilmem ne hep pesinde ben gezdim doktorlara goturdum esim denilen adam birkere yanimda olupda gelmedi ilgilenmedi hep beni sucladi cocugu sogukta oynatiyomusum dondurma veriyomusum bilmem ne, gecen cok kotu dis agrisi cektim yagmur yagiyordu mecbur yanimda goturdum cocugumu doktora gittim islandik ama ne yapayim bende hastaydim hep beni sucluyo cok yoruldum hic bi destegi yok oturdum agliyorum artik oglumu okuldan aldim geldim 1 saat sonra atesi cikti sabahtan beri ates dusurucu ilik dus ne yaptiysam geciremedim 38-39 dan assagi inmiyor gel biraz babalik yap sen ilgilen acile felan goturelim yaniyo cocuk diyorum beni sucluyo yildimm :(((

5 Cevaplar

0 oy
önce (10,444 puan) tarafından

Bir bir marka udi hindi yağı vermeni öneririm 40 gün boyunca bununla ilgili hadiste var diye biliyorum ama iyi bir marka olsun adını unuttum da fiyatı 700 falandı 

önce (4,467 puan) tarafından

Aynen , marka yazarmısınız kızlar

önce (27,742 puan) tarafından

Kizlar foto atarmisiniz. Belkii burada vardir bakarim. 22 aylık çocuğa verilirmi

önce (187,037 puan) tarafından

cumleten esmagdan haber bekliyoruz

önce (8,818 puan) tarafından

Doğal hanımlar sitesi var güvenilir ben ordan alırım 5 yıldır 

5 yıldır evime ilaç girmiyor diyebilirim

Udi hindi yağı 

Çörekotu yağı 

Propolis 

Hepsi var evimde

önce (8,818 puan) tarafından

image

burası bayanlar 
-Reklam-
0 oy
önce (137 puan) tarafından

Maalesef Türkiye'deki kocaların çoğu öyle yani Benim dedem babam onlar bile öyleydi düşerdik kaldırıp tekrar döverlerdi budada o tiplerden Allah yardımcın olsun yani annelerinin yetiştiremediklerini Gerçekten biz yetiştiriyoruz

0 oy
önce (2,163 puan) tarafından

Sesini çıkarmazsan seni suçlamaya devam eder sesini yukselt sende onu suçla bize söylediklerini onada söyledin mi

0 oy
önce (5,621 puan) tarafından

Yahu desene ben annesiysem sen de babasısın otur bak ben doktora gidecegim ay dövesim geliyor boyle adamları. 

Hastalık icin ben sarimsak kuru yapıyorum 1 2 diş sarimsagi minik minik doğrayıp bal limonla karıştırıp yutuyoruz suyla. 3 yildir agri kesici bile kullanmadık. Benim eşim bebekliğinden beri ayda 1 antibiyotik bitirir 3 yildir o da agri kesici bile içmedi. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir de udihindi yağını burna damlatiyorlar ama ben onu hic denemedim 

0 oy
önce (1,241 puan) tarafından

Aynı şeyleri bin beteri ben yaşıyorum şuan erkek kuaförü içinde oturmuşum adamlarla mesela 2 oğlumu kuaför getirdim hastalık bende okul bende market bende aklıma ne gelmişse hem anne hem baba hem dış işleri müdürüyüm kızın bezi bile bitse ben alıyorum evi boya dedim 8 yıl oldu bi odadır boyamıyor dün gittim boya aldım ben boyayacağım boyacıda olduk banyoyu boyadım 3 çocuk elimde inan bende bıktım ama çocuklarım için herşeyi yapıyorum onları babalarının vicdanına bırakamam sende ne ağla ne üzül güçlü bi annesin gurur duy

önce (1,241 puan) tarafından

Diyorum al Arabana götür çocukların ile gez kpnuş ilgilen işim var diyor bizimle gezmektense ark ile olmayı seçiyor benim için hava hoş çocuklar yarın büyüyecek onu ne arar ne sorarlar 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kreşe başlayan çocuklarda sürekli ateş ve enfeksiyon nasıl önlenir?
Kreşe yeni başlayan çocuklarda bağışıklık sisteminin güçlenmesi zaman alır ve bu süreçte sık hastalanmak normal bir adaptasyon dönemidir. Çocukların el hijyenine dikkat etmek, dengeli beslenmelerini sağlamak ve düzenli uyku saatlerine uymak enfeksiyon riskini azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, ateşli hastalık dönemlerinde doktor kontrolünde bağışıklık destekleyici takviyeler veya probiyotikler hakkında bir uzmana danışmak, iyileşme sürecini hızlandırabilir ve enfeksiyon sıklığını düşürebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocukta 38-39 derece yüksek ateş nasıl düşürülür?
Çocukta 38-39 derece ateşi düşürmek için öncelikle doktorunuzun önerdiği yaşa ve kiloya uygun dozda ateş düşürücü şurubu kullanmalısınız. İlaç etkisini gösterene kadar çocuğu ince kıyafetlerle tutmak ve ılık suyla duş aldırmak veya nemli bezlerle koltuk altı, kasık gibi bölgelere pansuman yapmak vücut ısısının dengelenmesine yardımcı olur. Eğer ateş 24 saati aşkın süre düşmüyorsa veya çocukta halsizlik, beslenememe gibi ciddi belirtiler varsa vakit kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır.
Eşler arası bebek bakımı sorumluluğu paylaşımı nasıl sağlanır?
Eşler arası sorumluluk paylaşımı, duyguların açık ve yapıcı bir dille ifade edildiği düzenli iletişimle mümkündür. İhtiyaçlarınızı suçlayıcı olmayan cümlelerle, örneğin 'Kendimi çok yorgun hissediyorum ve bu süreçte senin desteğine ihtiyacım var' şeklinde dile getirmek, eşinizin sorumlulukları daha net anlamasını sağlayabilir. Eğer iletişim kurmakta zorlanıyorsanız, bir aile danışmanından profesyonel destek alarak iş bölümü stratejileri geliştirmek, evdeki huzuru ve ebeveynlik üzerindeki yükü dengelemek için etkili bir yöntemdir.
Annelik sürecinde yaşanan tükenmişlik hissi ile nasıl başa çıkılır?
Annelik tükenmişliği, uzun süreli fiziksel ve zihinsel yorgunluğun bir sonucudur ve bu durumu aşmak için öncelikle kendinize zaman ayırmanız gerekir. Günlük işlerin bir kısmını ertelemek, yakın çevreden yardım istemek veya kısa süreli molalar vermek zihinsel toparlanma sağlar. Duygusal olarak çok zorlandığınızı hissettiğiniz anlarda uzman bir psikologla görüşmek, yaşadığınız baskı ve stresle başa çıkma becerilerinizi geliştirmenize ve daha sağlıklı bir ebeveynlik süreci geçirmenize yardımcı olur.
Çocuk kreş döneminde neden sürekli hastalanır?
Çocukların kreş döneminde sürekli hastalanmasının temel nedeni, toplu yaşam alanlarında mikroplarla ilk kez karşılaşmaları ve bağışıklık sistemlerinin henüz yeterince gelişmemiş olmasıdır. Vücut bu süreçte karşılaştığı virüs ve bakterileri tanıyarak kendi savunma mekanizmasını oluşturur. Bu adaptasyon süreci genellikle ilk yıl boyunca yoğun enfeksiyonlarla geçer ve bağışıklık kazandıkça hastalıkların sıklığı ve şiddeti zamanla azalır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 819 göst.
11 Temmuz 2020 Aile & Aşk kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 155 göst.
16 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Naz07 (105 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 471 göst.
2 Şubat 2020 Diğer kategorisinde Hanifearas (89 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 887 göst.

Kategoriler

1,509,419 soru

24,631,346 cevap

365,124 kullanıcı