Eşim bana haber vermeden iş yapıp ilgisiz davranırsa ne yapmalıyım?

0 oy
388 göst.
Diğer kategorisinde (1,166 puan) tarafından

Kızlar dünden belli kriz geciriyom gerçekten eşim köyde calsiiyo ertesi gün ben burda kalcam dedi kaldı mazot gitmesin diye dün beni bir kere bile aramadı ben kayannami ariyom öyle ogreniyom nere gittigini işi bitmiş milletin koyununu yaylalardan getiriyo bana haber etmiyo bile telefonu kaynanamda bırakmış vs kaynanam açıyor telefonu.sofrada mal gibi bekliyom çocuklar aç babanız gelsin yicez diyom saat 9 olmuş bende geliyo yolda saniyom adam gece 12 de geldi hiç yapmadığı şeyler yapiyo hiç bişey olmamais gibi sariliyo gelmiş özledim vs diyo hatasını telafi etmiyo haber etmedim böyle böyle oldu demiyo ya bugün sabah da uyandım evde yok işi de yok bugün köye halasigili kocasını hastaneye götürmeye gittim diyo bende aradım bağırdım çağırdım biletimi kesiyom gidiyom dedim anneme ne yapmam lazım sinir küpüyum resmen ya aradı şimdi telefonda açıklama yapiyo dün çok yogundum tleefonu evde bıraktım eve geldim yüzüme bakmadin konusturmadin beni diyo napim yani bakmam tabi  haber etmedn işin olduğunu halamın oğlu bişey diyemiyom onlarda işlerimize kosuyo vs diyo siz olsanız ne yaparsiniz moralim bozuldu ya sinir küpüyum

6 Cevaplar

+1 oy
(3,310 puan) tarafından

Evet haber vermesi gerekirdi ama tepkin çok fazla canım 

(1,166 puan) tarafından

İki gün üst üste yapınca delirdim sabahda evde göremeyince dünkü olanı bile konusmadi bekledim açıklama yapmasını ama yapmadı geldi uyudu sadece hiç bişey yokmuş gibi davrandı sarılma ozledim diyo açıklama yapmadı üstüne bide bugün böyle yapınca delirdim 

-Reklam-
0 oy
(3,345 puan) tarafından

Haklı olabilirsin ama çok abartmışsın. Bıraz sakin olman lazım

0 oy
(32,560 puan) tarafından

Bunun için bilet kesip gitmem tabiki ama evde oturupta sessizce beklemem. Adam yerine koyup haber vermek zor oluyorsa bende ona öyle olurum 

(1,166 puan) tarafından

Tabiki gidilmez o sinir anında söyledim gerçekten delirdim iki gün üstte yapınca sabahda evde göremeyince 

0 oy
(176 puan) tarafından

Yani çok haklısın daha önce bu duruma benzer durum yaşadım aşırı sinir bozucu. Ama bunun için bilet kesilip gidilmez o seni görmüyorsa sende onu görmemezlikten gel özellikle eve geleceği saatte çık evden hiç haber verme öyle zorlarına gidiyor ki

0 oy
(5,058 puan) tarafından

Tepkinizde haklı davranışınızda yanlışsınız bunun için bilet alınıp gidilmez çocuk oyuncağına döner evlilik

(1,166 puan) tarafından

Ama gerçekten sinirlerim bozuldu dün yaptığı hatadan sonra bugün aynı hatayı yapması beni deliye çevirdi biliyo huyumu habersiz yapılan işlere deli olduğumu ilk defa yaptı böyle hiç yapmazdı habersiz işleri sonra açıklamasını yaptı aradı filan ama yine de sinirliyim 

(5,058 puan) tarafından

Böyle şeyler telefonda konuşulmaz akşam eve gelince sakin sakin kavga etmeden bu durumun yanlış olduğunu onu yemek masasında çocuklarla aç bekler memesini bu seferlik birşey demeyip daha sonra olursa bu duruma tepki vereceğini söyleyin eğer birdaha yaparsa sizde onu yok sayın ama önce yüzyüze iletişim kurup uyarınızı yapın

(1,166 puan) tarafından

Hiç bişey olmamış gibi köye düğüne gidecez diyo keyfim yok sinirlerim bozuk zaten bu halde düğüne mi gitcem

0 oy
(6,500 puan) tarafından

Evi terk etmelik bir durum değil. Her olayda biletimi alacağım dersen sonrasında önemini yitirir. Eve geldiğinde hemen konuşmalıydın. Baktın tekrarlıyor, aynısını yapacaksın. O zaman belki dank eder. 

