Motosiklet kazası sonrası kafa kanaması nasıl geçer?

0 oy
126 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,140 puan) tarafından

Kzlar bu sabh bizimde duaya ihtiyacımız var   teyzem 2 gün cumartesi günü bir oglunu evlendirdi düğünün ertesi günü ise başka bir oglu  kaza yaptı motosiklet kazası  Pazar gününden beri hastanede kafasında çatlak falan varmış kanaması varmış   daha çok küçük 20 ki yaşlarda ben onun 3 4 yaşlarındaki hallerini biliyorum onu alıp kucağımda havalara atardım koşturup oynatirdim  en çok sevdiğim bebekti şimdi boylu poslu delikanlı ama şuan durumu hiç iyi değil herkes perişan olmuş ben uzulmeyeyim diye dememişler başka sehrdeyim ismi Ali Rıza dualarinzda yer verirseniz sevinirim

3 Cevaplar

0 oy
önce (8,010 puan) tarafından

Rabbim şafi adıyla şifa versin İnşallah 

-Reklam-
0 oy
önce (26 puan) tarafından

Rabbim şifa versin tez vakitte sağlığına kavuştursun 

0 oy
önce (4,935 puan) tarafından

Rabbim şifa versin inşallah 🤲🤲 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kafa travması sonrası beyin kanaması belirtileri nelerdir?
Kafa travması sonrası beyin kanamasının en yaygın belirtileri arasında şiddetli baş ağrısı, sürekli kusma, bilinç bulanıklığı, aşırı uyku hali, konuşma bozuklukları ve görme kayıpları yer alır. Bu semptomlar genellikle kaza anından sonraki ilk 24-48 saat içinde ortaya çıkar ve çok ciddi bir acil durum teşkil eder.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Motosiklet kazası sonrası kafa travması nasıl izlenmelidir?
Motosiklet kazası sonrası oluşan kafa travmalarında hasta mutlaka bir beyin cerrahisi uzmanı tarafından sürekli gözetim altında tutulmalıdır. Hastane sürecinde doktorlar tarafından nörolojik muayeneler tekrarlanır ve kanamanın seyrini takip etmek için belirli aralıklarla beyin tomografisi veya MR görüntülemeleri gerçekleştirilir.
Beyin kanaması olan hastaların iyileşme süreci nasıldır?
Beyin kanaması olan hastaların iyileşme süreci, kanamanın miktarına, bulunduğu bölgeye ve hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak aylar hatta yıllar sürebilir. İyileşme döneminde hastanın istirahat etmesi, fizik tedaviye katılması ve doktorun reçete ettiği ilaçları düzenli kullanması nörolojik fonksiyonların geri kazanılması için kritiktir.
Kafa tası çatlağı ve beyin kanaması tehlikeli midir?
Kafa tası çatlağı ve buna eşlik eden beyin kanaması hayati tehlike arz eden tıbbi durumlardır ve mutlaka yoğun bakım veya hastane şartlarında tedavi edilmelidir. Beyin dokusuna yapılan baskı artarsa kalıcı hasarlar oluşabileceği için hastanın kan basıncının kontrol altında tutulması ve ödemin dağıtılması temel tedavi stratejisidir.
Kafa travması geçiren bir yakınıma nasıl destek olabilirim?
Kafa travması geçiren bir yakınınız için yapabileceğiniz en önemli şey, doktorların tedavi protokolüne tam uyum sağlamak ve hastanın moralini yüksek tutmaktır. Hastane sürecinde doktorun belirttiği ziyaret kısıtlamalarına uymak ve iyileşme sürecinde hastanın stres seviyesini düşük tutacak bir ortam oluşturmak toparlanma sürecini olumlu etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 757 göst.
5 Eylül 2019 Diğer kategorisinde ❣Zeynebimin Annesi❣ (881 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 543 göst.
4 Ocak 2026 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Vefayahasret (1,056 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 354 göst.
21 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde nisan cicegi (12,994 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 309 göst.

Kategoriler

1,510,886 soru

24,649,011 cevap

366,205 kullanıcı

...