0 oy
996 göst.
Aile kategorisinde (500 puan) tarafından

Gercekten hep zor olacak mı? Çocuguma nasıl anlatıcam ilerde? Baba müsveddeleriniz cocugunuzu goruyor mu? Nafaka verıyor mu?

Vs vs...  dertleşelim kızlar.  

7 Cevaplar

+3 oy
(240 puan) tarafından
Evliliği taşımasını bilmeyen bir adam neden evlenip bir kadının hayatını maf eder bunu da ben anlamıyorum hayır kardeşim bir kadına sahip çıkarmıyorsan kadınım diyemiyorsan onu ömürlük  sevmiyorsan neden babasının evinden alıp sonra tekrar baba evine yoluyorsun işte bazı erkekleri de ben anlamıyorum sonra adamım erkegim diye gezziniyolar bu tarz insanlar....
(500 puan) tarafından
Bosanmak istemediğini soyluyor. Ki dinen beni bosadı yani. Yol arıyor ben olmayacagını soyleyınce de cocugu bana verdıgıni soyluyor gelıp bi saat cocugu gorunce mahvolutyormuş guya cocugu gormeye dayanamıyor içi parcalanıyo.. Ee bu cocuk seni hiç gormeye cek 5 dk lık mesafede oturuyoruz gelmeyeceksin gormeye ceksin cocugunu. Kendi psikolojısı nı dusunup cocugun ki ni dusunmuyor. Maalesef insanlık yok ailesi de birebir aynı. Artık onlara Allahlarından bulsunlar demekten baska bişey bulamıyprum ben
(240 puan) tarafından
Valla yanlış anlama canım ben olsam kicinida yırtsa gostermezdim çocuğu  babalık öyle olmaz çünkü
(500 puan) tarafından
Benim dememle olsa keske ah. Gorme derdi yok zaten. Bende gitcem bu sehirden elimde imkanım olsa ne kadar uzak o kadar rahat
(240 puan) tarafından
Kesinlikle hani derler ya az insan çok huzur  gercekten de oyle
Bi erkeği rezilde vezir de yapan kadındır sen vezir yapmak için mücadele etmişsin esin için ama o bunu anlamamış  rabbim ıslah eylesin eşini
(500 puan) tarafından
Aynen oyle canım :(
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Evet biraz zor olacak canim ama cocuklarimiz buyuyup birseyleri ayirt etmeye basladiginda ve benim icin nelere katlanip sabretmissin dediginde tum bu zorluklara degecek kendi babasi gibi olmaz elbette ama dedesi enisteleri her gun arayip soruyolar babası daha bir kere gormedi bile arayip sormadi maddi manevi her seyi karsilamaya calisiyorum maddi olarak batmis durumdayim icralar gelmeye basladi artik sagolsun esim butun borclari yikti ustume gidip yuzuklerimi sattim bezini mamasini aldim allah buyuk elbet ac birakmaz evladimi ben her gun videosunu fotolarini atiyorum babasina gun gelipte oglum benim icin cabalamamissin demesin babasinin iyi olmasi icin cabaliyorum bir yandan allaha sigindim hayirlisini istiyorum icim cok yaniyor ama merhamet yoksa icinde ne kadar uzulsem de cabalasamda olmuyor güçlü durmaya çalışıyorum evladim icin Allah büyük imtihanin sabret diyorum 
(500 puan) tarafından
Ailenle degılmisin canım. Dava acmıştın dimi sen?

Bizimki bugun bana destek ol gibisinden yazdı yani ayrılmak istemedıgı nı soyledi. Ama şu var bugun annesi ve babası geldi buraya utanmaz utanmaz laflar ettıler 2 aydır cocugumu gormeyen aramayan kadın. Geldi evden eşyalarımı toplarken annemin çöpe attıgı seylere takılmış. Lafını etmış annem de bagırmış artık dayanamayıp. Kavga etmişler bildiğin. Tam da ustune eşim olacak adam yazdı soyle boyle umut arıyo. Dedim annen boyle boyle yapmış siz boyle mi yapıcı oluyorsunuz. Annesini korudu ve edepsiz falan dedi bana. Dedim yolun acık olsun.   Ne cocugunu gelir gorur. Derim annen baban aranıyor sormuyor onları korur. Ve barısmamı ister. Hayırdır ne gerekce ile seninle barıscam. Dava accam bende canım. Bakalım neler olcak
tarafından
Ailemleyim suan ama birkac ay sonra ise baslamam gerekecek ve doguya gidicem bakici bulucam zor gunler beni bekliyor actim ama tayin donemiymis suan beklemede hala gun verilmedi ya ben bu buyukleri anlayamiyorum bazen Neden yapici olamiyorlar tamam basta benim ailemde cok sinirlendi agzina ne geldiyse saydi ama simdi sakinlestiler hala kapimiz acik destek olmaya haziriz diyorlar ayrilmayi kesin olarak istemiyorsa hatalarini da kabullenecek hem kendinin hem ailesinin ufacik bir seyde seni yine yok sayacaksa hic devam etme hem ayrılığı istemiyorlar hemde degismemek de israr ediyolar neyin kafasindalarsa
(500 puan) tarafından
Duzelmeyeceklerinin gostergesı bu kuzum bana. Kuzum ıstersen ozelden konusabilirz. Dertleşebilirz hem birbirimize fikirde vermiş oluruz şu surecte. Senin meslegın ne ne guzel ki meslegın varmış. Ben daha okul bitircem kpss gircem denıycem bişseyler ne olursa artık şimdide evde bişseyler yapmak istıyorum en azından okulum bitene kadar :/eşim ayda rahat 10 bin kazanır yani. Bi aklım diyo hiç ugrasma isteme bişsey diger aklım diyo ne munasebet o orda kral gibi yasarken onu rahat mı bırakacaksın sen burda sefalet mi cekeceksin
tarafından
Aynen degismeyecekler belliki aci ama gercek konusalim canim iyi olur bunaliyorum bende devlet memuruyum ben cok sukur meslegim var rabbim sanada nasip etsin geliri olsun veya olmasin en azindan evladinin gecimini saglamak zorunda tek basimiza olmadi bu cocuklar
(500 puan) tarafından
Canım meslegın ne? Bende ilahiyat okuyordum evlenmeden once ve kpss dusunuyorum kuran kursu egitmeni olmak istoyorum. Artık mecbur kendı ayaklarım uzerinde durmam sart hem oglum için hem kendım için
+1 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun canım Rabbim sanada çocuğuna da hayırlı kapılar açsın inşallah. 
(500 puan) tarafından
Sagol canımm aminnn
0 oy
(50,771 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun canim
(500 puan) tarafından
Sagol canım sınavım diyıp kabullendim ama ogluma dayanamıyorum
0 oy
tarafından
Çok şükür öyle birşey yok ama dertleşmek isterim 
(500 puan) tarafından
Sagol canım sınavım dedim artık kabul ettim ama ogluma dayanamıyorum işte... Ben 26 yasımda bu sınavı yasıyorum o daha 20 aylık... Bilemiyorum hayat cok zor :(
tarafından
Ah kuzum valla bende boşanma aşamasına geldim kaç kere hamile iken sonrasında da tabii. Oğlum 3 aylık ve benim gidecek yerim yok eşimle alttan almaya çalışıyoruz. Ama inan ki senin şu an ki durumun daha zor. Rabbim yardımcın olsun. Eşin ile sorunun neydi mesela
(500 puan) tarafından
