0 oy
634 göst.
Diğer kategorisinde (379 puan) tarafından
Kizlar şimdi arkadaşim diyorki pandemide işler düştü maddi durumları şükür kötü degildi ama işler düşünce borca girdiler vs konustuk ama yaşında benle aynı 35 yaşında yani biyolojik yaşı geciyor 2 . Çocuğu istiyorlar ama maaddi sıkıntıdan dolayı erteliyolar bu gunahmi ben çıkamadım işin içinden vallah 

22 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Yooo niye günah olsun ki  eğer hamile kalıpda aldırırsa günah olur ama dünyada var olamayan bir bebek için değil bence tabi dini bilgisi tam net olan cevap verir 

(379 puan) tarafından
Bende böle düşündüm ama o dini açıdan yaşım geçiyor bı kaç sene sonra ya olmazsa şuan erteledik günaha girermiyim korkusu ondaki
-Reklam-
0 oy
(11,414 puan) tarafından
Bir dini bilgim olmamakla birlikte bence günah degil. O cocugu getirip ona mama alamamak o aşıları vurdurmamak daha günah bence 
0 oy
tarafından
Neden günah olsun ki. Çocuk yapıp bakamamak var işin ucunda. Ben mesela ikiden fazla çocuğa bakamam hem maddi olarak hemde manevi olarak. Bir kaza olmadığı sürece bakacabileceğin kadar çocuk yapmak lazım. Sonra doğan çocuklarda yokluktan sefil oluyorlar.
(379 puan) tarafından
Öle tabiki bende öle dedim de o yaşından dolayı tedirgin işte bı kaç sene sonra ya olmazsa diyor 35 yaş şuan sınır gibi görüyor benim annem beni 38 yaşında doğurdu ama ya olmazsa diyor
0 oy
(4,139 puan) tarafından
Bence günah değil ya eğer hamile kalsa maddi durumum yok deyip aldırsa o günah olur doğan rızkıyla doğar zaten ama şu an günahlık bi durum yok bence 
0 oy
tarafından
sonuçta olmuş çocuğu aldırmıyor ki. ha çocuğum küçük diye korumuş ha maddi durumdan. ama rızık endişesine düşmek sakıncalı olabilir Allah onun rızkınıda kendiyle birlikte verir
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Sanmıyorum  günah  olduğunu  sonuçta  hamile kalıp aldirmamiş 
0 oy
(7,441 puan) tarafından
Olmayan çocuğun vebaline girmemiş oluyor günah olmaz niey günah olsun hamile kalıp aldırsa günah veya dogursa bakamazda o zaman yazık 
(379 puan) tarafından
Bende böle düşündüm ama yaşından dolayı korkuyor olmaz sa diyor
0 oy
tarafından
Benim maddi durumum yok ama ben 3cuyu yaptım ve rabbim rızkını veriyo suanda varlıklı birinden dha fazla para harciyorz yiyorz iciyorz masrafları alıyoruz cocuklarmin 
(379 puan) tarafından
Rızkı veren Allah tabiki ama yani ilk çocuğuna sağladığı standarti sağlayamama korkusu var
tarafından
3cu bebege dha çok sağladık
0 oy
(375 puan) tarafından
Asıl bakamayacağın kadar çocuk yapıp onları perişan etmek günah bence. Herkes bilincli olsa keşke de maddi manevi yetebilecegi kadar çocuk yapsa. Herkes böyle bilinçli hareket ederek çocuk yapsa zaten ortalıkta, sokaklarda bu kadar perişan çocuk olmaz.  Bende maddi manevi iki çocuktan fazlasına yetebilecegimi düşünmüyorum. Yine rabbim bilir kaderimizde varsa bilemem ama şu an ki düşüncem bu.
(379 puan) tarafından
Doğru bende böle dedim ama yaşı geciyor ya olmazsa diyor yada bı kaç sene sonra ya isteyince olmazsa korkusu var
0 oy
(402 puan) tarafından
Niye günah olsun?aksine evladını düşünmesi sevap.ilk çocuğunun rızkından kesmek zorunda kalacak belki.sanki çocuğa hamile kalmış da aldırmak istemiş olsa neyse dediğiniz gibi günahı olabilirdi.ama planlama yapmanın nesi günah?
(379 puan) tarafından
Doğru diyorsun ama yaşın geciyor ya olmazsa diyor işte sonra vebali olur mu diye düşünmüş
(402 puan) tarafından
Canım niye ne alaka vebal olsun neyin vebaliki bu? ona kalırsa tek çocuk düşünenler -ki buna ben de dahilim tek çocukla yetinicem,çoğuna gücüm yok- biz şimdi vebal mi alıyoruz?
(402 puan) tarafından
Benim ikinci çocuk için maddi gücüm olmamasına rağmen ikinciyi yaparsam asıl o vebal bence
(379 puan) tarafından
Doğru diyorsun
0 oy
(1,730 puan) tarafından
Valla günahı sevabı pek bilmiyorum bu konuda ama 35 yaş biraz yaşı geç olmaya başlamış ya şimdi 1 tane daha dusunecekler ya da hiç dusunmemeleri lazım yaşı geçerse artık zor olur 
(379 puan) tarafından
İşte bı kaç sene daha beklersen ya olmazsa diyor su pandemi de 1.5 senedir baya içeri girdiler borç ödemeye çalışıyorlar bide çocuk olursa nasıl olur kara kara düşünüyor işte ;((
(1,730 puan) tarafından
Valla düşünecek bir şey yok çocuk rizkiyla gelir
0 oy
(7,638 puan) tarafından

