0 oy
90 göst.
Diğer kategorisinde (84 puan) tarafından
Kızlar 2 gündür bebegimin idrarında keskin bir koku alıyorum. Bugun eczaneden idrar orbası alıp aile hekimine numune götürdüm. Enfeksiyon çıktı. Biz bir şey yapamayız yenidoğana. Hastaneye götürmeniz lazım dediler.

Özeldeki doktoruma sordum o da emmesi iyi mi diye sormuş. Emmesi gayet iyi hatta çok uzun da emiyor bilmiyorum neden. 1 saat emdiği oluyor. Uyanıksa sürekli memede kalıyor. Aç desem değil. Sagıyorum sürümü bayagı çıkıyor. Emmesi iyi deyince bir antibiyotik ismi yazmış. Onu kullanın 15 güne kontrole getirin demiş. Onun dışında eş dost 4 5 doktora daha sordu eşim hepsi hastaneye yatış verilir demişler. Yenidoğanlar enfeksiyona karşı çok dirençsiz olur demişler. Vs vs. Yarın gidip idrar kültürü falan verecegim ama yavrumu hastaneye yatırmak istemiyorum. İlaç antibiyotik vs ne yazarlarsa razıyım. Ama yaşadığım yerde korona aldı başını gidiyor. Hastaneye yatmaktansa ilaç artı anam babam usulu alternatif tıp deneyeyim diyorum. Var mı benim gibi başına böyle şeyler gelen. Bu arada yavrum sarılık olmuştu. 2 gün hastanede yattık 1.5 hafta önce. Sarılık da enfeksiyon oluşmasına sebepmiş. 

4 Cevaplar

0 oy
(3,679 puan) tarafından
Malesef 2 aylıkken benim bebeğimde yattı 8 gün enfeksiyon kolay bişey değil yüksek ise ilaçla tedavi olsa bile yeniden tekrarlaya biliyor bize doktor öyle dedi  çok şükür şuan 9 aylık tekrarlama olmadı 
(84 puan) tarafından
Geçmiş olsun rabbim bir daha düşürmesin :(
-Reklam-
0 oy
(1,615 puan) tarafından
Benim bebeğim ilk sarılıktan yattı hastanede ertesi günü çıktı o ara idrar kültürü yapıldı ve daha sonra kültürde pozitif çıkınca tekrar yatış yapıldı ve benim oğlum 20 gün boyunca hastanede yattı perişan olduk oğlum ve ben ben sürekli emzirmeye gidiyordum süt sağıyordum veriyordum içim kan ağlıyor dışımı hiç sorma.

Neyse antibiyotiğe karşı vücudu çok direnç göstermiş alerji reaksiyonu yaşanmış bir sürü antibiyotik kullanılmış bana hiç bir bilgi verilmedi alerji yaşamış o alerji sırasında ne olup bitti bebeğim ne yaşadı bilmiyorum.

Evet hastanede yatması gerekiyor ama hastaneyi araştır sor soruştur bazen testler yanlış sonuç veriyormuş hava uçuşan en ufak bir toz dahi olsa pozitif çıkıyormuş.

Oğlumu 0 günlük olunca çıkarttık yoğun bakımdan o ara tekrar kültür almışlar bu arada hastane özel, neyse ben hemen özel klinikte çocuk doktorumuz var ona gittim o da beni devlete yönlendirdi orada testi kendin yap bu şekilde idrar al diye tarif etti. Daha sonra testler oldu iki sonuçta çıktı özel hastaneden aradılar bebekte üre tanısı kondu yatış yapılması gerekiyor hastaneye gelin dendi ben diğer doktorumuzla konuştum bir elim de negatif bir elim de pozitif sonuç kafayı yicektim.

Sana tavsiyem hastaneyi iyice araştır ve bebeğin erkek ise sünnet ettir.
(84 puan) tarafından
Enfeksiyon için hastanede yatınca yanına anneyi almıyorlar mı :( allahım ne büyük acımasızlık :( allahım esirgemiş inşallah şu an sıkıntısı yoktur bebeginizin çok geçmiş olsun. Benimki kız erkek değil. Kız olınca daha çabuk oluyor deniyor enfeksiyon. Sarılık benim özümden ömrümden aldı götürdü 5 gün sıfır uyku uyudum desem yeri yeminle. Yarım saatte bir emzirince ancak toparladı yavrum buraya yazdım hatta onlar yönlendirmese yine hastanelik olacaktık :(
(1,615 puan) tarafından
Bebeğin 15 günlükmüş 20 günlük olunca çocuk servisine alıyorlar orada anne de kalıyor bana öyle demişti doktor aradıkların da inan evde 2 buçuk yaşında kızım olmasaydı ayakta durcak gücüm yoktu sırf o var evde diye ayaktaydım o kadar acı ki geldim gittim en son sabah üzerinden çıkarttığım pijamaları ı kokluyorudm içim kan ağlıyordu çok kötü bir durum rabbim kimseyi evladı ile sınamasın halka gözünün içine bakıyorum ödüm kopuyor ☹️ daha önceden yaşadıkları şeylerden dolayı lenf bezleri şişiyor hala böbrek ultarasonları oluyor beyin için İzmir'e gidiyoruz eeg çektirmeye hatta 1 yaşına girdiğinde tekrar çekilecek
0 oy
tarafından
Benim kızımda yeni doğduğunda çok kez enfeksiyon geçirdi cabim antibiyotik kullandık bizde bol bol da emzirdim ve su veriyordum ilaç sonrası özellikle iki üç çay kaşığı kadar veriyordum ilacı gün de üç kez di
(84 puan) tarafından
Bana öneren doktor hiç denk gelmedi ya keşke ben de duysam da gönül rahatlığıyla verebilsem suyu. Sizin yorumu okuyunca verdim su ama işte insan korkuyor inşallah bir şey olmaz. Çok teşekkür ederim umarım faydası dokunur :(
tarafından
Suyun ne zararı olacak canım benim hem bebeğin ağzının pamukcuk olmasını engeller hemde mesanenin daha çabuk temizlenmesini sağlar sudan zarar gelmez hem bardak bardak içirmeyeceksin ki iki üç çay kaşığı vereceksin antibiyotik içen bir bebekti ne yazıkki su mu zarar verecekti allaha şükürler olsun şimdi büyüdü kocaman oldu kızım suyuda çok sever devamlı içer bana sağlık ocağında ki ebe özellikle tavsiye etti kizim in ağzında hiç pamukcuk olmadı
0 oy
tarafından
Canim hergun iki çay kaşığı yada üç çay kaşığı su ver , benim bebeğimde öyleydi , doktoru su ver enfeksiyonu temizler dedi ,
(84 puan) tarafından
İlaçla beraber mi yoksa ilaçsız mı verdiniz suyu :(
tarafından
Yok ilacsiz verdim , su vermekte korkma ben 6 ay kuralına uyumadim, 3 çay kaşığı su ver hergun ,
Çünkü idrar enfeksiyonu öyle temizlenir

Benim kızım antibiyotik ,iğne, serum , tahliller vermekte perişan oldu,

En son doktoru sen şu veriyor musun dedi hayır dedim , bebeği sussuz bırakma hergun 3 yada 4 çay kaşığı su ver dedi, ben şu verdikce düzeldi çok şükür

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 165 göst.
5 Ekim 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.
13 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (287 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 174 göst.
25 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2121erva (1,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 90 göst.
8 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Nagiiiss (237 puan) tarafından soruldu

405,523 soru

12,150,265 cevap

36,567 kullanıcı

...