İlk evlendım içki, şiddet, ilgisizlik.. Eve gece yarısı gelme... Neyse az biraz duzeldi cocuk oldu ilgisizlik yıne ama oyle boyle degıl beni anneme bırakırdı almazdı bile geri.. Dogdu daha da arttı. Sonra telefonda bişseyler gordum gecen sene ayrılcaktık 6 ay annemin evinde kaldım. Barıs tık cocuk için. Yıne ılgisizkik... Sonra bı gun yıne dayanamadım telefona baktım ayrı oldugumuz donem beni yıne aldatmış. Buyuk bı kavga bana defalarca kez boşol dedi. Ki bunu ilk kez yapmadı. Sonuc yıne 2 aydır annemin evindeyim. Vee eşim hastaymış psıkolojık. Şuan istıyor bı yolunu bulup barısalım diye ama 0 caba ve zaten dinen de haramız biz artık.
0 oy
(3,036 puan) tarafından
Canım sen güçlüsün rabbim.yardim eder inşallah o zamanlarıda atlatırsın 
(500 puan) tarafından
Canım bu arada sen okul oncesi ogretmeniydin dimi?
(3,036 puan) tarafından
Evet canım
(500 puan) tarafından
Canım bende ilahıyat okuyorum da. İlerde eger nasip olursa kreş acmak istiyorum hem dini degerleri verecek hem de okul oncesi egitimleri saglayacak. Ne gibi sartlar gerekli bunun için 4 yıl okumam mı gerekli yoksa sertifıka ile acabılır mıyım. Mesela okul oncesi egitim kursları oluyor. Tabi suan hayal gibi bişey benim için ama bilgi almak istiyorum yıne de
(3,036 puan) tarafından
Işyeri açma belgesi bize liseden vermişlerdi yani onu almak basit halk eğitimde kurslar var orda veriliyor ama önemli olan sonra si baya teferruatli isler tam olarak bilmiyorum nasıl biyer açacağına bağlı inşallah gönlünden geçen olur
(500 puan) tarafından
İnşallah canım. Aslında subyan kursu gibi dusunuyordum ama kız kardeşim de İngilizce okuyor. Hem İngilizce hem dini degerler hemde okul oncesi etkinlikler verilebilecek bi yer dusunuyorum ama şuan için zaten zor gibi :) baya şey gerekli. En basta sermaye zaten :)
0 oy
(1,461 puan) tarafından
Şuan boşanma aşamasındayız ama bana ailem sahip çıktı 8 ay oldu kızım olalı bir kez kızını görmeye gelmedi 8 aydır ailemle beraber bakıyoruz kızıma nafakasını da istemiyor lanet olasının çünkü bana hamileyken vurdu sürüdü ağlattı kızım demedi bir kere istemedi bende kızıma hem anne hem baba olacam çok güzel yetiştirecem kızımı ona zerre ihtiyacım yok arkamda dağ gibi ailem güzeller güzeli kızım var ve zamanı gelince aklı erince herşeyi anlatacam ona oda terichini yapar 
(1,461 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim allah razı olsun amin kesinlikle yanına kalmaz bana ben çok dobra sinirli biriyim bana vurduğunda karşılıksız koymadım anlını patlattım geberdi sandım kaçıyordum yakalandı ben öyle kendimi bi erkeğe harp etmem azgına ederim adamın beni üzen kızım ya o bunları hak etmedi
(626 puan) tarafından
Üzülme cnm bnm iyi yapmışsın
(1,461 puan) tarafından
Böyleleri gevşemeyi hak ediyor da neyse kızımı zerre hak etmiyor
(626 puan) tarafından
İlerde daha kötüsü de olabilirdi  Rabbim eşini şaşırtmış bazı başımıza gelen olaylar ilerdeki büyük olayları engeller
(1,461 puan) tarafından
Aynen öyle şükür ki rabbime her şeyde bir hayır var

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 219 göst.
5 Ocak 2024 Aile kategorisinde Pasaninannesi44 (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 461 göst.
4 Ocak 2024 Aile kategorisinde Bebegimdogdu (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
73 cevap 1,049 göst.
31 Ağustos 2022 Aile kategorisinde Reyhan Karaca (788 puan) tarafından soruldu