kızlar eşimin kasabasına gittik bugün düğün için böyle giyiniyorlar hep düğünlerde falan ne kadar acayip değilmi benimde var böyle giysilerim bu nedenle sende giy dediler ilk defa giydim benim giydiğim en sade hali ve demir puldan işliyorlar okadar ağırki anlatamam
Varmı sizinde böyle farklı adetlerinizz
Benim eşimşn tarafı lafta köklü çankırılılar zenginlerindenler asillerindenler filan.... ama gel gör ki ne köylerine gitmişler ne gidiyolar ne örf adet ne Hiç bişey sıfır. Asimile olmayan tek şey şiveleri... bir de eve düğün bitip eve girerken benim odanın balkondan üstüme şeker pirinç buğday muğday atıldı noluyo dedim arabanın kapısından inmemle atmaları bir oldu orada sasırdım sadece bunlar ne anlar gelenekten adetten diye kafamı kaldırdım yüzüm gözüme çarptı hep ama onlarda gördüğüm ve adet denecek tek şeyleri bu kalmış. Taşlıyo gibi atmayaydılar iyiydi
Herşey bi yana da kendi adetleri olmadığı gibi bizim var olan adetlerimizi beğenmeyip laf etmelerinden öok üzülüyorum. Onlara göre biz cahil cühelayız. Ben karadeniz göçmeniyim. Bizde herleyşn ahşabı makbul... beşiği de trabzon beşiğim var onu kullanıcam mesela. Ama kayınvalidem filan bayağı aşağılıyo bi beşiği bile. Kızlar dağlar varmış, dağlarda yaylalarda nasıl yürüyormuşuz keçi gibiymişiz... ya neler neler ağzıma almak istemiyom... o da kültür vu da kültür. Keşke kendi de bilse de bana da gösterse anlatsa kültürlerini... ama nerde kültür yoksunu.
1,517,555 soru
24,737,015 cevap
371,317 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın