+1 oy
976 göst.
Aile kategorisinde (190 puan) tarafından
Kızlr 2 gün sonra doğumum var kaynanamgille de altlı üstlü oturuyoruz1 buçuk ay sonra yaylaya gidecekler eşime demiş kaynanma gelinde gelsin sıcakta yanmasın hemde çocuğa bakarken de yardım ederim demis bnde eşime yok sen Olmicaksa bn napim orda bı de çocuk hastalansa bişe olsa yol çok uzun falan dedim sizce ne yapım gideyim mi bu arada kaynanamda öyle kötü biri deil ama esimi 2 ay gormicem çocuk rahatsız olsa inip çıkması sıkıntı eşimde burda sıcakta yanma hem annem de çocuğa bakma konusunda yardım eder yine de sen bilirsin cnm dedi siz olsaydınız ne yapardınız

35 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Gitme bence ben gitmezdim
(190 puan) tarafından
Bnde kararsız kaldım cnm
tarafından
Valal ilksen alışsın bebeğe zorluğa sona alismiyorlar canım sorumluluk bilmiyorlar
(190 puan) tarafından
İlk Bebek cnm Bnde eve kalmaya karar verdim
(190 puan) tarafından
Çocuk doğmadan kaynanm her şeye burnunu sokuyor doğunca hiç bırakmaz evde durum kendi işimi kendim yapım yapamazsam da eşim yardım etsin başka. Kimse olmasın istiyorum herşeye karisacaklarsa gerekleride yok bence
-Reklam-
+2 oy
(11,495 puan) tarafından
Vallaha kaynanan degil o yardım edecek. Canım cocugun zırt pırt kontrolu var ilk ay nasıl gidip gelcen.3. Gün var 5. Gün var kontroller hep
(190 puan) tarafından
İsten dolayı yaylaya gelemicek canm normalde yardım eder zaten bana bıraktı gitmek istersen diye
(190 puan) tarafından
Çocuk doğmadan kaynanm her şeye burnunu sokuyor doğunca hiç bırakmaz evde durum kendi işimi kendim yapım yapamazsam da eşim yardım etsin başka. Kimse olmasın istiyorum herşeye karisacaklarsa gerekleride yok bence o yüzden gitmicem
0 oy
(2,291 puan) tarafından

5 ay bile birakirim :D ama esini seviyosan sen birakma derim erkek basi bos bırakılmaz 

(190 puan) tarafından
Seviyorum özlerim ben bı gün görmesem defalarca ararım
(190 puan) tarafından
Çocuk doğmadan kaynanm her şeye burnunu sokuyor doğunca hiç bırakmaz evde durum kendi işimi kendim yapım yapamazsam da eşim yardım etsin başka. Kimse olmasın istiyorum herşeye karisacaklarsa gerekleride yok bence evde durmak daha iyi
0 oy
tarafından
Ben 1.5 aydır filan annemdeyim bırakırım tabi doğumdan sonra da gelmiştim 2 aylığına 
(190 puan) tarafından
Bn annemgile deil kaynanamgile git istediğin zaman annemgile git diyor
tarafından
Temelli bırakmayoz sonuçta ki lohusa psikolojisi çok başka ben normalde evde duracaktım 1 hafta evde durdum ama uykusuzluktan beynim zonkluyodu çok zorlandım eşim çok yardımcı oldu ama o da çalışıyo sonuçta mamasını filan veriyodu ama zordu yine de ben de bebek az toparlanana kadar gittim annemde kaldım anneannem de gelmişti hem rahat ettim hem de bebek ele avuca geldi düzen oturttuk eve dönünce de düzenine devam ettim
(190 puan) tarafından
Cnm en iyisi evde durmak diye karar verdim
(190 puan) tarafından
Çocuk doğmadan kaynanm her şeye burnunu sokuyor doğunca hiç bırakmaz evde durum kendi işimi kendim yapım yapamazsam da eşim yardım etsin başka. Kimse olmasın istiyorum herşeye karisacaklarsa gerekleride yok bence
0 oy
(3,822 puan) tarafından
Gitmem 1 hafta falan neyse de 2 ay gitmem 
(658 puan) tarafından
Ben 8 ay bıraktım nolcak ya zaman o kadar hızlı geçiyor ki
(3,822 puan) tarafından
Valla o sizsiniz ben bırakmam elimde imkan varsa
Sezeryan doğum yaptım tek başıma baktım çocuğuma hiçte bişey olmuyor illa yardımcı olacak diye bişey yok
(190 puan) tarafından
Bende gitmemeyi düşünüyorum cnm
(190 puan) tarafından
(3,822 puan) tarafından
Valla canım kendine güveniyorsan en güzeli tek başına bakmak karışan olmadan kafana göre büyütmek ben öyle yaptım çok rahatım zorlanırsın ilk baş ama karışan olmayınca lohusalıkta güzel geçiyor eşin anlayışlı biriyse gitme eğer kamu da çalışıyorsa zaten 10 gün izni var
0 oy
tarafından
Ben giderdim ki gittim :)
(190 puan) tarafından
Bnde kararsız kaldım cnm
tarafından
Valla canım zaten lohusasin, cok yorulcan kendi evinde. Yemek temizlik vs. Hiç düşünme bence
(190 puan) tarafından
Cnm gitmiyim diye düşünüyorum herkezden ne kaar uzak kafa o kadar rahat bnce çocuk doğmadan herşeye burunlarını sokuyorlar doğunca hepten sokarlar
0 oy
(14,313 puan) tarafından
Esim.jandarma

