0 oy
321 göst.
Diğer kategorisinde (894 puan) tarafından

Bir hevesle aldım dikiş makinesi sıfır bilgi ile başladım uzun düz kolsuz bişey diktim:D ceketle amatörlüğü kamufle edilir ama orda kaldım aylar geçti makineyi çalıştırmadım çocuk izin vermiyor o uyurken de yapacak o kadar çok şey varki ama artık makineyi gördükçe moralim bozuluypr başlamak istiyorum kumaş kesip dikmek istiyorum. Elbise yapan var mı siz nasıl başladınız sıfırdan başlayıp şu an en azından istediği bir kaç bişeyi dikebilen var mı 

12 Cevaplar

0 oy
(25,224 puan) tarafından
Ben dikiyorum canım ne lazımdı :) 
(894 puan) tarafından
Yaaa süperrsinnn nasıl başladın hiç bilmeden mi yoksa az biraz biliyor muydun
(25,224 puan) tarafından
Hiç bilmiyordum ben 4 sene önce falandı galiba a101 e singer dikiş makinesi gelmişti onu aldık. Eşim tekstilci o dikti önce bikaç bişey ben izledim makinenin nasıl çalışacağını falan gösterdi işte öğrendim öyle şimdi yapıyorum mesela yastık kılıfları nevresim falan dikebilirim pileli etek yada yelek pantolon paçası falan kısaltma yapabiliyorum :)
(894 puan) tarafından
Çok iyi... Yapan biri olsa öğrenmek daha kolay makineyi aldığım yer 1 günlük kurs da veriyor ama pandemiden kaldı olmdı arıcam nisan gibi 1 günde ne öğrenirsem
(25,224 puan) tarafından
YouTube dan bakarak bile öğrenirsin inan çok kolay
(894 puan) tarafından
Önce biraz bişeyler bilmek lazım. Hiç bilmeyince herşey zor geliyor
-Reklam-
0 oy
(5,332 puan) tarafından
Bende şurada bekleyeyim azcık faydalanırım
(894 puan) tarafından
Hadi inşallah gelsin yorumlar :)
0 oy
(2,383 puan) tarafından
Esimin amcasinin eşi yapiyor kizlarins neler dikti :)
(894 puan) tarafından
Yaa ben önce kendime kafama göre dikmek istiyorum
0 oy
tarafından
Kalıplar al canım o şekilde çok güzel şeyler dikersin 
(5,332 puan) tarafından
Hazır kalıplar satılıyor mu ki nerde
(894 puan) tarafından
Buda dergisi var sanırım kalıp veriyor nette de bulunut belki kalıp. Haklısın denemek lazım
tarafından
Nerede satılıyor bende bilmiyorum ama ablam evden kıyafet dikip satıyordu hazır kalıplar almıştı 36 38 40 42 her beden kalıplar onlara göre kumaşı kesip dikiyordu
(5,332 puan) tarafından
Sağol kuzum ben bi nete bakayım
0 oy
(670 puan) tarafından
Ay bende çok hevesliyim hamileyim belediyenin kursuna gideyim dedim öğrenmek için coronda kaldı gitsem alcaktim bende 
(894 puan) tarafından
Çok iyi olur denk gelsem ben de giderim aklımda osun
0 oy
(9,625 puan) tarafından

Ben hem kalip çıkarıp hem dikebiliyorum canım ama uzun zamandır yapmıyorum evde çizilmiş kalıplarım var ama neredeler hiç bilmiyorum :angel: sende hazır kalıplar alıp kumaşın üzerinde çıkarıp dikebilirsin öğrendikten sonra herşey çok basit 

