Komşumun verdiği sözleri tutmaması beni çok kırdı, ne yapmalıyım?

0 oy
155 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (58 puan) tarafından

Merhaba kizlar komşu bize uzun zamandır gelmek istiyordu neyse davet ettim geldi kek börek yaptım bana dediki günlerde yap sat işte bizim dükkana koyalım sat falan filan çok beğendim gibisinden 3 ,4 gün oldu hiç sesi çıkmadı umut bağladım azda olsa hayal kırıklığına uğradım böyle kaziklanmis hissediyorum ya da dalga geçti sanki benimle. Ben ilk tasindigimda git gel yapalım dedi ben gidip gelme fazla sevmiyorum müsait olamadım işte demekki içten içe kin güttü geçen gördüm çağırdım gel oturmaya diye. Kendi yedi içti dedi işte yap sat komşulara günlere ben yanıyorum ben derim falan filan diye  çok büyük terbiyesizlik bana göre kaldıramıyorum yani çok zoruma gidiyor kandirilmak siz olsanız ne yapardınız ben Allah'a havale ediyorum umut vermemek lazım insanlara.

Siz olsanız ne düşünür napardiniz ?

5 Cevaplar

+2 oy
önce (10,478 puan) tarafından

Zaten kadın demiş sen yaptın vermek istedin de yok mu dedi ki triplere girdin. Yapacağım ne zaman yapayım diye sorsana 

önce (58 puan) tarafından

Ne soracam kadin öncesinde peşimde koşuyordu bana gelmek için sürekli laf vuruyordu işte gelip gitmeyi sevmiyorsun ondan gelmedim hatta önceden sen derdi ben mesafe koyunca siz demeye başladı kendi bişey soyeldi devamını getirmedi ben komşularına söyleyeceğim işte gün var o gün seni cagiracagim bana yardım et dedi sesi çıkmadı ne triplenicem olayı carpitmayin 

-Reklam-
+1 oy
önce (566 puan) tarafından

Sen ara sor canım o iş ne oldu diye? Yani dalga geçmek veya kandırmak için dememiştir diye düşünüyorum.

Ben niye sorayimki neyi soracagimi bile bilmiyorum istese kapıyı çalar derdi hani yapicakmisin işte ya da surda isteyen var ben cekinirim onun yaşı büyük komşularla akşama kadar gidip geliyorlar o bana bilerek yaptı bunu eminim ben evime uzun süre cagirmadim diye neyse bıraktım ben sağol cevap icin

önce (566 puan) tarafından

Tamam da yani bir insan o kadar kötü kalpli değildir ya en azından inanmak istemiyorum canım. Gerçekten o niyetle yapıldıysa çok saygısızca bir davranış 

Ben o niyet olduguna inanıyorum artık çünkü gün yapicam seni çağırırım dedi cagirmadi 

+1 oy
önce (149 puan) tarafından

Çekingen davrandıysan vazgeçmiş olabilir 

Yok gayet normal davrandım yaparım dedim yani gün yapicam çağırırım dedi cagirmadi ben ilk taşındığımda cagirmadim diye alındı belli kendi bilir ben her türlü yolumu bulurum öyle yazdım buraya iç dökme diyelim.

+1 oy
önce (9,467 puan) tarafından

Allah allah böyle bir mecburiyeti yokki olsa olur demiş fikir vermiş tebrik etmiş sen ararsin sorarsın sen deyince benimde kafama yattı olurmu diye dersin o gelipte sana bunu demezki..

Armut piş ağzıma düş istiyorsun

önce (6,790 puan) tarafından

@Mys-2boys2girls geçen gün bana satasti s.polat varya o boşanmış yeni hayatima başlıyorum diye post açmıştı bende azmine yüreğine alkış diye yorum yaptım diye bu kadın bana carladi boşanmayı destekliyormusum diye

Ne zavallisiniz siz ya bide benim açtığım konuda aciniyorsunuz yazık size vallahi edimi aklınıza kazıyın kolay gelsin 😂

@Atlaskalbim Sana ayrı **** oluyorum biliyormusun bilmeden yaptığın yoruma bak kadın güne cagiracagim gel yap millet görsün dedi cagirmadi. Hadi olay benim sana ne oluyorda saçma sapan yorum yapıyorsun yazgül v.s sen daha çok beziyorsun tip olarak ona biliyormusun çok hoşlandın galiba o kadından. 

