Çok düşünürsen kapanamazsin. Kolay birşey değil bunu da bilmen lazım . Kendinden eminsen ve asla açıklayacağım diyorsan çevrene de kabul ettirsin. Benim de kardeşim ablam ablam k hep açıktı çevremde. Ben lise 2 de bir anda karar verdim . Yaz tatiliydi hem de sıcakti hava . Çok istiyordum bı gece ben yarın kapanicam dedim . 10 yıl oldu . O zamanlar doğru düzgün ne kıyafet ne başörtü vardı. Kısa kolun altına badi giyerdim. Sıfır kolun üstüne bolero giyerdim. Bı düğün olurdu elbiselerin yakası açık kolu kısa tesettür için güzel şeyler yoktu. Uydurmaya çalışırdım bı şekilde. Ama kesin kararlı olduğum için hiç vazgeçmedim. Şimdi şartlar çok değişti. Kapalılar için kıyafetler çok güzel. Pardesüler gayet zarif. Elbiseler tesettüre uygun rahatça bulunabiliyor. Ailem benim kapanmamı istemedi lisede yasaktı yapamazsın dediler ama insan kararlı olunca oluyor. Ben servisten inince başımı açar okuldan çıkarken kapanirdim . Zor oldu ama isteyince oluyor. Çevren de senin kararlılığını görünce saygı duymaya başlıyor. Ama sana tavsiyem yeni nesil kapalılar gibi olacaksan kapanma . Pantolonun bilekleri açık , dapdaracik , üzerine kısa gömlekler kazaklar , boyun açık eşarp stilleri , önden illaki gözüken bir saç. Bu şekilde sadece aksesuar olmuş oluyor başörtü. Kapanacaksan hazir herseyini yeni alacakken çok guzel elbiseler , tunikler , pardesü ya da feraceler var. Öyle başlarsan çok rahat edersin. Ben de pantolon üzeri tunik giyiyorum ama içim hiç rahat değil . İnşallah doğumdan sonra kilo verip yeni bir dolap yapmak istiyorum. Tesettüre uygun. Bı anda olmuyor çünkü. Allah içine o sevgiyi verdiyse çok fazla düşünmeden kapan. Gerisi geliyor çünkü. Çok düşünürsen içinden çıkamazsın :) hayırlısı olsun şimdiden