0 oy
1,191 göst.
Aile kategorisinde (78 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Arkadaşlar biz evlenirken dugunde kız tarafının alacağı ev eşyalarını babam nişanimizda toplanan paradan harcadı 12 bin liraydı. Kendi de üzerine koymuş söz de. Nişan da takı olarak küçük bir bilezik takti 5-6 binlik düğünde düzgün bir şey takmadı. Eşimin ailesi bu duruma çok üzüldü. Ailem ben okurken bana harcama yaptılar diye yani harçlık yurt parası falan atanmadigim için de ekonomik olarak bana hiç yardımcı olmadılar. Babam yüksek bir miktar emekli parası alıyor 6 bin. Üç tane evi var. Arabasi var. Birikimler var ayrıca. Kardeşime daha çok yardımcı olacaklarını söylediler erkek tarafı diye. Eşim 6 yıldır çalışıyor işte birikimi var diye ailem onlara yükledi sorumluluğu. Eşim ve ailesi halen bunu konuşuyorlar ben arada kalıyorum sizce haklı kim? Ailem bazen bana çok para döktü okurken diyorum atansam kendim hallderdim ama atanamadim. Annem de atanirsan maaşın size yarayacak bize yaramayacak diyor. Eşim de atan veya atanma sen bunların evladisin insan destek olur durumları olmaz anlarım diyor.  

Ha bir de annem -bunu sonradan ekliyorum- biz erkek.kardesini daha çok seviyoruz ona gönlümüz bol diyor. Nedense onun ve benim de eve tek.kurusluk katkımız olmadı hatta ev işleri.hep bana baktı ama durumlar böyle sonra aileni suçlama yazmissiniz

25 Cevaplar

0 oy
(453 puan) tarafından
1. Evlat ayrımı yapılmaz o erkek ona masraf daha çok giducek sana az yaptık olmaz öyle. Ayrıca seni okutmuş olabilirler masrafda olmuştur herkes okuyor masraf gidiyor çocuk dünyaya geliyorsa onun sorumluluklarını almakta görevindir ne için çalışıyorsun evlat için ona ilerde güzel imkanlar kurmak için. Eşin sonuçta der yani siz bi yola çıkmadınz mı çıktınız adam diyecek tabiki
-Reklam-
0 oy
(17 puan) tarafından
Canım bende evleneli çok olmadi bir yıl oldu.her yerde oluyor bu meseleler bu tarz para muhabbetleri ara açar, sebepsiz yere gönül koyarsin iki tarafi da dinledikçe. Esinle birbirinizi seviyorsaniz böyle seyleri konusmanin bi anlamı yok aslinda. Gecip gitmiş önünüze bakın. Bende isterdm destek olmalarını ama okurken de masraf oldum diye düşündüm o yüzden evlenirken  destek olmalarını bekledm ama olmayinca da bisey demedm dersin.
0 oy
(22 puan) tarafından
Seni bakıp büyüten bugünlere getiren ailen içimi kim haklı diyorsun hiç yapmasalar bisey neyse ama yapmislar eşinin ve ailesinin tavrı yalnis surekli dile getirmeleri hata çok ayıp böyle şeyler yuzunden aileni üzmemeni tavsiye ederim canım çok saçma sebepler biz sırf bu sorunlar olur diye eşimle kendimiz yaptık herşeyi daha çok eşim tabi şimdi iki tarafta hicbisey diyemiyor karışmıyor en iyisi böyle böyle şeyleri duydukça iyki öyle olmus diyorum Allah yardımcın olsun canım 
0 oy
(99 puan) tarafından
Sen ailenin arkasında durursan onlar da ailene değer verir . Yanlış birşey yapmamışlar ki.  12 bin lira harcama az değil . Ben de nisanda biriken paramla aldım.  Ailem onu kendine alıp eşyaları bize de yukleyebilirdi . Yapmak zorunda değiller sonuçta.  Erkek tarafı da yapmam zorunda değil bence . İkibyetiskin birey evleniyor artık herkes eşyalarını kendi alıp ikisi de çalışıp kredi ödeyerek evleniyor.  İki tarafa da Allah razı olsun deyin bence.  5-6 bin liralık bilezik takmışlar daha ne olsun.  Erkek evlendirmek daha zor oluyor haliyle erkek kardeşine daha çok harcama yapılabilir . Hiç sıkma canını . Ailenin sana yapmadıklarını düşünmek yerine yaptıklarını düşünüp sukretmelisin . Dediğim gibi sen onlaei değerli gösterirsen eşinin ailesi de öyle görecektir. Senin kafanda şüphe olursa onlarda açık arar
0 oy
(1,865 puan) tarafından
Benimkilerde öyle. Abim evlenirken arabamız vardı ona verdiler. Evlendikten sonra da kiradaydı ev almasına yardımcı oldular babamın iki evi vardı dedemden kalan memlekette birini satıp parasını ona verdiler oda üstünü tamamleyıp aldı( ama şuan pişmanlar tapuyu kendi adlarına yaptırmadıkları için çünkü abim ben aldım diyor) benide okuttular eğitim konusunda annemde çalıytı çok destek oldular. Evlenmeden önce ben çalıştım para biriktrdim. Bu parayla kendime iki bilezik aldım babamda iki bilezik aldı. Böylece düğünde 4 tane takmş oldular.

Düğünümüzdeki bütün harcamaları eşim yaptı. Ama ailem sürekli şunu alın bunu alın dediler eşimde zaten evlendiğimizde benim paral ortak paramız deri sürekli. Biz nişah yapmadık ama sözde ailem birşey takmadı takılan takılarıda eşim aldı bizde gelenik böyle. Ev içinde babam yaklaşık beş bin kadar nevresil züccaciye ve süpürge falan aldı iyilerindendi ama bunları göreh olmadı sanki biz bişey almamışız gibi yaptı kaynana. Kehdide plastik naylon toplama şeylerde çeyiz biriktirmiş onları verdi sanki bütün evde onun eşyası var gibi davranıyor.

Neyse ailenin erkek kardeşin yanlızı olduklarını söylemeleri oldukça çirkin. Ancak eşinin de ailen kohusunda seni böyle doldurlası çok daha çirkin. Öyle böyle bu zamana getirmişler. Kız tarafı ağır nazlı olur diye erkek tarafının yapmasınğ beklemişler. Bak erkek kardeşin içinde öyle erkek tarafı yapsın kafasındalar. Bizde gelenek böyle de artık olan olkuş bitmiş hezap kitap. Herkes kehdi evinin gideriyle geliriyle meşgul bu saatten sonra senin harcamalarını ihtiyaçlarını eşin karşılayacak baban versin alsın yahmadı falan filan diye hesap yapmasın. Sonuç olarak baban çalışmış onuh kazancı kilseye ortak olmak ya da hesap yapmak paddi değil. Bu fırsatı verme. Çok meraklılarsa böyle paraya alışveriye evlenme döheli söyleselermiş geriye bakıp durmayın ya da erkek kardeşine alınanlar ya da yapılacaklarla meşgul olmayın. Çok uzunca yazdıs :)

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,160 göst.
16 Kasım 2023 Aile kategorisinde Papatyam.68 (0 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 200 göst.
22 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Fadik63 (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
37 cevap 1,803 göst.
26 Mart 2023 Aile kategorisinde Sonsuzlugum.33 (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 140 göst.