0 oy
1,432 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
düzenlendi
Kizlar 4aylik evliyim 15 haftalık hamileyim lise bu yıl bitirdim üniversite sınavına girip okumak istiyorum sonra bir iş olursa çalışmak istiyorum ama eşim karşı ben çalışıyorum yeterlidir hem çocuğa kim bakacak falan deyip kızıyor ama bende bu kadr yıl çalışıp okudum bide üniversteyi de okuyacam o kadr emeğim boşuna mı gitsin ne yapmalıyım sizce 

22 Cevaplar

0 oy
(1,109 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Evlenmeden önce bu konuyu konuşmamışmıydınız? Eğer eşin anlayışlı bir kişiyse seni mutlu etmek için çalışmana izin verecektir.. Evlenmeden çnce benim eşimde çalışmama çok olumlu bakmazdı geçiştirirdi hep ama ben hayalimdeki mesleği okumuştum ve sınıf öğretmeni olma ümidiyle olmultum hep. Ve olmuştum da.. Evlendik ve eşim benim çalışmamı çok istediğimi bildiği için karışmadı sen nasıl istiyorsan dedi. Evlendikten 5 ay sonra çalışmaya başladım öğretmenliğime başladım. Çünkü kendiside biliyordu ki ben çalıştığım zamanlarda daha mutluydum gözümün içi daha çok gülüyordu. Şimdi de kendisi diyor sen pandemide evde çok sıkıldın bebeğimiz 1 yaşına gelmek üzere eylül ayında bari başla işe diye :)) yoksa evde durunca kocaya sarıyorum ben, çenem çalıştığımda susuyordu çocuklar yorduğu için şimdi susmuyor :)
-Reklam-
+3 oy
(94 puan) tarafından
daha liseyi yeni bitmiş İnşallah üniversiteyi de kazanırsın at anayım iş başına geçeyim diye ne kadar epey bir süre var bence bu güzel zamanlarını bu tür konulara konuşarak veya tartışarak harcamayın belki zaman gelecek eşin isteyecek canım istiyorsan tabii ki çalışabilirsin diye
+3 oy
(2,014 puan) tarafından
Hayatınızı bir erkeğin 2 dudağı arasına bağlamayın lütfen ya 21.yüzyıldayız artık. Kadının kendi maddi gücü elinde olmalı. Yarın bi gün o adam bırakıp giderse ne olacak? Çocuğunla birlikte ortada kalacaksın. Hiç bişeyin garantisi yok artık bu dünyada. Hem maddi destek her zaman iyidir. Çocuğun geleceğini inşa etmek için. Tek maaşla bu devirde geçinmek zor. Bence bunun kararını vermek eşinize kalmamalı. Sizde sonuçta bir bireysiniz, çalışmak istiyorsanız çalışırsınız eşiniz sizin sahibiniz değil. Her kararı onun ağzına bakarak almayın. Nedenlerini sonuçlarını ortaya döküp konuşup ben bunu istiyorum diyebilmelisiniz. Eşler arasında saygı bunu gerektirir bence. 
+3 oy
(7,480 puan) tarafından
Eger maddi durumun yerinde ise hic dert etme canim tamam okumussun heves etmissin ama inan aile huzuru onemli. Ben uni mezunuyum evlenmeden çalışıyordum evlendim esim bana birakti. Zaten hemen hamile kaldim bebegim buyusun calisirim dedim ama anne  olunca herşey farkli oldu kariyer hayatimi sonlandirdim h8c pisman degilim.  Belki ilerde sende calismayi zor sunarsin yani hic bise gorundugu gibi olmuyor inan. Atanan arkadaslarimi dinleyince iyiki ev hanimiyim diyorum. Tamam madd8 getirisi Iyi ama  ev huzurun en onemlisi.
(7,480 puan) tarafından
Bence siz beni oyle anliyosunuzda neyse. Tamam imkani olmayip ayrilamayanda var ama okuyunca hemen is bulacaginin garantisi varmi. Ne kadar issiz uni mezunu var. Allah başa vermesin ama zorda kaldimi her is yapılır Rabbim muhakkak bir kapi acar.  Konuda uzadikca uzayacak da. Hanimefendi sormus bende fikirimi soyledim.  Bu benim dusunce tarzim siznki tersi.Karar verecek kendisi ister kocasıyla zitlasir ister zitlasmaz. Kendi durumuna gore karar verecek artik.
(13,316 puan) tarafından
Elbette biz ne kadar konuşsak da eşiyle onun arasında. Sadece tavsiyem size okumamak için değil de okumak için destekleyin insanları okumuş biri olarak fıtratınıza aykırı.
(7,480 puan) tarafından
Ben zaten kesinlikle okumayin demedim kendi bileceği bisey. Benim fitratima gelirsek inanin simdiki aklim olsa asla okumazdim. Ve kizim ilerde okumak istemezse asla zorlamicam. Bu kadar soyluyorum ve konuyu kapatiyorum. Allah herkesin hakkinda hayırlisini versin.
(13,316 puan) tarafından
Amin inşallah canım kızın varsa okutma o zaman diyecektim kavga yollu olmasın diye yazmadım ama cevabımı aldım. Hakkını helal et. Yargılamak bize düşmez ama lütfen kızını okut sen de. Yani hangi yaşta olursa olsun haydi kızlar okula
(7,480 puan) tarafından
Estağfirullah canim helal olsun sende helal et. Okutmam derken universiteyi kasdettim yoksa tabiki okucak yanlis anlasilmasinda okadar da degil:D
+2 oy
(2,477 puan) tarafından
Valla soruyor musun?

