0 oy
426 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (1,126 puan) tarafından
15 aylık bebek saat 17 de fitil verdim ateşi dusmedi banyo vs her yolu denedim  anlık inip geri çıkıyor. Simdi calpol versem bisey olur mu ? Fitil verdigimden  4 saat gecti

5 Cevaplar

+1 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Ateşin sebebi nedir? 

Azı disleri mı çıkıyor? 

Yoksa vücutta enfeksiyon mu var ? 

Inatçı ateşin sebebi enfeksiyondan kaynaklı olabilir. 

Dönüşümlü olarak iprofen parasetemol verebilirsin 6 saat arayla kullanabilirsin? 

Cok inatci ates durumlarinda 4 saat arayla verilebilir .

Fitil verdin düşmemiş ibrofen varmi? 

Şimdi calpol verebilirsin cnm .Ama tekrar çıkartır. 

Başka etken maddeli ateş dusurucu ver

Apireks ,ibrofen gibi. 

Inatçı ateş genellikle enfeksiyondan kaynaklıdır. 

Idrarinda azalma koku ,husursuzluk,istah kaybı,kusma vs çok diski inatçı ateş   idrar enfeksiyonudur. 

Yada kanda enfeksiyon vardır. 
Ateşi düşürmek yerine antibiyotik tedavisi gerekebilir .

(1,126 puan) tarafından
Apireks ibrofen hemen kusuveriyor peki kusarsa peşinden calpol verebilir miyim ateşi neden çıktı bmiorum hiç bisey Yoktum üstte en arkada bir dışı çıkıyor 20 gündür çıkmaya uğraşıyordu patlamak uzere
(12,777 puan) tarafından
İnstagramda Bi doktor dönüşümlü kullanmayın diyo https://www.instagram.com/p/B-2Or6UHZ6r/?igshid=1jrkhjd5hyjuq
Bak bu doktor Bi bak sayfasına ateş le ilgili postlar VS var baya
tarafından
O zaman kuzum yapacagin ilk iş çocuğu ılık bir küvete sok ne sıcak yada nede soğuk olsun .

20 dk oyala içinde başını hariç heryeri ıslansin. Tekrar çıkart
Ince bir tülbentle sar 5 ,10 dk oyala .
Tekrar ılık küvetin içine sok 10 dk oyalansın.

Fitilin dusuremedigini calpol düşüremez.

Apireks yada ibrofen vermeyi dene .

Çok inatçı atesse tekrar fitil ver .
Zaten 5 saat geçmiş olacak aradan verebilirsin fitil .

Fitil normalde 6 saatte bir verilir .
tarafından
Dönüşümlü verilmenin sebebi agizdan aynı etken maddeli ilac midede kanamaya sebeb verebilir .
(1,126 puan) tarafından
Peki teşekkür eserim. Virüsten ötürü doktora gitmek istemiyorum simdi apireks vercem kusarsa napcam bmiorm
tarafından
Canım ateş 38 ve üzeri ise dediklerimi yapıp tekrar fitil verebilirsin ates duser ama ateşin neden kaynaklagini bilmen gerekiyor .

Surup ağızdan almıyorsa fitil 6 saatte verebilirsin eğer ateş 38 üzerine çıkıyorsa.
(1,126 puan) tarafından
Atesi38 sen aşağı düşmüyor yeni dustan  çıkardım simdi apireks verdim Allaha şükür kusmadi onu bekleyeceğim bi saat içinde dusmezse tekrar dusa  sokacagim ama dıştan cikarttigimda  hemen giydoriyorum ince bi kat çünkü dudakları titriyor bu sefer üşür diye korkuyorum titremeye basliyor
tarafından
Tamam kuzum üstünü incelt 1 saat sonra tekrar bak ateşe  .
Fitil en son çare ama inatçı atesse dediğim gibi verebilirsin.
(1,126 puan) tarafından
Bu çocuğun hep ateşi çıkınca boyle oluyor çok zor düşüyor. Tesekkur ederim bilgiler için sagolunn
tarafından
Zor dusmesinin sebebi ilaca karşı bağışıklık kazandığı için vücut etki etmiyor aynı ilaca  bu yüzden 38 olmadan ilaç vermeyin bağışıklık kazanmasın derler

Ona sen kendin karar vereceksin.

Örneğin benim yavruma calpol hayatta etki etmiyor

Apireks ve paranox s fitil etki ediyor .

Hangisi etki ediyor kendin gözlemle canım.

Daha önceki dişlerinde bu tarz ateş yasadinmi? .
(1,126 puan) tarafından
Üstte en arkada bir disi çıkıyor ilk basta et morarmisti o donemde 37.5 oldu bir hafta öyle geçti ama ilaç vermedim.
Sonra bir anda 38.5 oldu iki gün calpol ve fitil verdim iki gün sonra bi anda gecti. Sonra o dış yeri iki gündür beyazladi patlamak üzere. Ve bugün aniden ateşi gündüz 37.5 idi ilaç vermedim bi anda ,38 ve üzeri olmaya başladı hala da öyle.
Fitil verdikten bi saat sonra kısa bi zaman için 37 37.5 arası seyretti. Sonra tekrar çıktı ve düşmüyor..
tarafından
Peki bebekte değişiklik varmı kuzum ?

Yine eski dış çıkarma donemlerindeki gibi yoksa farklı bir husursuzluk varmı
(1,126 puan) tarafından
Evet huysuzluk iştahsızlık onlar da var ama ben ateşinden diye düşündüm. Ama bu zamana kadar çıkardığı diğer dişlerde hep şiddetli enfeksiyon geçirdi ateşi hep yüksekti. Bu arada apireks vermiştim simdi olctum ateşi 37.2. Siz demeseniz o ilacı kusuyor  diye vermezdim  Allah razi olsun çok yardiminiz  dokundu. :) aslında o ilacı vermek istememe sebebim biraz da korona. Doktorlar Ibuprofen içeren ilaçların coronayi tetikledifini söylüyorlar ondan hep cekindm vermeye
tarafından
Canım bebeğin asıl doktoru sensin..
Evet tv de instada herşey dönüyor.Surekli kullandığın bir ilaç değil .

Apranaxda içmeyin corona yüzünden diiyorlar fakat dış agrimi ancak apranax gecirebilir.

Her doktor farklı şey der .

Ama örnek veriyorum 10 kişi A diyosa 5 kişi B diyorsa Ben A 'da kalirim .

Bu arada ateşi düştüğü için çok mutlu oldum kuzum.

Hastaneye gitsende donusumlu kullanacaklardı zaten korkma ..
(1,126 puan) tarafından
Hep dönüşümlü ver diyorlar zaten ama kusunca veremiyorum hemen tadını alıyor meyvede bile bu sefer kusmadi sansa.
tarafından
Yine inatçı ateş olmaya devam ederse bundan sonrası  için doktor gerekebilir inatçı ateş enfeksiyondan kaynaklı derler kuzum gözün bebegin üzerinde olsun
(1,126 puan) tarafından
Bi de bisey dikkatimi çıktı çocuğun ateşi çıkınca elleri ayakları buz gibi olurdu. Doktora dedim bunu o da enfeksiyonlu ateşlerde öyle olur demişti. Bu sefer eli ayağı da sicak
tarafından
Şırınga ile ver kuzum azar azar öylede kusmaz
(1,126 puan) tarafından
Onu da denedik turlu şey :) antibiyotiği de ayni şekilde tadını alıyordu doktora saydım tek tek her yolu denedim diye o da o zaman iğne yazalım demişti. :)
tarafından
Ateşi kaç oldu kuzum
(1,126 puan) tarafından
37 şuan. Buna sukrediyorum ben çok zor düştü inşallah çıkmaz
tarafından
Ohhhh rahatlladim valla ya
(1,126 puan) tarafından
36.5 oldu ve uyudu. Allah razi olsun aksam aksam baya dua ettim :) kısa kollu ile uyudu ama olsun ateşi düştü ya şükür Rabbime
tarafından
Bak şimdi beni çok mutlu oldun asıl allah senden razı olsun ateşi düşürdün üzerine ince bir tülbent ört usemesin minnoş hadi allah rahatlık versin .

Ateşi tekrar çıkmasın diye dua edicem
(1,126 puan) tarafından
Tesekkur ederim :)
-Reklam-
0 oy
(12,777 puan) tarafından
Baya geçmiş zaman ver ama inip cikiyo ise kanda enfeksiyon idrar enfeksiyon VS olabilir Bi götür derim kaç cikiyo ateş de fitil VS verdin dusmuyo cnm 
(1,126 puan) tarafından
38.5 gösteriyor. Ama öksürük vs hiç yok.. Dusta kaldı 20 25 dk giydirirken 36.5 idi. Hemen 38.5 oluverdi
(12,777 puan) tarafından
38.5 aşırı fitil vericek Bi ateş değil cnm üstünü incelt 4 5 saat Bi calpol ver Rabbım şifa versin
0 oy
tarafından
Geçmiş olsun canım bilgim yok post yukarıda kalsın diye yazıyorum 
0 oy
(2,891 puan) tarafından
Küvetine ılık su doldur çocugu içine koy 20 dakika çıkarma baska hiçbirşey düşürmez

39 civarına geliyorsa acile götür carpol verebilirsin 4 saat yeterli
(1,126 puan) tarafından
Daha simdi kuvvetten çıkardım 25 dk su içinde kaldı ilk basta düştü peşinden hızlıca yükseldi/38.5 smdi
(2,891 puan) tarafından
Enfeksiyon var galiba ya götürsen ii olur
0 oy
(2,047 puan) tarafından
Birden yükselip iniyorsa cooooook dıkkat et, 2 hafta önce 6.hastalık atlattık havale durumu söz konusu olabiliyor bi doktora götür tahlıl yapsnlar, ben ilk diş sanmıştım 3 gün atesten snra vücudunda döküntüler oluştu

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 134 göst.
29 Ağustos 2021 Aile kategorisinde Fethiye simsek (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 348 göst.
20 Ekim 2020 Aile kategorisinde Bags Bunnuy (1,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 376 göst.
1 Ağustos 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
19 Ağustos 2022 Tatil-Seyehat kategorisinde Nigar dastan (10 puan) tarafından soruldu

405,866 soru

12,163,974 cevap

36,614 kullanıcı

...