Yasmin kullanırken yaşadığım ağrılar hamilelik belirtisi mi?

0 oy
217 göst.
önce Diğer kategorisinde (67 puan) tarafından

Bel ağrısı
Göğüs ağrısı
Hafif ara ara oluşan kasik ağrısı
Mide bulantısı
Baş dönmesi hafif
Yorgunluk var

13 gün gecikmem var
Bunlar Yasmin den mi hamilelikten mi

6 Cevaplar

0 oy
önce (1,862 puan) tarafından

Hamilelik gibi duruyor

-Reklam-
0 oy
önce (187,243 puan) tarafından

hamile degilim yasminde kullanmiyom ama yazdigin tum belirtiler bendede var bende polen alerjisi cikti öksuruk kusma da eklendi bu belortilere

önce (1,829 puan) tarafından

Valla bende de 25 den sonra birde alerji çıktı başıma hapşur hapşur öldüm birde butun akıntısı gözlerim kırmızı kırmızı ne illet bir şeymiş

önce (67 puan) tarafından

Bir haftadır bu belirtiler var

ben 1 ay dır cekiyom öksurmekten mahvoldum cok zor yaa disarda beyaz bisiler ucusuyo onlar beni mahvetti hani cocuklar yerde gorup kopartip ufluyo bi ot var biliyonuzmu delirtti o benu bulursam fotosunu ekliyim cok zor cook

image

ahaaa bu beni bitirdi cocuklarimda o kadar seviyo nerde gorseler koparip ufluyolar onlar ufledimi ben saatlerce oksurup kaşınıyom ama basit degil haa ciddi öksürük
0 oy
önce (3,176 puan) tarafından

Ne hamileyim ne de Yasmin kullanıyorum hepsi var bende. Ekstra öksürük var öyle böyle değil yanıyor resmen boğazım.

Sende sakın tek hapa güvenme ben son çocuğuma öyle hamile kaldım🤦‍♀️ kusura bakmayın ama + geri çekilme ile. Oğlum 1.5 yaşında halen inanamıyorum nasıl oldu diye

Yasmini yeni kullanmaya başladım 1 paket yeni bitti

önce (3,176 puan) tarafından

Ben Yasmin değil de başka bir korunma hapı kullanmıştım İlk ayda hamile kalmışım. İlk 2 ay ekstra korunmak gerekiyor. Aklınızda bulunsun.

Bir de söylediklerinzi âdet belirtisi de olabilir.

Yasmine de vücut alışkın değil. 

13 gün gecikme var göğüslerim de hassasiyet var ağrı var dokunamiyorum bile 

0 oy
önce (10,638 puan) tarafından

Canım bir gebelik testi alıp seneden ya için rahat eder 

0 oy
önce (3,869 puan) tarafından

Eğer yasmini ilk kullanımın ise ve adet başlangıcında kullanmadığın yasmin adeti keser ve kutu bitmeden adet olmazsın

0 oy
önce (20,064 puan) tarafından

Yasmini doğru kullandıysan gebelik olma ihtimali düşük. Test yapın derim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Yasmin doğum kontrol hapı kullanırken hamilelik belirtileri nelerdir?
Doğum kontrol hapı kullanırken görülen hamilelik belirtileri; mide bulantısı, baş dönmesi, yorgunluk ve kasık ağrısı gibi şikayetlerle kendini gösterebilir. Ancak bu belirtiler hapın yan etkileriyle de benzerlik taşıyabilir. Kesin sonuç için hap kullanımına rağmen adet gecikmesi yaşanması durumunda mutlaka gebelik testi yapılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum kontrol hapı kullanımı sırasında bel ve kasık ağrısı neden olur?
Yasmin gibi doğum kontrol hapları, kullanımın ilk aylarında vücudun hormonal adaptasyonu nedeniyle bel ağrısı, hafif kasık ağrısı ve yorgunluk gibi yan etkilere yol açabilir. Eğer ağrılar şiddetliyse, beklenenden uzun sürüyorsa veya beraberinde yoğun kanama varsa hormonal dengeyi değerlendirmek adına bir kadın hastalıkları uzmanına danışmak gerekir.
Yasmin kullanırken hamile olduğumu nasıl anlarım?
Yasmin kullanırken hamilelikten şüpheleniyorsanız, en güvenilir yöntem ilacın kutusu bittikten sonra adet görmediyseniz eczaneden alacağınız bir idrar testi veya kan testi yaptırmaktır. Erken dönemde bulantı, baş dönmesi ve göğüs hassasiyeti gibi belirtiler hamileliğe işaret edebileceği gibi hapın yan etkisi de olabilir, bu yüzden test en net cevabı verir.
Doğum kontrol hapı yan etkileri ile hamilelik belirtileri nasıl ayırt edilir?
Hapın yan etkileri genellikle vücudun hormonlara alışma süreci olan ilk 3 ayda görülür ve zamanla azalır. Hamilelik belirtileri ise genellikle adet dönemine yakın artış gösterir ve gebelik ilerledikçe şiddetlenir. Eğer cinsel ilişki sırasında bir korunma hatası yaşandıysa, belirtilerin kaynağını anlamak için mutlaka bir gebelik testi yapılmalıdır.
Yasmin kullanırken baş dönmesi ve mide bulantısı normal mi?
Yasmin gibi doğum kontrol haplarının yaygın yan etkileri arasında hafif baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik yer almaktadır. Bu belirtiler vücudun ilaca verdiği bir tepki olabilir; ancak bu semptomlar günlük hayatı ciddi oranda etkiliyorsa veya geçmiyorsa, ilacın uygunluğu konusunda bir doktorla görüşerek farklı bir yöntem değerlendirilebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 455 göst.
12 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Anneolmak. (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,058 göst.
24 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (1,146 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 308 göst.
5 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Nalankt (1,541 puan) tarafından soruldu
0 oy
31 cevap 1,118 göst.