Boşuna mı okudun şöyle insanlarla evlenmeyin. Tabiki çalış çalışmak ayıp değil günah değil. Evet eşinin maaşı yetiyordur ama bir kadının kendi ekonomik özgürlüğü olmalı.
+2 oy
tarafından
Hiç anlamam böyle kafaları ya. Oku al mesleğini eline zaten okulun bitene kdr bebeğin büyür gir bi işe çalış snra. Neden izin alıyosun ki ben okicam ben çalşcam de zaten smdiden tartışmaya gerek yok ilk bi okulunu oku snra da dersn ben işe gircem
+2 oy
(6,200 puan) tarafından
Oku bı mesleğin olsun eşin çok biliyor herşeyi maşallah.Bak ben okuyorum ama örgün eğitim benim ki.Suan pandemiden dolayı online eğitim ama okul aciliňca derslerime gideceğim mecbur ve şuan 6bucuk aylık bebeğim var sen kendine inandiktan sonra herşeyi yaparsin
+2 oy
(679 puan) tarafından
Yanlış anlamayın beni ama bukadar yıl okudum demissiniz ne okudunuz herkes lise okuyor hani üniveriste okuyanlar bile ışsiz  tekrar söylüyorum yargılamak için değil gerçekten ama çok zor hani çocuğun var  şartlarına  uygun bir iş bende işi bıraktım evlendigimde  dershanede çalışıyordum 8 de çıkış 9 da evde olmuyor kpss sınavına girdim  memurluk için olmadi hani ancak.memurluk paklar bizim gbi evli çocuklar için öyle olabilecekse üni okuyunca memur ol tabiki ikna et ama diğer işler çok zor 
+1 oy
(12,571 puan) tarafından
Ben maddi gücümün yerinde olmasından çok memnunum ya valla. Dünya hali bu görüyoruz sonra ağlayan sızlayan benim işim yok diye çırpınanları Allah vermesin. 12 yıldır kendi ekmeğimi kazanıyorum kendi aileme destek oluyorum 3 yıldır da kendi yuvamın geçiminde eşimle beraber sırtlıyorum bir şeyleri. Anne de oldum bu benden bir şey götürmedi. En doğal hakkınız olan eğitim alma çalışma hakkınızı bence vermeyin 
(2,014 puan) tarafından
Ne güzel yazmışsınız bi kadının maddi olarak gücü olması çok güzel bişey. Bu hayatta hiç bişeyin garantisi yok yarın bi gün evli olduğumuz adamların bizi bırakıp gitmeyeceği ne malum. O yüzden kadınlar güçlü olup ayakta durabilmeli
0 oy
tarafından
Evlenmeden önce nasıl anlastiniz
tarafından
Evlenmeden önce tamam dedi ama şimdi ise hayır diyor
tarafından
O zaman herşey sende biter nasıl anlaştıysanız öyle gitmeli
tarafından
Aynn benm ailemde bana oku bitir belki bir işe girersin hayatın size ne göstereceği belli değil gencsiniz diyor eşim tam diyor ama sonra hayr diyor
tarafından
Valla karnın büyümeden hallet bence kocanın ağzına bakma derim
0 oy
(382 puan) tarafından
Üniversite yi oku eline altın bileziği tak sonra calısma derse calısma otur parasını ye en azından kolunda bir mesleğin olsun canım 
tarafından
Yaa zatn durumumuz bile o kadr yok yeni evlendigimiz için eşyaların taksitlerini eşim ödüyor bide yeni ev aldık baya borç var eşim paradan çok burası küçük bir yer olduğu için millet laf eder diyede istemiyor
(382 puan) tarafından
Hmm ama sen önce bir üniversite oku mutlaka bitir sonrasında calısma konusunu tekrar konusur sunuz belki ozaman yumusar
tarafından
İnşallah canm yaa
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Calismayi bilelemm ama okuyup bi meslek edinmek cok degerli bu devirde .kimin ne olacagi belli mi dukkan sahipleri batmis genel calisanlar mu batmayacak .en azindan altin bilezigin olsun kolunda hayatin ne getirecegi belli olmaz sonradan pjsman olma oku derim 
tarafından
Aynn ama eşim öyle diyince okumaktan soğudum bazen izin vermiyecekse niye çabalıyorum boşver okumicam diyorum ama içimde kalmış çok istiyorum
(1,667 puan) tarafından
Sen kendini 2. Plana atarsan hayatindaki insanlarda sana öyle davranirlar .bence imkanin varsa oku ve bi melsek sahibi ol .ben cok pismanim liseden sonra evlendim üni kazandim gitmedim sonradan da istemedi okumami kocam .keske okuyup bi meslek sahibi olsaydim bana yeterdi .icimde kaldi
tarafından
Aynn okuyacam artık ne olursa ama  canm çok istiyorsan aciktanda okuyabilirsin
(1,667 puan) tarafından
3 tane ccougum var bebgim 9 aylikk kafami kaldiracak vaktim yok kendime vakit zar zor ayiriyorm nasil ders caliscam ki .insallah bebegim buyusun benimde kafamda ilk o var zatenn .Allah yardimcimiz olsun
tarafından
Amin inşallah canm
0 oy
tarafından
Canım üniversiteni mutlaka oku mesleğin olsun elinde eğer maddi durumunuz yeterliyse bir süre çalışma çok sıkıldığın zaman eşine bunu söyle anlayışla karşılar ama hamile iken çalışmak seni biraz yorabilir.
0 oy
(3,000 puan) tarafından

