0 oy
200 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Soyle ki aşılar hakkında biraz bilgi almak istiyorum internet biraz daha sey yani daha birisinin anlatmasina ihtiyacım var. 

Annemle babam için zamani geldiği için onları koruyayim  derken birsey olmasini istemiyorum çünkü onlardan baska kimsem yok. 

7 Cevaplar

+1 oy
tarafından

image

image

...............
(3,097 puan) tarafından
Hiç bir aşı hastalığı engellemez. Aşılar vücudun bağışıklık kazanması için yapılır. Olurda hasta olursak vücudumuz bu hastalıkla aşı sayesinde önceden tanıştığı için daha hafif atlatmamıza yada belirti gostermeden atlatmamıza yardımcı olur. Dünya devletlerine gelecek olursak onların derdi bizi yaşatmak değil her ne kadar direk olarak cebimizden para çıkmasa da yapılan aşıların parası ödeniyor. Aşılarla büyük gelirler elde ediyorlar. Ayrıca yurt disindan gelen aşılar incelemelerden geçiyor direk olarak vatandaşa vurulmuyor. Hiç bir devlet kendi vatandaşını ölüme sürükleyecek ülke nüfusunu tehlikeye atacak bir girişim de bulunmaz. Aşının içeriğine gelecek olursak. Haram ve necislerle dolu demişsiniz. Bunun için kaynağınız nedir. Aşıda kullanılan malzemeler ürünler hakkında bilgiyi nereden edindiniz?
(366 puan) tarafından
Yazdıklarınız söylemek istediklerime tercüman olmuş birebir katılıyorum
(3,097 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Dünya sağlık örgütünün ve bunun gibi dünyaca kabul görmüş diğer örgütlerin de onayından geçen bir aşı ne yazık ki hiç bir kanıtı olmadan konuşan bazı kişilerin onayından geçemiyor. Yıl olmus 2021 hala kulaktan duyma hiç bir kanıtı olmayan bilgiler insanların fikirlerini etkiliyor.
tarafından
Kucukhanim1710
Aşıların muhtevası ile bilgi verebilir misiniz bana? İçeriğinde neler olduğunu biliyor musunuz? Bu konuda sizden bilgi istiyorum, öğrenmek için.
(3,097 puan) tarafından
Mrna’ya ek olarak Biontech aşısı, lipidler ((4hidroksibütil)azanediil)bis(heksan-6,1-diil)bis(2-heksildekanoat), 2 [(polietilen glikol)-2000]-N,N-ditetradesilasetamid, 1,2-Distearoyl-sn-glisero-3-fosfokolin ve kolesterol), potasyum klorür, monobazik potasyum fosfat, sodyum klorür, dibazik sodyum fosfat dihidrat ve sukroz bileşenlerini içerir.
(3,097 puan) tarafından
Ayrıca diyanetin sayfasından aşı ile ilgili yapılmış açıklamaları da okuya bilirsiniz. Zaten içerisinde veya taşınmasında dinen sakıncalı bir madde kullanılsa bile başka bir alternatif yoksa ve aşı olmanın yan etkileri olmamaya göre daha az ise domuz jelatini gibi dinen haram olan ürünlerin tedavi amaçla kullanılmasında bir sakınca yoktur.
tarafından
Her birinin bilimsel dilinden ziyade halk dilinde anlayacağımız şekli nedir acaba?
(3,097 puan) tarafından
Bunu sizde araştıra bilirsiniz. İçeriğinde dinen uygun olmayan ürünler kullanıldığını siz iddia ediyorsunuz. Ayrıca alternatifi olmayan ilaçlar da içerisinde haram ürün olsa bile diyanet işleri bunun kullanıla bileceğini açıkça belirtiyor. Yani içerisinde haram ürün var veya yok önemli olmuyor bu nokta da. Dünyayı etkisi altına almış ciddi sağlık sorunlarına sebep olan bir hastalığa karşı geliştirilmiş onlarca testten geçmiş bir aşıdan bahsediyoruz. Aşı olmayıp sağlığınızı tehlikeye atmanız dinen zaten uygun olmayan bir davranışdır
tarafından
Benim için diyanetin değil Allah ve Rasulunun dediği önemlidir.

Ebû Dâvûd Sünen'inde Ebü'd-Derdâ hadîsi olarak şöyle rivayet eder: “Ebû'd-Derdâ, Resulüllah s.a.v.'in şöyle buyurduğunu söyler: ''Şüphesiz Allah, derdi de dermanını da indir­miş, her derdin dermanını yaratmıştır. O halde tedavi olunuz fakat haram şeylerle tedavi olmayınız."

Buhârî Sahîh'inde İbn-i Mes'ud'dan şöyle nakleder: “Allah şifanızı size haram kılınan şeylerde yaratmamıştır.”