(894 puan) tarafından
Sıfırdan mı başladın canım nasıl oldu süreç. Ben önce bir model belirlicem onu en iyi şekilde dikmeye çalışıcam yapabilirsem sonra yeni bir model daha bu şekilde ama başına oturabilirsem
(9,625 puan) tarafından
Okulunu okudum canım ☺ moda tasarım okudum kalıp çıkarmak istesem baya kafa yorma lazım ama elim dikiş dikmeye çok alışık makinenin her yerini bilirim overlok seçme ılık düğme makinelerine baya hakimim ama seneler geçti sadece kalıp çıkarmada zorlanırım çünkü o hep hesap üzerine..once mini şekilde dene canım mesela bi gömlek mı yapmak istiyosun önce küçük olarak yap yani minyatür olarak başka elin pratiklestikce büyüklerini yapmaya başlarsın ne yaparsan yap önce küçük yap elini alıştırmak için
(894 puan) tarafından
Ayy çok mantıklı canımm dediğin doğru tamam çook sağol küçük denicem önce eski kumaşlarla ben ya hazır kalıp ya elbisemi kullanırım artık
(9,625 puan) tarafından
Rica ederim canım benim kadın istedikten sonra herşeyi yapar sen hevesini bitirme bi kaç gün zorlanırsın ama sonra işin ehli olursun herşeyi dikmeye başlarsın çünkü biseyi bastan yapmak kadar zevkli bise yok herşeyi sana ait..ben kendime pantolon elbise gömlek birsürü kıyafet dikmiştim okul zamanımda o zaman bi tane yiğenim vardı yiğenim icin elbiseler yapmıştım en son sınıfca kafamıza göre elbise kalıbı çıkarıp dikip onunla okuldaki salonda defile yapmıştık tabi bu görevi öğretmenler verdi benim yaptığım elbise çok beğenilmişti narçiçeği rengindeydi kumaşı ☺☺  hangi dergilerde bilmiyorum ama bazı dergilerde kalıplar oluyo canım onlardan alabilirsin kırtasiyelerden de temin edebilirsin yada telefonundan model kalıp bulup çıktısını alabilirsin
(894 puan) tarafından
Tamam canım çook teşekkür ederim inşallah bakalım
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Canım Bn dikiyorum etek elbise nevresim falan kendime ama tekstil de calıstım orda jokerdım herseyı bılıyorm oyuzden bilmeyen ıcın zor canım kesim falan bildim ıcın sorun yasamiyorum 
(4,060 puan) tarafından
Ewet ben biraz cabuk ogrenırım gozden hemn alıyorm 3 ayda fabrikada tum makınaları ogrendım canım
(894 puan) tarafından
Bana da 3 4 saatlik temel bir ders yeter aslında kalanı deneye deneye
(4,060 puan) tarafından
Hıc yapmadım bir ısı tek kıyafette iki saniyede ogrenıyom canım bir kere olsun tamam yani zatn usta basi olucak tim cıktım ısten evlenince yoksa bayılarak yaptıgıım bir is
(894 puan) tarafından
Canım sen dikmiyorsan bile kurs versene bireysel özel ders bence alan olur
(4,060 puan) tarafından
Kızcem oldu kız ugrasamm sımdı onalrla ☺️kafayı toplayamıyorum diye sacları kestirdim amanın onla ugrasamm ☺️
0 oy
(1,169 puan) tarafından

Ben biliyorum canım dikmediğim pijama kimono pantolon kalmadı buyur:)

(894 puan) tarafından
Çok iyi canım nasıl başlafın sıfırsan mı
0 oy
tarafından
Kuzeyin anasi var ama o  artik pek takilmio  goremiom
(894 puan) tarafından
İş güç bitmiyor onlarla uğraşıyordur
0 oy
(122,909 puan) tarafından
dugme bile dikemem
(894 puan) tarafından
Şaka mübalağa :D
0 oy
(1,451 puan) tarafından

Canım ben bir yıl tekstilde muhasebe de çalıştım hiç dikiş dikmedim ama kendi kendime baka baka çözdüm olayı şuan herşeyi dikiyorum hatta para da kazanıyorum kazanıyorum çok şükür bak atayım sana resim leri

image

image

image

(894 puan) tarafından
Çok iyi canım Allah bereket versin ağız tadıyla yiyin. Ben de baka baka öğrenirdim eminim kendimden ama hiç fırsatım olmadı netten bakmakla birebir o ortamda olmak çok farklı inşallah ben de gönlümden geçenleri yapabilirim
(1,451 puan) tarafından
Yaparsın canım üstüne yoğunlaş kalıp bulamıyorum diye üzülme giydiğin kıyafetlerden kalib çıkar aynısını dik  sen yeterli işte o ayı varya başka bir ayıyı söktüm onun aynisi kesip yaptım çok zevkli
0 oy
(604 puan) tarafından
Annemin önceden dükkanı varmış şimdi evde devam ediyor sürekli biseyler dikicek illa :))
(894 puan) tarafından
Bu öyle bişey seversen :)) Ben de yapmak istiyorumm insallah rast gider denk gelir yaparım bişeyler
(604 puan) tarafından
İnşallah kuzum aynen öyle. Zaman geciriyo ve fok parada kazanabilirsin

İlgili bir soru bulunamadı

405,747 soru

12,159,109 cevap

36,600 kullanıcı

...