Kızımı anaokuluna göndermezsem gelişiminde eksiklik olur mu?

0 oy
209 göst.
önce Diğer kategorisinde (13,585 puan) tarafından

Ben kızımı kendim götürüp getiriyorum 3 alternatif yol var 2 si şuan kapalı hatta biri daha bugün kapatıldı okula bıraktım dönüşü rica minnet geçtim 3.yol ile okul yolu 35 40 dk ya uzuyor telaşlıda bir dönemim bundan sonra yollamazsam çok eksiklik olurmu geçen yılda gitti bu yılda anaokuluna gidiyor vicdanımda el vermiyor gitme demeye 

4 Cevaplar

0 oy
önce (4,178 puan) tarafından

Okullar ne zamana kadar açık birde sizin taşıma tarihiniz belli mi

önce (13,585 puan) tarafından

26 Haziran'da kapanacak taşınma 19 20 Haziran gibi taşınsamda o son bir haftayıda konteynerde kalırım diyordum ama yollar sorun çıkardı 

önce (4,178 puan) tarafından

1 2 gün götürmemeyi deneyin evde sıkılırsa o zaman karar verirsiniz

-Reklam-
0 oy
önce (14,180 puan) tarafından

öğretmeniyle konuşman daha iyi olur canım, anasınıfıydı sanırım senin kız

Evet kuzum anasınıfı bu seneki öğretmenimiz çok ilgili desem yalan olur hıhı hıhı sıkıntı yok diyor ne söylesem 3 4 gün rahatsızdım bildirdim getirmeyeceğim diye tamam sorun yok dedi o günler yapılanı bana atarsanız çıktı alır evde yaparız dedim hıhı dedi atmadı sonra hocam atmadınız dedim gerek yok Mehlika zaten biliyor dedi 

önce (14,180 puan) tarafından

sen bir alıştırma kitabı gibi bir şey alıp evde yaptırırsın olmazsa daha önce yaptıklarına benzer şeyler 2 hafta mı 3 hafta mı var daha çok da sorun olmaz herhalde 

Vallahi dolu canım 5 yaş seti 6 yaş seti ayrı etkinlik kitapları kendim çıkarıyorumda sürekli okuldan gelince bile sürekli yapıyor zaten 

0 oy
önce (2,245 puan) tarafından

Bilmem anasinifi oldugu icin birsey dmeem 1 2 3 4 falan olsaydi kesin gotur derdim 

Onlar olsa şartları çok çok zorlardım anasınıfı ve evdede etkinlik yaptırabildiğim için biraz rahatım yinede bir yanım rahatsız 

0 oy
önce (2,109 puan) tarafından

Anasınıfı olduğu için bir eksiklik olmaz diye düşünüyorum. Büyük sınıf olsaydı olabilirdi belki. Büyük sınıflarda bile sınav haftası bitince boşluk oluyor 

+1

Teşekkür ederim 💐 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Anaokuluna gitmemenin çocuğun gelişimine etkileri nelerdir?
Anaokulu, çocuğun sosyal becerilerini geliştirdiği, akranlarıyla iletişim kurmayı öğrendiği ve temel akademik hazırlık süreçlerini deneyimlediği kritik bir ortamdır. Okul öncesi eğitimine ara verilmesi veya gidilmemesi durumunda çocuk, grup kurallarına uyum sağlama, paylaşma ve özbakım becerilerini geliştirme noktasında yaşıtlarına göre geçici bir uyum süreci yaşayabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Okul öncesi eğitimde devamsızlık çocuğun eğitimini aksatır mı?
Okul öncesi eğitim, ilkokula hazırlık süreci olduğundan uzun süreli devamsızlıklar çocuğun okul rutinine alışmasını zorlaştırabilir. Ancak, eğitim yılı içerisinde belirli dönemlerde yaşanan kısa süreli devamsızlıklar, çocuğun bilişsel ve duygusal gelişimi üzerinde kalıcı bir olumsuz etki yaratmaz; önemli olan ev ortamında oyun ve sosyal etkileşimle bu sürecin desteklenmesidir.
Anaokuluna gidemeyen çocuk için evde neler yapılabilir?
Anaokuluna gidemeyen bir çocuk için evde yapılabilecek en etkili yöntem, okul müfredatına paralel oyunlar kurgulamaktır. Günde en az 30-40 dakikalık dikkat geliştirici oyunlar, resim çalışmaları, hikaye saatleri ve mümkünse park ortamında akranlarıyla sosyalleşme imkanı sunmak, okul eksikliğini büyük oranda telafi edebilir.
Anaokulu eğitimi zorunlu mu yoksa kritik bir süreç mi?
Anaokulu eğitimi Türkiye'de henüz ilkokul gibi zorunlu tutulmasa da çocuğun okula hazırbulunuşluğu için kritik bir öneme sahiptir. Okul, çocuğun ev dışındaki dünyayı keşfetmesi, kuralları öğrenmesi ve sorumluluk alması için güvenli bir basamaktır; ancak bu sürecin yönetilememesi durumunda çocuğun gelişimsel olarak mutlaka 'eksik kalacağı' söylenemez.
Çocuğumu okul yolları kapalı olduğu için göndermezsem ne yapmalıyım?
Ulaşım kısıtlılığı gibi zorunlu durumlarda okula ara vermek, çocuğun eğitimi için dünyayı karartacak bir durum değildir. Bu süreçte öğretmenle iletişime geçerek evde uygulanabilecek basit etkinlikleri öğrenmek, çocuğun aidiyet duygusunun devam etmesini sağlar ve sizin de ebeveyn olarak vicdanen rahatlamanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 467 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 566 göst.
2 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Demet1 (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,267 göst.
1 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Hira &ikra (8,849 puan) tarafından soruldu
0 oy
34 cevap 2,298 göst.