0 oy
261 göst.
Aile kategorisinde (4,962 puan) tarafından
Siz ne zaman kestirdiiniz kızlar 

13 Cevaplar

0 oy
(914 puan) tarafından
Hasteneden çıkar çıkmaz kestirdik ikinsinde de 
(4,962 puan) tarafından
Kaç tane peki
(914 puan) tarafından
Bir tane kestirdik
-Reklam-
0 oy
tarafından
Akika kurbanı. Erkek için 2, kız için 1 koyun kesilir. 7. Gün kesilmesi daha efdal. Olmazsa imkan bulunduğu ilk fırsatta. Ve saçı tıraş edilir ve saçı ağırlığınca gümüş ya da altın tasadduk edilir. Peygamberimizin sünneti bu şekilde.
tarafından
Benim oğlum olursa koyun kesicem diye adak adadıysan adak olur. Akika kurbanı adak değildir. Yenir. Sahih sünnette yazılan böyle. Akika kurbanı hem yenir hem dağıtılır..
(24 puan) tarafından
Canım erkek için 2 değil o durum peygamberimz zamanında yaşanan özel bir nedene dayanır. Zengin olan sahabe bu müjdeyi getirdiği zaman peygamberimz bu şekilde söylemiş ona ( ki dinimiz her fırsatta fakire doyurmayı teşvik eder) . Yani normalde birdir kişi maddi durumu yeterliyse ve daha çok dağıtmak istiyorsa iki keser. Bu bilgiyi bu şekilde bilmek daha sağlıklı.. Maddi durumu olmayan var ya da neden kıza 1 erkeğe 2 fark mı var erkek daha mı üstün diyenler de olur
tarafından
Haklsin busra
(4,962 puan) tarafından
Miras konusunda da erkege 2 kıza 1 bunun açıklamasıda yapilmis dinimizde üstünlük değil burda olay önemli olan niyet herkesin gönlüne gore
(13,316 puan) tarafından
Akika kurbanı adak değildir aile tarafından yenebilir.
0 oy
tarafından
Post uste çıksın 
0 oy
(122,570 puan) tarafından
6 aylikken kestik biz
0 oy
(44,928 puan) tarafından
7 aylliken.      
0 oy
tarafından
Biz 40 devirdik kestik rabbim kabul etsin insallah
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Hastaneden eve geldiğim günün ertesi günü kestik. Yarısını dağıttık.  Yarısını da gelen misafirlere yemek yaptık 
0 oy
(1,772 puan) tarafından
İnternete çocuk ergenliğe girene kadar kesilir diyor kuzenimle 1 ay arayla doğum yaptık onun oğlu oldu 2 tane kesti hastaneden eve çıkınca benim de kızım oldu 1 tane de biz kestik eve çıkınca eşim dağıttı annemler bize kesmemiş  
0 oy
(1,287 puan) tarafından
5 günlükken kestik yemedik biz 
0 oy
(13,457 puan) tarafından
Kırkı çıkmadan 2 tane kestirdik canım bir de anne baba o etten yemez bilgin olsun
0 oy
tarafından
5-6 aylık falandı kesildiği zaman 
0 oy
(894 puan) tarafından
Fatih çıtlak hoca kişi 40 yaşına bile gelmiş olsa eğer kesilmemişse kendine kesebilir demişti çok faydalı kazadan beladan korur dedi. Ben kesmek istedim eşim onun yerine parasını verelim hayra dedi o şekilde oldu
0 oy
(50 puan) tarafından
Bi tane 1 aylıkken bi tane 2 yaşındayken kestik canım iki taneye gücüm yetmezdi bi anda 

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 562 göst.
7 Nisan 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 82 göst.
0 oy
2 cevap 134 göst.
0 oy
9 cevap 263 göst.
24 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Sunehriiii (1,801 puan) tarafından soruldu

404,451 soru