Keşke eşim de bana çalışma dese:D çalışmayacaksan niye evlendin dedi benimki de.. çocuğu bırakıp işe gidiyorum..

tarafından
Pki küçük bir yerde mi yaşıyorsun il olarak
(3,000 puan) tarafından
Sivas canım
0 oy
tarafından
Liseyi bu yıl bitirdin yanlis okumadiysam dört aylık evli dört aylık da hamilesin ...sınava girecen kazanacan dışardan üniversite okuyacan meslek sahibi olacan çalışacan ve eşin izin vermyor 

İşlere testen başlamış gibisin :) keşke önce onları yapıp sonra evlenseydin çocuk yapsaydın .zor ama Allah yolunu açık etsin şimdiden çalışma meselesine takılma hele okul işini bı cozde 
tarafından
Aynn herşey üst üste geldi ama okulu bitirim inşallah eşim izin veriri
0 oy
tarafından
Omun mesleği  ve  eğitim durumu ne 
0 oy
(5,406 puan) tarafından
=))) lise mezunu olmak artık zorunlu. Üniversite bitirince artık iş vermiyorlar çok heveslenme bim A101 fabrikalar üniversite mezunu öğretmen mühendis dolu.  Bu işleri yapmak için okuyacaksan şimdiden başvuru yap gir çalış bu ülkede bu şartlarda zor yani çok zor. Ha eğitimli olmak için okurum diyorsan o ayrı tabi okumakta fayda var ama iş için nayınnnn
0 oy
(142 puan) tarafından
2 üniversite bitirdim , evlendim hemen hamile kaldım oğlum 2yaşını bitirirken 2.ye hamile kaldım derken 3 ay önce 2.oğlumu kucağıma aldım veeeeeee sonuç olarak okumuş diplomalı bi ev hanımı oldum:))) şimdilik mutluyum çok şükür.  Ama okumak istiyorsan kesinlikle oku eşini ikna et , çalışmazsan bile çocukların benim annem üni mezunu diyebilsinler ve seni rol model alsınlar. 
0 oy
tarafından
bi an üni okudun da çalışamana izin vermıyor  sandım kız bunca yıl diyince.:) zaten lise mezunu bile kalmadı ki herkes üni mezunu ev hanımı çok. ya eşleri izin vermıyor yada işsizlikten. yaşında çok küçükmüş canım keşke okulu bitirip evlenseydın, yada bebeği biraz erteleseydın. benım kardeşimde 4 yıllık üniversite bitirip hemen evlendı ona bile kızmıştım işe girip evlen diye ama eşi çok destekçiydi kpss ye çalışırken hiç yemek ev işi yapma yeterki sınava çalış derdi, 2 yıllık evli bebek yapmadı henüz seneye düşünüyor . şimdi bebeğinde olacakmış yanında anne kayınvalıde destek olmadığı sürece çok zor bebekle okul falan. ama ne yap et açıktan da olsa cabala. altın bileziğin olsun Birgün ihtiyacın olabılır evde oturacağım ne işe yarayacak diye düşünme. hem kötümü çocukların bile ilerde annem okumuş çabalamış diye iyi bi örnek olursun 
0 oy
(13,316 puan) tarafından
O zaman niye evlendin mezun olur olmaz üstüne hamile kaldın madem okumak niyetin vardı. Bu konuda koca platformda en net konuşan benimdir tepki alıyorum ama kusura bakma neden koca kaçıyor muydu? 

İlgili sorular

+1 oy
25 cevap 1,300 göst.
5 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Miniktirtil (1,501 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 664 göst.
10 Şubat 2022 Aile kategorisinde Sarii (2,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 562 göst.
17 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Yonca00 (671 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 439 göst.