Eşim sürekli telefonda ve bana karşı ilgisiz, ne yapmalıyım?

0 oy
495 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (277 puan) tarafından

Kızlar eşlriniz ilgili mi size karşı bnm kocam mı böyle bilmiyorum bn hiç eşimden ilgi görmüyorm ne güzel bir söz bugün evdydi biraz dişarya çıktık dolaştık geldk ama insan hiç mi karısnı öpmez sarılmz gün içerisnde sürekli telfonda tiktokta siz olsaydınz ne yaprdınz çok afedersnz işleri düşünce bi tek ilgili oluyorlar kendmi çok duygudal boşluk içersinde hissediyorum 

6 Cevaplar

+2 oy
(627 puan) tarafından

Tiktokta ne izliyor ki, bir insanın özellikle evli bir erkeğin tiktok kullanması hiç doğru değil. Bir kez merak edip indirmiştim açık saçık saçma sapan kadınlar erkekler yayınlar açıyorlar dans ediyorlar para kazanıyorlar çok iğrenç bir ortam. Anında sildim  Diğer sosyal medya platformları da çok düzgün sayılmaz ama tiktok apayrı bir konu. Eşim bekarken kullanıyormuş gördüğüm an sildirdim. 

-Reklam-
0 oy
(193 puan) tarafından

Üzücü bi durum normal değil,peki siz ona karşı nasılsınız siz güzel seyler söylüyor musunuz?Yoksa hep böyle miydi?

(277 puan) tarafından

Hayr hep böyle değildi çoçuktan sonra baba oldu ama eş olmayı unuttu hep bnden beklyo ama bn yaptpmn karşılığını alamıyorm ki 

0 oy
(1,129 puan) tarafından

Bu durumu engelleyin tiktok ta takılmak nedir ya evli insana yakışıyor mu görüyoruz orada neler dönüyor. Eşine sen yaklaş sen üstüne düş o zamanda mı uzak senden ? 

0 oy
(128 puan) tarafından

Ayni durumu yaşıyoruz isi dusunce varız yoksa yokuz cocuk olduktan sonra degisti

0 oy
(7,533 puan) tarafından

Bnde tiktok kullanıyorum çok faydalı alanlar da var insanı yoldan çıkaracak tipler de var eşin kendini biliyorsa lafım yok bilmiyorsa arada kurcalamakta fayda var  biz aile boyu kullanıyoruz isimize yarayan kısımlarını ama ilgisizlik günümüzün temel sorunu galiba özellikle de android telefonlar ilgiyi sevgiyi aldı elimizden 

0 oy
(154 puan) tarafından

Canım tiktokun arama kısmına . Köy araştırma cubu cikicam oraya baş en üstte izleme geçmişi yazicak gir oraya bak ne izlemiş bu güne kadar

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin sürekli telefonda olması ve benimle ilgilenmemesi normal mi?
Eşinizin sürekli telefonla vakit geçirmesi genellikle dijital bağımlılık, kaçınma davranışı veya iletişim kopukluğu gibi temel sorunların işareti olabilir. İlgi eksikliği, tarafların duygusal ihtiyaçlarının karşılanmaması durumunda evlilikte ciddi bir duygusal boşluk yaratır. İlk olarak, bu durumun sizi nasıl hissettirdiğini suçlayıcı olmayan bir dille, 'ben' dili kullanarak eşinize ifade etmeniz önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşim sadece işi düştüğünde ilgili davranıyor, bunu nasıl aşabilirim?
Sadece ihtiyaç anında gösterilen ilgi, ilişkinin tek taraflı bir fayda ilişkisine dönüştüğünü gösterir. Bu döngüyü kırmak için beklentilerinizi net bir şekilde belirlemeli ve kaliteli zaman geçirmek için somut öneriler sunmalısınız. Günde en az 30 dakika telefonsuz bir etkileşim alanı yaratmak, ilişkinin duygusal bağını yeniden güçlendirmek adına atılacak en önemli ilk adımdır.
Evlilikte duygusal boşluk hissini gidermek için neler yapılabilir?
Duygusal boşluk hissi, eşler arasındaki duygusal yakınlığın azalmasından kaynaklanır. Bu hissi gidermek için ortak aktiviteler planlamak, gün içinde telefonsuz sohbet saatleri belirlemek ve küçük fiziksel temasları artırmak oldukça etkilidir. Eğer kişisel çabalar sonuç vermiyorsa, çift terapisi gibi profesyonel destek süreçleri, iletişim kanallarını açmak için en sağlıklı yöntemdir.
Eşimle dışarı çıktığımızda bile telefona bakması ne anlama gelir?
Dışarıdayken dahi telefona bakmak, kişinin o anı paylaşmak yerine dijital dünyaya odaklanmayı seçtiği bir 'phubbing' davranışıdır. Bu durum, eşinizin gerçek dünya ile bağ kurmak yerine dijital uyaranlarla rahatlama ihtiyacı duyduğunu gösterebilir. Ortak vakit geçirilen anlarda telefonun tamamen uzak tutulması konusunda bir kural koymak, ilişkinin odak noktasını tekrar birbirinize çevirmenizi sağlayabilir.
İlgi görmediğim bir evlilikte kendimi nasıl daha iyi hissedebilirim?
İlgi görmediğiniz bir evlilikte kendinizi iyi hissetmek için öncelikle kendi bireysel ilgi alanlarınıza ve sosyal çevrenize odaklanarak duygusal bağımsızlığınızı güçlendirmelisiniz. Kendi mutluluğunuzun tamamen eşinizin ilgisine bağlı olmaması, özsaygınızı korumanıza yardımcı olur. Ancak, evlilikteki bu eksiklik süreklilik arz ediyorsa, sorunun temelini çözmek adına açık bir iletişim kurmak veya profesyonel bir rehberlik almak en doğru yaklaşımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 466 göst.
+1 oy
17 cevap 2,747 göst.
0 oy
15 cevap 943 göst.
15 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 969 göst.
17 Mayıs 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nagihannnnn (82 puan) tarafından soruldu

Kategoriler