0 oy
544 göst.
Diğer kategorisinde (344 puan) tarafından
14 gün önce doğum yaptım. Bebeğim 5 gün hastanede kaldı şükür şimdi evdeyiz annemle görümcem yanıma geldiler memleketten sağolsunlar yardım ediyolar ama psikolojik olarak çökertecekler beni. İkisinde aynı kafadan onlara kalsa bebeği 40 kata saracaklar. Altını açtım biraz ferahlasın diye bez takmadım pijama giydirdim battaniye örttüm görümcem geldi yanına uzandı ellerini tuttu, üşümüş elleri dedi. Üşüdüğünden değil dolaşım sistemi gelişmediğinden elleri soğuk olur dedim. Bu sefer ellerinin arasına almış hoh yaparak ısıtmaya çalışıyor. Annem zaten bebeğe bakamazmışız diye güvenmiyormuş. Eşimle banyo yaptırıyoruz eşim bebeği tutuyor oda bir yandan eliyle tutuyor. Beşiğini annem hazırladı altına eşyaftan sırama yaptı elyaf yorgn birde. Yorganında yarısını altına yarısını üstüne sarıyor. Elyaf zaten terleten birşey. Çocuğu alıyorum ki terlemiş sucuk olmuş. Cam açtırmıyor kapı açtırmıyor. Yorganı kaldırdım battaniye örttüm üstüne yavrumun, bana çocuğu heder edersin öyle hasta edersin böyle edersin şöyle edersin diyor. Psikolojimi mahvediyolalar ikiside istemsiz artık tersliyorum, benim çocuğum kötülüğünü İstermiyim birşey olsun İstermiyim diyorum. Bu seferde ben mi bakamıyorum ya hasta olursa gerçekten diyorum kendimi kötü hissediyorum ağlıyorum napıcam bilmiyorum 

27 Cevaplar

+2 oy
tarafından
Anangilleri evden yolla. Eşinle tek kalın. Yoksa olan sutun geri gidicek
(344 puan) tarafından
Ona çabalıyor gibiler resmen
-Reklam-
+1 oy
tarafından
tarafından düzenlendi
İkisinide s..... evden 
(344 puan) tarafından
Yakın olsa bir yolunu bulurdum ama 8 saatlik yoldan geldiler
tarafından
Olsun geldikleri gibi gitsinler bana eziyet etceklerine gozumun onunde olmasinlar
+1 oy
tarafından
Ya şu lohusalari bı salın ya sonra niye sütun yok derler
(344 puan) tarafından
Evladıma birşey olsa benden daha çok yanacak değiller ama sanki tek doğru onlarınki
0 oy
(673 puan) tarafından
Valla ilk kızımda temmuz ayında hem kaynanam hem annem çocuğu sardılar durdular. Cocuk ter içinde kalıyordu. Sonuc olarak 40 gunlukken terden hasta oldu hava kullanmak zorunda kaldık. Cok biliyor büyükler 
(344 puan) tarafından
Bu eskilerin sarma merakını anlayamıyorum kendi yanlışlarını kabul ettirsinler diye yapmadıkları kalmıyor
(673 puan) tarafından
Beni örnek göstererek söyle canım. Terden hasta olmuş de korkut gözlerini
0 oy
(7,654 puan) tarafından
Bir an önce yolla bana ayni şekil yapilsa kovardım 

Kaynanam benimki 25 günlük geldi kundak yapacak ben yapmam yapmadim yapmayacam dedim 

