0 oy
222 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,451 puan) tarafından

Kızlar kek yaptıgım zaman ya kabarmıyor yada kabarıyor hemen sönüyor sogurken geçen yaptım tepsiyi geçti kabardı pişmiş mi diye çatalla baktım söndü hemen üzeri yanma dercesine geliyor içi pişmiyor birde fırını kapatınca fırından çıkarıp mı sogutayım fırının içindemi sogusun kapagı kapalı bi yardım edin yaa<3

9 Cevaplar

0 oy
(5,721 puan) tarafından
Canım bazen pişiyor sanıp bakıyoruz kabarmisken çöküyor
(1,451 puan) tarafından
Aynn öyle oluyor
-Reklam-
0 oy
(1,046 puan) tarafından
Un az koymussjndur yüksek derecedeyken fırına at üstü biraz kızarınca sonra derece yi düşür ici pişer 
(1,451 puan) tarafından
Tmm cnm saol
0 oy
tarafından
Pişerken ilk 20 dakika fırını açma dışı yanıyor içi pişmiyosa yüksek derece de pişiriyon demek ki dereceye düşür fırından çıkarıp soğut bide kullandığın malzemeler oda sıcaklığında olsun yumurta süt vs dolaptan çıkar beklet dışarda sonra yap keki yumurta ve şekeri de köpük köpük olana kadar çırp iyice Bi kek diyip geçiyoruz ama püf noktası çok :))
(1,451 puan) tarafından
Aynn cnm saol
0 oy
(413 puan) tarafından
Fırında bir alt sıraya koy kekini muhtemelen senin üstü çok ısıttığı için yakıyor altı yeterince pişiremiyor. İlk 20 dakika kıyamet kopsa açmıyorum ben keki hiç kabarmadığı olmadı :) Bi de ilk başta yumurta ile şekeri çok çok çırparım onunda faydası oluyor 
(1,451 puan) tarafından
Tmm cnm bnde öyle yapayım saol bide soguturken çıkarıyormusun fırında mı soguyor
(413 puan) tarafından
Çıkarıyorum. Fırında kalırsa kurur hiç hoş olmaz. Ben pastaneciyim bu arada :)
(1,451 puan) tarafından
Tmm cnm teşekür ederim çıkarıncada kabarıklıgı sönermi diye sormuştum anladım cnm çok saol
0 oy
(1,921 puan) tarafından
Surekli acma firnin kapagini ilk 20 dk en azindan 
(1,451 puan) tarafından
Tmm cnm saol
0 oy
tarafından
Hamur cıvık olmasın biraz koyu olsun bide fırının kapağını hiç açma pişirdikten sonrada içinde kalsın birazcık 
(1,451 puan) tarafından
İçinde mi sogutayım cnm
0 oy
tarafından
Üst e çok mu yakın koyuyorsun acaba canım ben mutlaka yumurtayı uzun uzun çırparım cam tepsiye dökerim ki altı kızarmış mi göreyim altının rengi de üstüde pişme rengine gelmişse öyle acar bakarım erken açmak kekin kabarmasını durduruyor ici hamur kaliyo
(1,451 puan) tarafından
Altı iyi pişirmiyor benim fırının sanırım cnm cam tepsiye ne zaman koysam altı kızarmıyordu hiç
tarafından
Alt rafa koy canım çok üst e yakın koyma birde öyle dene
0 oy
(19 puan) tarafından
Öncelikle yumurta ve süt oda sıcaklığında olmalı ve seker yumurta mayonez gibi olana kadar çarpmak gerekir postigine emin olduktan sonra fırını kapatıp soğuyunca kadar bekletiyorum yiyen herkes çok beğenir keklerimi
0 oy
(2,951 puan) tarafından
Ya sorununla alakasiz ama bende bilenlere sorayim bari ben kek yapinca pufur pufur oluyor ben marketlerdeki pop kekler gibi ici biraz sert olsun istiyorum olmuyor

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 129 göst.
1 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Kabakk (116 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 302 göst.
14 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde ⭐Beyza Nur⭐ (10,244 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 231 göst.
16 Aralık 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 207 göst.
28 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

374,549 soru

11,201,823 cevap

34,498 kullanıcı

...