Sünein'de Ebû Hureyre'nin şöyle dediği rivayet edilir: “Resulüllah s.a.v., pis sayılan ilaçlarla tedaviyi yasaklamıştır.

“Târik, Peygamber efendimize şarapla ilgili soru sordu, Peygam­ber efendimiz onu şaraptan nehiy etti. Yahut da onun şarap yapmasını hoş karşılamadı.

Târik: “Ben şarabı ancak ilaç olarak yapıyorum” dedi.

Peygamber efendimiz s.a.v. bu cevaba karşılık: “Şarap deva değildir, aksine derttir” buyurdu.
(3,097 puan) tarafından
O zamam siz kolonya parfüm dezenfektan gibi ürünler de kullanmıyorsunuz demekki. Çünkü içlerinde alkol var. Kullandığınız en ufak bir ağrı kesicinin de içeriğini iyice okuyup anlayacağınız şekilde tüm içeriği araştırıyor musunuz. Yoksa sadece korona aşısına karsi mı bu tutumunuz?
tarafından
Kimyasal içeren, içeriğinden emin olmadığım tüm paketli ürünlere karşı tutumum budur. Aşıların tümü de bu kapsamda.
(3,097 puan) tarafından
Ben ne dersem diyeyim fikriniz değişmeyecek. Tedbir almadan takdir diyorsunuz. Ne diyeyim Rabbim size de çocuklarınıza sağlıklı uzun ömürler versin.
tarafından
Tedbiri aşılarla/haram içeren ya da içerdiğinden şüphe ettiğim ilaçlarla,ürünlerle almıyorum.
Teşekkür ederim. Amin, Size de.
-Reklam-
+1 oy
(1,326 puan) tarafından
Valla canım orası karısık ben nedense aşının her türlüsüne karşıyım
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Kayınvalidem 3 hafta önce ilk dozu oldu sinovak her hangi bir yan etkisi olmadı yakında 2. Dozunu da olacak. Annemde 3 gün önce biontech oldu ilk doz. Aşı yerin acıya bilir demişler ilk gece biraz acımış sonra geçti. Annem kronik rahatsız astım hastası çok şükür korona olmadan aşı oldu 28 gün sonra da 2. Dozunu olacak. Bende emziriyorm aşı sıram gelsin doktorumla konuşup onaylarsa aşımı olacam. Ömür boyu maske ile gezemeyecegime göre aşının tek çözüm olduğunu düşünüyorum. Bebegiminde tüm aşılarını yaptırıyorum. Aşıya karşı değilim. Karşı olanları da henüz anlamış değilim. 
(3,097 puan) tarafından
Teyzemler karı koca 2 doz aşıyı da oldular 1 ay önce  her hangi bir sıkıntı olmadı. Köyümüzden de bir çok aşı olan var çevremizden de var çok şükür kimseden bir şikayet duymadık. Bizim çevrede çoğunluk biontech oldu ama sinovak olanlar da var
0 oy
tarafından
Her kafadan ayrı ses çıkıyor en iyisi kendi aklın çünkü araştırdıkça kafan bulanack 
0 oy
(366 puan) tarafından
Babam ve bir çok tanıdık oldu aşı babam sinovac oldu biontech olanlar da var çok şükür hiç biri ağır yan etki göstermedi biz de siramiz gelince asimizi olacağız kızıma da bütün aşılarını yaptırdım aşı karşıtı kesinlikle değilim bir an önce bu virüs ten kurtulmak istiyorsak tek çözümü aşı olmamız 
0 oy
(3,049 puan) tarafından
Aşılar hakkinda bir çok söylem var. Sağlıkçı bir arkadaşımızın bize attığı görsel vardı. Devlet onlara olabilcek yan etkileri yazan yazı geçmişler. Silmeseydim atardim. Ama şöyle düşünüyorum. Bir antibiyotiği bile kullansak yan etki olarak kusma ,bas dönmesi, halüsinasyon vs.vs.diye yan etkiler yazıyor. Bunların hepsi oluşabilecek diye bir durum yok. Aa boyle yaparmış diye yaptirmamazlik saçma geliyor bana.
0 oy
tarafından
Annemle babam sinovac aşısının iki dozunuza oldular yan  etki olmadı ikisi de kronik  hastalıkları var ikisininde babam şeker hastası annem şeker tansiyon ve allerjik astım hastası sağlık ocağı vurmadı ama bu yüzden hastaneye gittiler 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 97 göst.
0 oy
8 cevap 113 göst.
16 Mayıs 2022 Aile kategorisinde Nurcyln (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 145 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 158 göst.
4 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Senben45 (39 puan) tarafından soruldu