Doğuma yakın gittim ailemin yanına doğumdan sonra yasaklar başladı 2.5 ay donemedim evime 

Ama diyorum iyiki kalmışım annem kardeşim kayinvalidem görümcem cpk yardımcı oldular bana 
(190 puan) tarafından
Annemgile biraz uzak olurum 1 buçuk saat oluyor gideceğim yerle normalde annemgille aram arabayla yarım saat
(190 puan) tarafından
Cnm gitmiyim diye düşünüyorum herkezden ne kaar uzak kafa o kadar rahat bnce çocuk doğmadan herşeye burunlarını sokuyorlar doğunca hepten sokarlar
0 oy
(1,629 puan) tarafından
Gittim bile geçen yaz, kayınvalidemlerle yazlığa gittim 2 buçuk ay kaldım. O işlerinden dolayı gelemedi. 
(190 puan) tarafından
Bnm eşimde işten dolayı gelemiyor
(190 puan) tarafından
0 oy
(563 puan) tarafından
Okadar kalmazdım kız hem kocamı özlerim ben 
(190 puan) tarafından
Bnde özlerim
(190 puan) tarafından
0 oy
tarafından
Git ama aşısı var kontrolü var eşin gelebilcek mi onu göz önünde bulundur ben de 2 ay kendi annemlerde kaldim ama eşim sürekli geldi o da bazen kaldı öyle düşün 
(190 puan) tarafından
Cnm gitmiyim diye düşünüyorum herkezden ne kaar uzak kafa o kadar rahat bnce çocuk doğmadan herşeye burunlarını sokuyorlar doğunca hepten sokarlar en iyisi ev kafan rahat en azından
tarafından
Sende haklısın bir hafta falan zorlanirsin en fazla sonra alisirsin inş sagliklica alırsın bebeğini kucağını
0 oy
(748 puan) tarafından
2 ay cok uzun bi sure bi adam icin gitme sogukluk olur
(190 puan) tarafından
0 oy
(69 puan) tarafından
Asla gitme ben gitmezdim
(190 puan) tarafından
0 oy
tarafından
Hayır kendi anneme de gitmedim sezeryanlı halimle her işimi kendim gördüm ama gitmedim 
(190 puan) tarafından
Cnm en iyisini yapmışsıngitmiyim diye düşünüyorum herkezden ne kaar uzak kafa o kadar rahat bnce çocuk doğmadan herşeye burunlarını sokuyorlar doğunca hepten sokarlar
0 oy
tarafından
Doğum zamanı 1 Haziran'da gittim 28 ağustosta eve geldim yaklasik 3 ay yoktum bebeğim ve ben nerde rahatsak orada olurdum yine olsa 
(190 puan) tarafından
0 oy
tarafından
Ben ne kadar güvensem de kesinlikle bırakmazdım bırakmadım da çok zor zamanlar geçirdim sezeryan halimle kendim kaldım memlekete gitmedim eşim göndereyim dedi ama ben yine de gitmedim.
(190 puan) tarafından
0 oy
(3,902 puan) tarafından
Ilk zamanlar bebegin kontrolleri olacak cnm istesen de gidemrzsn zatn nasil olck onlar
(190 puan) tarafından
0 oy
(610 puan) tarafından
Cocuk dogduktan sonra kontrolleri oluyor onlar icin nasil gideceksin hastaneye asisi falan da oluyor. Ayrica yeni dogmus bebeginden uzak baba nasil gecirecek onun nasil gonlu el verecek. Bence gitme evinde kal 
(190 puan) tarafından
0 oy
(1,543 puan) tarafından
Asla gitmezdim yeni doğan bebek evinde olmalı eş için değil bence bebek için  küçücük bebegin düzeni bozulmaz o şimdi çok narin hava değişimi iyi gelmeyebilir kendi evinin ortamına alışsın bence
(190 puan) tarafından
0 oy
tarafından

Gitme yaa sıcak olsn gir dusaa çık herif sizi başından atyor bacım uyan uyan:))))

tarafından
He bnimkide oyle vala kız gitme ya ya ne çocuk doğduğunu dhaa çok karsrlar kendi evn rahat boswer bizim milletimiz öyle burnunu sokmadan olmaz
(190 puan) tarafından
Aynen normal doğum yapmim diye elinden geleni yapıyor normal doğumda sıkıntı olur diye geçen doktora gittim sezeryan dedim bu çocuğa bişe olsa ömür boyu başıma kalkarlar diye
tarafından
Ayy nasıl insanlar var ya herşey Allahtan  cnm
(190 puan) tarafından
Yok cnm bn normal istersm benim yüzümden ölürmis normal dohumda bı sıkıntı çıkarsa Allah korusun benim yüzümden mış sezeryan istememisim bebek biraz kilolu diye bebek  halbuki sezeryanin da epidural in de hepsinin zor yanı var
tarafından
Aynn cnm hangi doğum Kolayki ya bu nasıl bir anlays ya
0 oy
(5,331 puan) tarafından
Ben olsam gitmem. O dönem en büyük destekcin eşin olmalı. 
(190 puan) tarafından
(5,331 puan) tarafından
Bencede yardımdan çok zararları oluyor gitme

İlgili sorular

0 oy
31 cevap 798 göst.
13 Mart 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
54 cevap 1,295 göst.
2 Temmuz 2022 Aile kategorisinde Aybukee (1,283 puan) tarafından soruldu
0 oy
48 cevap 847 göst.
29 Mayıs 2023 Aile kategorisinde Semastz (102 puan) tarafından soruldu