Suanlik günah diye birşey yok  eğer hamile kalıpta geçim kaygısıyla aldirirsa bu günah Rabbim bu nedenle demiis                               Yoksulluk endişesi ile çocuklarınızı öldürmeyin. Onları ve sizi sadece Biz rızıklandırırız. Onların öldürülmesi büyük bir suçtur.

وَلاَ تَقْتُلُواْ أَوْلادَكُمْ خَشْيَةَ إِمْلاقٍ نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُم إنَّ قَتْلَهُمْ كَانَ خِطْءًا كَبِيرًا
Ve la taktulu evladekum haşyete imlak, nahnu nerzukuhum ve iyyakum, inne katlehum kane hıt'en kebira.
(379 puan) tarafından
Çok sağol canım Allah razı olsun
0 oy
tarafından
Bence aksine bakabileceği kadar çocuk olmalı. Maddi manevi yetmeli. Çocuk rizkiyla gelir diyorlar ama aşırı yoksullukla büyüyen çocuklar da var onları 'da göz ardı etmemek lazım. Rızık gelecek diye cocuk yapmamak lazım bence. 45 50 yaşında doğuran kişiler de var menapoza girmediği taktirde her yaşta çocuğu olabilir 
0 oy
(4,060 puan) tarafından
Kız niye günah olsun doğurup istedini alamadiktan sonra daha çok günaha girersin günah değil canım bnm paran yok çocuk da emmedi mama nasıl Alican anlican hem günah hem para yokken yapmak mantık dışı 
0 oy
(2,256 puan) tarafından
Günah olduğunu sanmıyorum ama, bence yapsin yani bebek nasibiyle geliyor gerçekten Allah yardım eder merak etmesin 
0 oy
(122,384 puan) tarafından
bence dogurup hakkiyla bakamamak gunah 
0 oy
(1,852 puan) tarafından
Gunah mi bilmiyorum ben ama o cocuk dunyaya geldiginde bezini mamasini ihtiyaçlarını karsilayamayacaksa ne anlami var ki?
0 oy
tarafından

Bir çocuğu dünyaya getirmek için maddi, manevi hazır olmak gerekiyor sonuçta çocuğu dünyaya getiriyoruz bakamayıp ortalarda rezil olması daha günah 

0 oy
tarafından
Neden günah olsun ya var olan bir cocugun canına kıymıyo ya. Hiç yapmayadabilir Önemli olan fırt fırt doğurmak degil doğurduna iyi bakmak iyi bir gelecek vermek 
0 oy
(2,039 puan) tarafından
Günah değil tabiki canım sen zaten ister korun ister korunma Allah sana evlat verecekse her koşulda verir insanoğlunun bunu engellemeye gücü yetmez ki sadece kafan rahat oluyor yani sana öyle geliyor korunduğu halde hamile kalan o kadar insan varki 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 2,219 göst.
26 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Kelebekler (10 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 333 göst.
12 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 241 göst.
24 Şubat 2021 Aile kategorisinde Emine91 (615 puan) tarafından soruldu

403,602 soru

12,092,176 cevap