0 oy
159 göst.
Diğer kategorisinde (3,118 puan) tarafından
Kızlar bir kaç gündür kaşıntı var sürekli kaşınıyorm. Banyoda bile kaşınıyor hani pislikten desem her gün banyo yaparım kişisel temizliğe dikkat ederim. Karnım da bir kaç gündür aşırı şişti yani resmen hamile gibi duruyorum. İnternetten baktım safra falan yazıyor. Daha önce başına gelen var mı? Sağlık ocağına gidecem de idrar tahlili mi alırlar

4 Cevaplar

+1 oy
tarafından
ben safra taşından ameliyat oldum canım  

kaşıntı olmadi bende midem ve ayni şekilde sırtım ağrırdı şişlik evet oluyor iştahsızlık kusma kabızlık  ilerleyen dönemler ise vücudun ve göz içlerinin sararması benim kana da geçmişti son radde ameliyat olmuştum 3 yıl önce  benim belirti bunlardı 

haa bide karaciğer enzimlerim yükselmişti 1 hafta da öyle yatmıştım

sağlık ocağı birsey yapmaz hastaneye yönlendirir safra taşı ultrasonla belli oluyor baska şekilde kolay kolay çıkmıyor 
(3,118 puan) tarafından
İştahsızlık yok kusma vs yok o zaman safra değildir ya.
tarafından
yani bilemem canım ultrason ile bakılması lazım ben 1 yıl boyunca bu ağrıları çektim en sonunda safra kese mi aldırdım kurtuldum  şükür rabbime mide ağrısı kolay kolay çekmiyorum artık
(3,118 puan) tarafından
Hafta içi giderim artık hastaneye bakarlar insallah bişey çıkmaz
-Reklam-
0 oy
(6,046 puan) tarafından
Babamda vardı mesela ama kasiklara ağrı yapardı kaşıntısı falan hiç olmadı.
(3,118 puan) tarafından
Peki karnı şişti mi
(6,046 puan) tarafından
Şişkinlik vardı sanki canım
(3,118 puan) tarafından
Benim de birdne şişti kilom var ama bu kadar değildi karnim
0 oy
(7,654 puan) tarafından

Safra ile alakali olduğunu sanmiyorum 

Muhtemelen ya alerjik bisey ya da karaciğer enzimleriniz ile ilgili tahlil verin illa safra diyorsan da gastroentroloji ye gidin ultrasonla bakarlar
(3,118 puan) tarafından
Bilmiyorm ki safra mi değil mi anlamadım. Karnım birden şişti tamam kılom var ama karnım bu kadar değildi üstüne çok kaşınıyorm.
0 oy
(4,181 puan) tarafından
Ben 2..çocuğum 34 günlükken  ameliyat oldum canim. Evet hamilelikte aşırı kaşıntı yaşadım bacaklarimda ozellikle. Bir de sağ göğüs  altindan sirta dogru dayanilmaz sancilarim oluyordu. Solda olsa kalp krizi geçiriyorum sanarsın nefes aldirmiyordu. 

2 güne  bir  acillik oluyordum.  Hamileliklerimde de kac kere doguruyorum diye gittim mesela kasiklarima da vuruyordu.  

Birgun acildeki doktorlardan biri bu gaz sancisi degil kan alalim dediler kana baktı bir değer yuksek cikarsa safra kekesi tasi demekmis. Sonrasinda ultrason su bu ameliyat oldum.
(3,118 puan) tarafından
Ben 2 hafta önce hastaneye gittim kasıklarım çok agiriyordu iki büklüm oluyordum acilden kan ve idrar testi aldılar. İdrarda biseyler yüksek çıktı doktor kum döküyor demiş eşime. Ama belirti yoktu hani babam ve kardeşim kum döktu sürekli kustular yanma falan olmuş bende olmadı. Ama o değer niye çıktı bilmiyorm.
(4,181 puan) tarafından
O zaman kumla alakali bir seydir canım. Ayni hastalik herkeste ayni belirtiyi vermezki. Mesela safra kesem tas doluymuş  ama bende hic mide bulantisi bas donmesi olmazdı. Kimisinde de sirta kasiga vuran sancilar olmuyormuş.  Değişiyor yani. Sen o doktorun dedigini dikkate al...

Ben 2. Hamilelikte son zamanlarda doktora bi gittim yürüyemiyorum  doktorum şaşırdı  kasiklarim cok fena dedim nst ultrason  serum su bu bir sey çıkmadı meger safra kesemmis işte.  Ama bizim teyze kizi da midesi agzinda gezerdi agrisi su bu olmazdi onun da safra kesesiymis.
(3,118 puan) tarafından
Biraz daha bekleyecem daha da artarsa giderim artık

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 97 göst.
3 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 2121erva (1,487 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 140 göst.
14 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Summer33 (1,211 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 84 göst.
15 Ağustos 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde ayferodemis (75 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 87 göst.
30 Mayıs 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Feyzaer1998 (24 puan) tarafından soruldu

405,933 soru

12,167,351 cevap

36,629 kullanıcı

...