0 oy
372 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kizlar selam. Simdi ben dogum yapali 34 gun oluyo. Hastane masrafi, akika kurbani vs derken cok masraf ettik hatta esim kardesinden 1000 tl borç aldı. Ayin besinde maaş alinca vericek. Esim bugün aramış ben kurban kesmek istiyorum arastrdim bi hisse buldum 2000 tl den dio. Kime dagitcaz diorm babama babanlara vs die basladi sayiyo. Kayınpederimin 3 evi var. Emekli maasi var kaynanam calisio ve ogluda calisii evdede birikimi var. Allah daha çok versin gozum yok ama bunlara ragmen kurban kesmio ve esim vericez babama dio. Biz desen eşim avans alicak patrondan ole kesicek. Maas gunu maas kalmicak nerdeyse o derece. Nasi gecincez diorm patrondan bida alirim avans dio dert etme onu diyo. Sizce bu durumda onlara vermek doğrumu. Hic İçime Sinmio yeminle. Git diorm muhtarlikta durumu olmayan evinde cocuk olan kac aile var onlara ver en azindan kurbanin anlami olsun diorm. Bide kalabalik kalabalik sulaleleri var en az 5 kisi pay verio onlara. Benim babam kirada oturuo bi tek ev sahibi pay verio onlar gene neyse. Ama kayinpederime vermek hic kurbanin amacina uygun gelmio bana siz ne düşünüyorsunuz

8 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Kaynananın kesmesi lazim onlara vermen sart degil onun yerine drumu ommayan burin3 ver eminimki kayinbabanin evine et giryordur gormeyene verin
tarafından
Ya bende aynisini diorm. Evinde cocujlari olan durumu olmayan kac aile vardir sirf bu mahallede bile diorm onlara ver diorm. Babamda babam dio bende o zaman durumumuz zateb zor die kesmesini desteklemiorm. Direk kesme demedim ole bi hakkim yok tabi ama hevessiz cevap verdim icime sinmedigini anlasin die
-Reklam-
0 oy
tarafından
Asıl varlıkta olanın kesip yoklukta olana vermesi lazım eşin kesmek istiyor ama çok zorlanır toparlanmak zor olur gene kendi bilir ama
tarafından
Evet bide evde bebek var acil hastane ihtiyavi olur diorm zora sokmayalim paramiz kalsin diorm kenarda evde bebek var diorm ama kesmeyi cok istio kes ama bari gercek ihtiyac sahibine verelim. Kesmedikleri halde gecen seneden et var hala buzlugunda dusun o kadar pay gelio her sene akrabalarindan
tarafından
İlla ki kesecem diyorsa koyun kessin 2 binlik hisse tek başına çalışan adama ağır gelir tatlı dille konuş bence zora girme Rabbim bile kolaylık sağlamışken eşin yokuşa doğru çıkmasın
tarafından
Kucuk bas 1600 mus. Vermisken 2000 verelim buyuge girelim dio. Bide aksam babasiyla gidip bakcakmis. Hee dedim git belki oda vicdana gelirde keser gerci banane ister kessin ister kesmesin ben eşime kiziorm
tarafından
Rabbim kayınpederinr mal vermiş ama kayınpederin Rabbime bir kurban vermemiş mi Allah ıslah etsin inşallah
tarafından
Amin ins ne diyim eşimde dinlemio beni naparsa yapsin
0 oy
(28,780 puan) tarafından

Birikimlerini Allah yolunda harcamiyorlarsa onlar birsey sahibi olamazlar.

tarafından
Olmuslar valla gozum yok ama sirf bu ay 6500 tl maaş girdi eve sadece 2000 tl siyle kurbana girebilir ama girmio biz desen maasin dibiyle kesmeye calisio bide vercez dio hastaneyi bile insan sorar kac para yardim ediyim der. Yok tam tersi dioki nie para verdiniz devlete gitseydiniz bide para istesek ohoo napar kimbilir
0 oy
(138 puan) tarafından
Babalar kesmiyorsa verilir tabi ama kesiyorsa verilmez ki
0 oy
(182 puan) tarafından
Bişey sorucam akika kurbanı niye kesiliyor, 
tarafından
Bebek dogunca kesilio bi haftalikken. Akika kurbani bebek kurbani diye gecio. Bebek icin yani sukur gibi bisey
(182 puan) tarafından
Şartmı cnm
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Akika kurbanı farz değil keşke paranızı farz olan bayrama saklasaydınız canım vermek zorunda değilsin tabi kayınpederine ama esinle huzursuz olacağına allah kabul etsin de ver kesmiyorsa allah ile onun arasında 
tarafından
Bizim bebek biraz zor oldu ikide düşüğüm vardi. Esimde hep kesicem dedi dogunca akikayi. Agzindan cikardigi icinde keselim dedi kesti ole
0 oy
(4,962 puan) tarafından
Asla kabul olmaz... Kurban neden kesilir kimler keser kimlers verilir eşine açsın bı okusun.. dolabı doldurmaksa niyeti kurbanı beklemesine zaten gerek yok.. eşin bence hem sevabını alıyım hem aileyi ete doyuriyim istiyor öyle bişey yok ne yazikki..
tarafından
He ya valla ole bide bu erkekler bazen cok sacmalio :))
(4,962 puan) tarafından
Hepsi sacmaliyor az çok canım  biraz karı sözü de dinlemek lazım. Heheh.. sen eşine bence aç ineterneten okut kurban bayramı niyetlerini  ailesine versin yedirsin ama öyle dolabını dolduriyim falan demesin niyetine yazık olmasin
tarafından
Halledicez ins bakalim aksam gelsinde konusuruz olmadi cok zorlamam kavga huzursuzluk olmasin die sen bilirsin derim gecer gider napiyim
(4,962 puan) tarafından
Aynen canım huzursuzluk olmasın yeterki
tarafından
Tşk ederim :)
0 oy
tarafından
Durumu iyi olup da kurban kesmemesi onun boynuna canım ihtiyacı yoksa  ki dediğine göre yok onlara oay düşmez ama eşin çok ısrar ediyorsa ver bi parça  huzurun bozulmasın belki utanır  kesmediği için
tarafından
Dimi en iyisi amann boşver dicen. Eşimde oledir hep aman boşver der yapalimda biz gerisinden onlar utansin der. Biz iyi kalalim bosver diyip duruo. Ama ne blm benimde icime sinmio. Ama dedigin dogru nie huzurum kacsinki onlara verdigimi saymam fazladan bi ihtiyac sahibine daha veririm dimi
tarafından
Hah bende tam onu dşycektim ni parça ona ver ona verdiğini sayma başkasınada ver sen kazanırsın canm kaybetmezsin  boşver
tarafından
Aynen ole. Simdi babasini aramis bole yer buldum baba beraber girelim kurbana demis. Sole ddm vesile olursun belki. Direk yok ben istemiorm demis kapamis teli
tarafından
Allah ıslah etsin bacım  nediyim kimş kesmekmister durumu olmaz oara bulamaz kimin inde durumu olur  kesmez rabb'im bilir

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 349 göst.
+1 oy
34 cevap 912 göst.
25 Ağustos 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 171 göst.
21 Haziran 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 506 göst.
17 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Selin1903 (694 puan) tarafından soruldu