28 aylık kızıma tuvalet eğitimi verirken neler yapabilirim?

0 oy
192 göst.
önce Diğer kategorisinde (42,771 puan) tarafından

28.5 aylık kızıma bugün itibariyle tuvalet eğitimine başladım 5te 0 yaptık ama yılmak yok aslında oğlum çok fazla bana yapıştığı için çok sık tuvalete getiremedim getirsem olacak gibi ama o bezi çıkardım bir kere geri takmam 

Dua edin kızlar çözelim şu işi bezler olmuyor benim tontiş poposuna zaten çiş zamanı çoktan gelmişti 🥰🙂

Tavsiyeleriniz varsa şöyle daha iyi olur şunu yapsan daha kolay alışır vs gibi açığım kızlar 

📊 Tek Seçim
4.8% (1 oy)
81% (17 oy)
14.3% (3 oy)

10 Cevaplar

+1 oy
önce (2,114 puan) tarafından

Kolay gelsin canim. İstikrarlı ol öğrenir Allah'ın izniyle. Ben çocuklarıma çiş kulodu giydirerek öğrettim 2 yaşındaydılar. Maşallah çabuk kavradilar. İlk başlarda sık sık götür tuvalete. Zamanla çiş araları uzuyor zaten.

önce (42,771 puan) tarafından

Problem orda başlıyor aslında oğlum yanından ayrıldığım an kıyametleri koparıyor sık getirsem yapcak gibi tuvalete gidelim diyince gidiyor çünkü en son direkten döndük resmen koş kızım tuvalete dedim gidiyordu oğlan ciyakladi uyuyordu 20 sn falan oyalandim o ara yaptı bugün az çok çiş saatleri aralıkları takip ettim biliyorum yarına daha iyi olacak inşallah 

-Reklam-
+1 oy
önce (3,611 puan) tarafından

Benim kızda 34 aylik canım 4 gündür çabalıyorum bi dün hastane isim vardı mecbur bez taktım büyük tuvaletini yapmak istemiyor bugün ablamla konuşurken alıştırma kuloduna yaptı cok zor iki oglumu nasıl alistirdiysam inan bilmiyorum 

Sanada bol sabır versin canım kolay gelsin 

Teşekkür ederim canım sanada kolay gelsin en kısa zamanda alisirlar inşallah 

+1 oy
önce (14,196 puan) tarafından

çocuk hazırsa kaç aylık olduğunun bir önemi yok, kolay gelsin şimdiden 🤗 

Teşekkür ederim 🌹 🌸 

+1 oy
önce (1,346 puan) tarafından

Valla bende 19 aylık ogluma başlıca biraz üstüne düşsem benimkide alışacak a biz8m sıkıntı cisi yapıyor sonra cis diyor bakalim

Benim ki de yaptıktan sonra geliyor yanıma anneğğg diyor uzatarak yapmadan gelsene sipa 😂

önce (1,346 puan) tarafından

Valla kiz inat ediyorlar tutuyor birse 7 8 saat tutuyor etmiyor ben arkamı dönüyorum hoooop isemis

Ah bu bebeler ah inşallah benimki de inat etmez çünkü aşırı inat bir çocuk anası kılıklı 🤣

+1 oy
önce (10,037 puan) tarafından

Benim kızım da 29 aylık bizim de ikinci gün bayramdan önce başlamıştım ama yok kişi öğrenmiş de büyük tuvalete 2 hafta boyunca her gün altına yapıyordu gyeniden e yeniden başladım artık pes etmek yok istediği kadar büyük tuvaletini yapsın bırakmayacağım çiş sorunu yok çişi geldiğinde söylüyor gidip yapıyor hatta geceleri bile altına kaçırmıyor ama büyük tuvaletinden korkuyor sanırım

Evet büyük tuvaletten hemen hemen her çocuk korkuyor ve sorun yaşıyor etrafımda büyük tuvaleti sorunsuz halleden nadir var umarım bizde sorun yaşamayız 

+1 oy
önce (2,264 puan) tarafından

ben de dün başladım kızım tam 25 aylık bezi istemiyor ama dün kötü geçti dün büyük tuvaletini hiç yapmadı bu sabah uyandığında yaptı yani sabahtan beri 7 de 3 yaptık buda bi şey sanırım. kendi altına yapınca söylemiyor normal mi?

sana da bana da diğer alıştıranlarada kolay gelsin 💜

dün ben de stresliydim ama bugün 2-3 tane isabet görünce daha iyiyim daha pozitifim

Dün hiç tuvalete yaptı mı peki benim hiç yapmadı sonu 2o sn ile kaçırdık altına yaptı 

dün iki kere yaptı biri öğlen uyanınca diğeri ise babası götürdü uyumadan önce o zaman yaptı

Benimki de uyuyor şimdi uyanınca bende goturcem inşallah yapar 

ay elhamdülillah uyutmadan götürdüm yaptı başıma ağrı girmişti cidden 😅😅😅

+1 oy
önce (27,772 puan) tarafından

Bezi takmadim bir hafta boyunca . Hep yere yaptı bir saat oturdu kalktigi gibi yere yaptı. En son bezi taktım tükendim artık . O gündür beze yapmiyor cisi geldiği zaman gidip lazimligi getiriyo yanıma. 

