0 oy
155 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (159 puan) tarafından
Bir kilo almisti esim dun 200 gram kadar yedik geri kalanini nasil cilek yaparım recelini yapmak istedim ama nasil yapjcam bilmiyorum

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Temizle yıka canım üzerine şeker koy sulanmasini bekle sonra kısık ateşte pisir 

Ama şimdinin çileği çok güzel olmayabilir 
(159 puan) tarafından
Canim olculeri nr kadar koyucam onu bilmiyorum
tarafından
Nefis yemek tarifleri de yazar kuzum ölçüler bir bak ordan
-Reklam-
0 oy
tarafından
Cok az bi recel çıkar yinede yapmak istiyosan yıka koy tencereye seker ekle kaynasın kıvamindan anlarsin oldugunu
0 oy
tarafından
50 Gr de bana gönder kız canım çekti 
0 oy
(1,585 puan) tarafından
Yarım kilo  şeker üzerine dökülerek geceden sabaha bekletilir.

Orta ateşte köpükleri kaşık yardımı ile alınarak kaynatılır.

45 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan almaya yakın içerisine limon dökülür.

Hazır olan çilek reçeli sıcak sıcak kavanozlara konarak ağızları iyice kapatılır.1 kilo çilek vardı 1 kilo döktüm ben kaynanam öle yap demişti çok da güzel oldu senin az olduğu için yarım kilo şeker koy
0 oy
tarafından
Bu mevsimde reçel hiç güzel olmaz kuzum milkshek falan yap süt ile reçel ile hiç uğraşma 
0 oy
(1,471 puan) tarafından
3 su bardağı şekeri dök üzerine geceden sabaha beklet sonra orta ateşte kaynat üzerinin köpüklerini alarak yarım saat flan kaynat kıvamını anlarsın zaten canım sonra ocaktan almaya yakın 5 damla limon damlat sıcakken kavanozlara koy ağızlarını sıkıca kapat eğer cıvık gelirse gözüne bir müddet güneşte beklet kovam alacaktır afiyet olsun 
0 oy
tarafından
Büyükse çilekler küçük küçük doğra.  Dogradigin çileği tasla ölç.  Kac tas olursa o kadar tas şeker koy.  3 4 saat dinlensin.  Sabaha kadar bekletecek olursan dolaba köy ekşir.  Sonra kısık ateşte kaynat ama basında bekle sut gibi taşıyor.  Köpeklerini kaşıkla yedir . Sonra suyundan al 1 damla çay tabağına damlat bak cok akışkan olursa biraz daha kaynasin.  Indirmeden 1 2 parca limon tuzu at . Bide altını kapatınca 1 tatlı kaşığı tereyağ kat renginin parlak olması için.  Afiyet olsun 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 145 göst.
29 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Ayasa (1,285 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 162 göst.
11 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Emine S (16,935 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 196 göst.
0 oy
1 cevap 113 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Gencanne (176 puan) tarafından soruldu