0 oy
145 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Kızlar bu Kayseri yaglamasinin lahmacun dan farkı ne güzel oluyor mu bugün yapayım diyorum 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

image

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Hazırlanışı

  1. Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
  2. Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Diğer yanda iç harcını hazırlayalım.
  6. Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim.
  7. Yağları ilave edip kavuralım.
  8. Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim.
  9. Biberleri de rondoda çekip ilave edelim. İsteyen elinde doğrayabilir.
  10. İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim.
  11. İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim.
  12. En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim.
  13. Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
  14. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  15. Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
  16. Tavada bazlamaları pişirelim.
  17. Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim.
  18. 12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım.
  19. En üstede iç harçtan sürelim.
  20. 4 parçaya keselim.
  21. Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım. İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir.

Afiyetler olsun.

-Reklam-
0 oy
(7,130 puan) tarafından
Ben 1 defa yedim cok guzeldi ama hic yapmadim
tarafından
Lahmacun dan farklı mi lahmacun gibi görünüyor
(7,130 puan) tarafından
Lahmacun tek tek yapiliyor bu lavaslar yapiliyor ic harci yapiliyor sonra bi lavas bir ic harc olarak 6  veya 7 kat oluyor canim netten baksan daha iyi olur
0 oy
tarafından
Ben yapıyorum cok ama cok guzel oluyo bayılıyorum yapmayada yemeyede .  Mükemmel ötesi bısey :)
tarafından
Tarif verir misin canım
tarafından
Şurda bekliyim :)
tarafından
Hepınıze afıyet olsun arkadaslar resmıyle bırlıkde ekledm :)
tarafından
Resmıyle bırlıkde ekledım canım smdoden afıyet olsun :)
0 oy
(2,458 puan) tarafından
Lahmacun kuru oluyor bu yumuşacık oluyor
0 oy
tarafından

Hiç yemedim valla ben mis gibi lahmacun  varken :Dal lahmacunu diz üst üste :P

tarafından
Lahmacun ayrı lezzetlı bu ayrı lezzetlı canım denemenı tavsıye ederım :)
0 oy
(718 puan) tarafından
Sulu oluyor daha yagli islak lahmacun kuru malzemesu az ikisinedde evde yptm
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Çok merak ediyorum bunu hiç yapmadim

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 161 göst.
29 Ocak 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde sumeyye69 (177 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 225 göst.
22 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Tugba3101 (1,394 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 213 göst.
0 oy
10 cevap 314 göst.
11 Aralık 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

405,807 soru

12,161,575 cevap

36,604 kullanıcı

...