@Mys-2boys2girls senin kuyruk acin var belli bide gurursuzsun arkadaş insan sevmediği kişinin postuna yazmazki ben şahsen senin acacgin postu engellerim kafa yapısı çok farklı görmek istemem sizde gurur yok yemine diyorum.

@Yasemince1644 bı git Allah aşkına ya  siz benim postumda yorum bile yapmayın kendi halinizde ortaminizda takılın

önce (9,467 puan) tarafından

Kiz sen herkese carliyorsun 😂😂 iyi yapmış kadin o zaman sana az bile yapmış ohhh 😂😂

@Mys-2boys2girls Birinin beni kıskanması seni niye o kadar rahatsız etti dert verdi evet kiskandilar çok güzelim tmm sende kıskandın galiba o lafa o kadar takildinki unutamamissin🤣😂 yazık.

0 oy
önce (3,232 puan) tarafından

Herkesin her dediğine umut bağlama hele ki ilk kez oturup kalktığın birine asla benden sana tavsiye herkesin her dediğini ciddiye almamamız lazım 

Haklısın bende hata inandım 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Komşumun verdiği boş sözler karşısında nasıl davranmalıyım?
Komşuluk ilişkilerinde verilen sözlerin tutulmaması durumunda en sağlıklı yaklaşım beklentiyi minimize etmektir. İnsanların nezaket icabı söylediği veya anlık hevesle dile getirdiği önerileri ciddiye almamak, kendi iç huzurunuzu korumanıza yardımcı olur. Bu tür durumlarda sınırlarınızı belirlemek ve mesafe koymak, gelecekte yaşanabilecek hayal kırıklıklarını engellemek adına atılabilecek en etkili adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Birine güvenip hayal kırıklığına uğradığımda ne yapmalıyım?
Güven duyduğunuz birinin beklentilerinizi boşa çıkarması durumunda duygularınızı kabullenmek atılacak ilk adımdır. Öfke veya hayal kırıklığı yaşamak son derece doğaldır, ancak bu durumu kişisel bir eksiklik olarak görmemelisiniz. Enerjinizi sizi üzen kişiye odaklamak yerine, kendi hedeflerinize ve sizi mutlu eden uğraşlarınıza yönlendirmek, yaşadığınız hayal kırıklığının etkisini hızla azaltacaktır.
Komşuluk ilişkilerinde sınırlar nasıl korunur?
Komşuluk ilişkilerinde mesafe korumak için hayır demeyi öğrenmek ve özel hayatınıza dair detayları sınırlı tutmak oldukça önemlidir. İlk etapta samimi davranmak nazik bir tutum olsa da, sınırlarınızı belirlemek için aşırı yakınlaşmaktan kaçınmalısınız. İletişimi profesyonel bir nezaket seviyesinde tutmak, hem sizin hem de karşı tarafın beklentilerinin gerçekçi bir çizgide kalmasını sağlar.
İnsanların boş umut vermesi karşısında nasıl tepki verilir?
İnsanların tutamayacakları sözler vermesi genellikle onların karakteriyle ilgili bir durumdur ve sizin değerinizi belirlemez. Bu gibi durumlarda karşılık vermek veya hesap sormak yerine, konuyu sessizce kapatmak en huzurlu yöntemdir. Sözlerin eyleme dönüşmediği durumlarda o kişiye karşı tutumunuzu gözden geçirmeli ve bir sonraki seferde daha temkinli davranarak beklenti çıtanızı düşürmelisiniz.
Verilen sözlerin tutulmaması psikolojiyi nasıl etkiler?
Verilen sözlerin tutulmaması kişide kandırılmışlık hissi, değersizlik ve öfke gibi duygusal tepkilere neden olabilir. Bu durumun etkisini kırmak için olayı kişiselleştirmekten kaçınmalı ve bu tecrübeyi bir öğrenme süreci olarak görmelisiniz. Eğer bu tür durumlar psikolojinizi sürekli olumsuz etkiliyorsa, sosyal çevrenizdeki iletişim ağınızı daha güvenilir ve tutarlı insanlarla oluşturmaya odaklanmanız önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 794 göst.
16 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Happymommy (2,161 puan) tarafından soruldu
0 oy
43 cevap 2,327 göst.
27 Mart 2021 Aile & Aşk kategorisinde Mine_22 (49 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 162 göst.
6 Mayıs 2025 Özel Günler & Hijyen kategorisinde Busraaaaaaaaa (9,472 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,852 soru

24,648,393 cevap

366,170 kullanıcı

...