Böyle garip şekilde tamamladık. Çok zor donem 

Kendi kendine öğrenmiş bir nevi maşallah ona annesi 🧿🌸

önce (27,772 puan) tarafından

Sağol canım inşallah senin bebiş te kolay öğrenir 

önce (3,175 puan) tarafından

Öğrettin bitti mi şekerim 🍬 🍬 

+1 oy
önce (5,930 puan) tarafından

Hayırlı uğurlu olsun, dilerim güzel bir süreç olur 😌 Benim oğlumda 28 aylık ama tuvalete gidip zevk için oturuyor, hiç yapmıyor. Bakalım ne zaman başlarız 🫨 

Benimki de oturuyor şimdilik çiş falan yok henüz ki of

+1 oy
önce (30 puan) tarafından

hayırlı olsun sağ salim atlatırsınız ınsallah bu donemı 😊 bı yerde duymustum ılk alıstırdıgında klozete alaturkaya alısamıyormus 

Evet ablamın çocukları yapmakta zorluk çekiyor amcamın çocukları hiç yapamıyor o sebepten köye gidemiyorlar ben ikisine de alistircam ikisi de var evde

+1 oy
önce (5,969 puan) tarafından

Ben de başladım bugün 1. Hafta 23 aylık oğlum tam zamanında başlamışsın bacım. Benim ki hazır bile değildi girdim bu topa. Birde götürürsem yapıyor götürmezsem altına yapıyor ama olsun ilk günlere göre bugünler mükemmel 😂

Bende 1 kere tuvalete yaptırabildim şükür 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

28 aylık çocukta tuvalet eğitimine başlarken nelere dikkat etmeliyim?
28 aylık çocuğunuzla tuvalet eğitimine başlarken en önemli kural kararlılıktır; bez tamamen çıkarılmalı ve bir daha takılmamalıdır. Çocuğun tuvalet sinyallerini takip etmek için ilk günlerde sık aralıklarla, örneğin her 30-45 dakikada bir tuvalete yönlendirmek başarı oranını artırır. Sabırlı olmak ve çocuğun üzerindeki baskıyı azaltmak eğitim sürecinin daha sağlıklı ilerlemesini sağlar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tuvalet eğitimi sırasında sık kaza yaşanması normal mi?
Tuvalet eğitiminin ilk günlerinde sık kaza yaşanması son derece normaldir çünkü çocuğun vücudunu ve çiş sinyallerini yeni yeni tanıması gerekir. Bu süreçte kazaları bir başarısızlık olarak değil, öğrenme sürecinin doğal bir parçası olarak görmelisiniz. Sakin kalarak çocuğa destek vermek ve bezin geri takılmayacağı konusundaki kararlılığı korumak, çocuğun güven kazanmasına yardımcı olur.
Tuvalet eğitiminde bezden tamamen kurtulmak için ne zaman adım atmalıyım?
Tuvalet eğitiminde bezden tamamen kurtulmak için en uygun zaman, çocuğun fiziksel ve zihinsel olarak hazır olduğu 24-30 ay arası dönemdir. Eğer çocuğunuz tuvaletini yapınca bezinden rahatsız oluyorsa veya tuvalet ihtiyacı olduğunu sözlü ya da hareketlerle belli ediyorsa, bez takmayı tamamen bırakarak sürece başlamak en etkili yöntemdir.
Evde ikinci bir çocuk varken tuvalet eğitimi nasıl yönetilir?
Evde ikinci bir çocuk varken tuvalet eğitimi zorlayıcı olabilir; bu durumda küçük çocuğunuzu tuvalete götürme aralıklarını, diğer çocuğunuzun ihtiyaçlarına göre optimize etmelisiniz. İkinci çocuğun dikkatini dağıtmak veya onu da sürece dahil etmek için eğlenceli aktivitelerden faydalanın. Her iki çocukla da ilgilenirken tutarlı bir rutin oluşturmak, sizin stresinizi azaltacak ve çocuğunuzun tuvalet alışkanlığı kazanmasını kolaylaştıracaktır.
Çocuğumun tuvalet eğitimine alışması ne kadar sürer?
Tuvalet eğitimine alışma süreci her çocukta farklılık gösterse de genellikle 3 gün ile 2 hafta arasında yoğun bir geçiş süreci yaşanır. İlk günlerde sık aralıklarla tuvalete oturtmak, süreci hızlandıran en önemli unsurdur. Gece ve gündüz tam alışma süreci ise çocuğun bireysel gelişim hızına göre değişkenlik gösterebilir, bu yüzden sabırlı olmak en temel kuraldır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 355 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde ❤️Asmin Deroş❤️ (8,076 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 192 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Emine S (39,659 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 415 göst.
+1 oy
10 cevap 432 göst.

Kategoriler

1,510,852 soru

24,648,393 cevap

366,170 kullanıcı

...