Herkes doğurduğu uşağı bakmayı bilir dedim:)
(344 puan) tarafından
Birde senden daha çok sahiplenmeleri yokmu, bıraksam neler yapıcaklar kundak bezleri falan hep geldi ama bende sizin gibi izin vermedim
(7,654 puan) tarafından
Nerde oturuyosun gelip ikisini kapiya atasim geldi 10 martta doğurdum ben inan ki ama cam acmayalim hemen kapiyi kapat konusuna hic girmedim geleneksel batıl düşüncelerle bebek buyutulmez esine söyle göndersin
Ben kendim bakarim kimseye ihtiyacım yok de
0 oy
(1,782 puan) tarafından
Benim bebeğim 4 günlük şırnaktayız ev sıcak ben bir bez bir zıbın yatırıyorum ve gayet iyi abartmasınlar ne demek yorgana sarmak kendi annenmiş yolla gitsin yüz verme o çocuk senin seni kırmaya kimsenin hakkı yok benim yanımdakiler de karışır gibi oldu siz karışmayın sizi ben çağırmadım misafirliğinizi bilin dedim sustular şimdi sadece ev işi yapıyorlar :D baştan sert duracaksın lohusasın sen bu durumu kullan kimse sana küsmezde en son babam şakasına manyak bu lohusa karışmayın keser sizi diyip gülüyordu :D
0 oy
(149 puan) tarafından
Yani yeni doğan çocuk sıcak tutulur ama onlarınki de sanki fazla olmaya başlamış. 
0 oy
(19 puan) tarafından
Kendinizi toparladıysanız nazikce 'anne zor zamanımda geldin destek oldun, Allah razı olsun, ama şimdi ben iyiyim, seni daha fazla alıkoymak istemem, ben üstesinden gelirim' deyip ufaktan göndermekte fayda görüyorum. Dikisleriniz varsa bile eşinizle beraber dikkatlice yaparsınız işlerinizi. Psikolojiniz iyi olursa her şeyi altından kalkarsınız. Ama insanın psikoloji kötüyle fiziksel olarak iyiyse bile yapabileceğini de yapamıyor. Bebeğin sizden başka kimseye ihtiyacı yok, sizin de bu döneminizde bebeğinizle beraber huzurlu vakit geçirmenize ihtiyaç var^^
0 oy
(375 puan) tarafından
Arkadaş zaten kadın erkek çoluk çocuk dağ taş herkes 8 çocuk büyütmüş herkes çok biliyor anasını satayım. Bir salın yeni anneleri be öf. Kovala kuzum ikisini de. Patlat bir sinir krizi cıngar çıkar korkut kovala oooh huzur.
0 oy
(450 puan) tarafından
Vallahi benim annem de aynıydı ya.bebegim emmesi hastanede hemşireyi çağırdık çok ağlıyor geldi böyle sararsaniz tabi ağlar emmez bebek sıkılmış dedi.eve geldik yine aynı yine aynı.yeni doğmuş kakası sıvı ayıptır söylemesi kaynanam tutturmuş sen usuttun bebeğe geçti bak.lohusaligim böyle geçti ...siz takmayın Kendi bildiğinizi yapın.yoksa benim gibi sinir hastası olursunuz..
0 oy
tarafından
Canim ben martta dogum yaptim benim annem de aynisini yapti bebegimi sarip sarmaliyodu 50 derece kombi yanmasina ragmen kac kat battaniyeye sariyodu bi aliyodum her yeri su gibi olmus biraz inceltelim deyince o senin gibi degil yenidogan bebek üşür vs diyodu annem bebegim 15 gunlukken gitti kundagi attim eldivenleri cikardim sadece zibin ustune tek bir tulum giydirdim kombinin ayarini dusurdum terleme falan kalmadi gonder annenle gorumceni kendi basina kalinca karisanin yok edenin yok valla kafa rahat bi de sen bu ayda dogum yapmissin o cocuk oyle sarilir mi yazik gunah
0 oy
tarafından

Ömür boyu elyaf yorganla dolaşırsınız  artık  birakinda biraz sogugada alışsın  yahuu ben bunaldim:woot:

Kendi bildigimce giydirdim kis günü  bi kac giyindik kızımda  Masallah  hic hasta olmadi❣

0 oy
tarafından
Bu sıcakta çocuğa kurdeşen mı dokturecek allah aşkına elyaf yorgana sarmak ne demek teriyle daha beter hasta olur o yavrucuk tüm isiler
0 oy
(2,071 puan) tarafından
Ayyy onları boşverin. Ben okurken daraldım. Dışarıya çıktığınızda bende görüyorum. Hava çok sıcak ama çocuğu kat kat örtüp öyle getirenler var. Eskiler çocuk sarmaya alışmış 
0 oy
(6,399 puan) tarafından
Hasta olursada ben çekicem siz mi çekiceksiniz karışmayın de evden de yolla bi güzel ben kendi başıma bakarım de
0 oy
tarafından
Offf yolla gitsin ikisinide kendin bakarsın bebeğine 
0 oy
tarafından
Yorganla sar balalim kendilerini kaç dk dayanabilcekler ..hava sıcak neyine usyevek.tersle cnm  laftan anlamiuolarsa 
0 oy
tarafından
Bırak istedklerini yapsnlar sen kendinle ilgilen keyfine bak yarın öbğr gn gşderler zaten 
0 oy
tarafından
Valla çok zor bcaim bı an önce göndermeye bak.benim 17 gün oldu bebeğim hala hastanede.ama sezeryan yaptım.taa o geceden kaynanam başladı sütün olmayacak yok su icmiyosun yok sigara iciyosun.yok bebek ben sigara iciyormusum diye ameliyat olmuş neler neler.eve geldik.sezeryan olmuşum ağrım var lohusayim bebeğim hastanede.neler etti neler.habire laf sokmalar.butun evimin düzenini değiştirdi.eşimle uyurken Cat diye yatak odama girdi.kiyafetlerime kadar karıştırdı.en son ne varsa döktüm gitti.ama bebek gelince yine gelecek.bastan dedim eşime kimse bebeğe olan tavrima karışmasın onu affetmem dedim.esimle de aramız bozulmuştu annesi yüzünden.neymis hastaymış psikolojisi bozukmus.ya ben ne yapayım bu halde onun iskencesiyle mi ugrasayim.simdi eşimle aramız iyi.annem sağolsun huyumu bildiğinden hiç karışmaz bana.ama kaynanam gelince yine çok kötü olacak ne yapacam bilmiyorum.zayifladim iyice sütüm bile azaldı.ben diyorum en fazla artık kavga eder gönderirim.bebegime de karışamaz.sen de stres yapma bu halde bı şekil konuş ya da göndermeye bak.
0 oy
(1,633 puan) tarafından
Onlara neki senin bebeğin senden iyimi bakacaklar 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 196 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Laz53 (1,420 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 256 göst.
3 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Seri (1,973 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 252 göst.