(1,166 puan) tarafından

Evet değil tabi ama sinirlendim iki gündür böyle aynı hatayı yapınca üst üstte . 

Konuşmadım sinirliydim kendi gelip konuşmasını bekledim bir açıklama yapar dedim ama sarılıp özledim sadcee diyo hiç bişey olmamış gibi konusabilirdi anlatmadi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin bana haber vermeden iş yapması karşısında ne yapmalıyım?
Eşinizin size haber vermeden hareket etmesi durumunda, öncelikle duygularınızı suçlamadan 'ben dili' ile ifade eden sakin bir iletişim ortamı oluşturmalısınız. Beklentilerinizi ve bu durumun sizde yarattığı güvensizlik hissini net bir şekilde dile getirin. İlişkideki şeffaflık eksikliği genellikle iletişim kopukluğundan kaynaklanır; bu nedenle rutin bir planlama veya günlük bilgilendirme alışkanlığı kazanmak için ortak bir zaman diliminde konuşarak sınırlarınızı çizmeyi deneyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte ilgisizlik ve habersiz iş yapma nasıl çözülür?
Evlilikte yaşanan ilgisizlik ve habersiz hareket etme sorunlarını çözmek için çiftlerin sorumluluklarını ve birbirlerine olan sorumluluklarını netleştirmesi gerekir. Özellikle çocuklu ailelerde plansız hareket etmek ev düzenini ve partnerin psikolojisini olumsuz etkiler. Eşinizle bu davranışların sizin üzerinizdeki somut etkilerini (çocukların aç kalması, güvensizlik gibi) örneklerle konuşun ve ortak bir aile programı oluşturarak birbirinize karşı daha şeffaf olmayı taahhüt edin.
Eşime karşı yaşadığım öfke ve sinir krizlerini nasıl yönetebilirim?
Eşinizin davranışları nedeniyle yaşadığınız yoğun öfkeyi yönetmek için öncelikle fiziksel olarak sakinleşmeniz gerekir. Sinir krizleri sırasında ani kararlar almaktan kaçınmalı ve duygularınızın yatışması için kendinize zaman tanımalısınız. Öfkenin temelinde yatan değersizlik hissini eşinize ancak sakin bir anınızda açıklayabilirsiniz; bu, sorununuzun daha yapıcı bir şekilde çözülmesine ve eşinizin savunmaya geçmeden sizi anlamasına yardımcı olacaktır.
Eşim neden benden habersiz iş yapmayı tercih ediyor?
Partnerlerin benden habersiz iş yapmasının temelinde genellikle iletişim eksikliği, farklı sorumluluk algıları veya mevcut iş yükünün önceliklendirilmesi yatar. Bir taraf işlerin doğal bir akışta yürüdüğünü düşünürken, diğer taraf bu belirsizliği ihmal veya saygısızlık olarak algılayabilir. Bu durumun altında yatan nedenleri anlamak için eşinize, sizi neden bilgilendirme ihtiyacı hissetmediğini doğrudan ancak yargılamadan sorun; böylece aradaki beklenti farkını netleştirebilirsiniz.
Eşimin ilgisizliği karşısında güvenimi nasıl korurum?
Eşinizin ilgisizliği karşısında güveninizi korumak için öncelikle kendi sınırlarınızı belirlemeli ve bu sınırların ihlal edilmesine izin vermemelisiniz. İlişkide güven, şeffaflık ve tutarlı davranışlarla inşa edilir; eşinizden dürüstlük ve bilgilendirme konusunda net bir tutum sergilemesini talep edin. Eğer davranışlarında bir değişim olmazsa, bu durumun evliliğinizin temeline zarar verdiğini bir kez daha vurgulayarak, gerekirse profesyonel bir aile danışmanından destek almayı değerlendirebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
28 cevap 1,433 göst.
22 Haziran 2026 Aile & Aşk kategorisinde Ayaz Vakti (628 puan) tarafından soruldu
0 oy
44 cevap 2,026 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 507 göst.
0 oy
0 cevap 144 göst.

Kategoriler

1,517,654 soru

24,738,616 cevap

371,393 kullanıcı

...