+1 oy
127 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bebek 1 yaşına geldi ama bıngıldak kısmı hala yumuşak ve saçı onu rahatsz ediyor e ben kuafore  gotursem adam makineyle alçak bisey olur mu bingildagina. Birde sıfıra mi vuracak hani saçı gram da tartım o gram kadar denk düşen altın parası veriliyormuş bir yoksula bu durumda bana yol gösteren olursa com sevinrm

5 Cevaplar

0 oy
(10,043 puan) tarafından
Ben 40 günlükken kestirdim canım saçlarını hiçbir şey olmuyo hatta dün akşam 2. Traşimizi olduk şuan 14 aylık tâbi
tarafından
Evet ismi bile korkunç:(
Inşallah ağlamaz ya
(10,043 puan) tarafından
He bide o dediğin akikasi bebek ya 40 günlükken yada 7 günlükken olacak diye biliyorum ben
tarafından
Ya akika kurbanı da daha kesmedik.
Ama biri dediki bebek bir yaşına gelince saçını keseceksiniz tartıp o kac gram altın fiyatına denk geliyorsa onu nakit para yapıp birine vereceksiniz dedi...

Ah  ya bilsem 40 li iken kestirirdim ya
(10,043 puan) tarafından
Akika kurbanı değil hani saçını tartiyolar gramı kadar Altin parası veriliyo demişsin ya onu diyorum o bebek 7 günlükken yada 40 günlükken yapılıyor diye biliyorum.. şuan saçı çok fazla çıkar ve çok fazla tutar bizimki 40 günlükken kestigimizde 1300 küsur tuttu doğuştan sacliydi ama çok tuttu şimdi yaptirsaydim daha fazla tutardı herhalde ama başka bilen çıkar inşallah belki ben yanlış biliyorumdur
tarafından
Aaaa öyle mi çok teşekkür ediyorum
-Reklam-
0 oy
(1,043 puan) tarafından
Birşey olmaz. Çevremdeki çoğu kişi 40 i çıkmadan tıraş ettirdi. Altın meselesi de eğer durumun varsa yaparsın sevabı için altın veya gümüş. Ama bu zamanda eğer gerçekten zengin değilse biri özellikle de 1 yaşındaki çocuğun saçının gramı kadar altın yapması ve dağıtması imkansız canım altının grami 500 lira. Var hesabını sen yap :)
tarafından
1 yaşında mi yapılır o yoksa 40 günlükken mi peki
(1,043 puan) tarafından
Aslında peygamber efendimizin önerdiği 7 günlükken yapılması ama istenildiği zaman yapılır kesin bir vakti yok yani
tarafından
Ah ya ben de 1 yaş sanmstm:(
(1,043 puan) tarafından
Bunda zaman fark etmez ki canım farz veya vacip bir ibadet değil. Yalnizca peygamber efendimiz yapmış ve önermiş sunnet yaparsan sevabı var yoksa vakit falan önemli değil rabbim senin niyetine bakar eğer öyle bir hayır yapmak istiyorsan.
0 oy
(122,981 puan) tarafından
d vitaminini veriyonmu bingildak niye yumusak kiz
tarafından
Yumuşak  valla demir para kadar hemde :(
0 oy
(1,456 puan) tarafından
Oğlum 11 aylık geçen doktorumuzu aradım daha çok küçük kestirme makasla kendin kısalt dedi öyle yaptım biraz da olsa rahatladı 
0 oy
tarafından
bingildagi doktora sor, tarti isi de bebekken yapiliyor diye biliyorum biz 2 aylikken kendimiz kestik nornal jiletle kesme kesilir onda sikinti yok
tarafından
Ya bıngıldak iicn d kullanıyorum  hala ama yumuşak demir para kadar

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 198 göst.
31 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Leyli (223 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 117 göst.
27 Temmuz 2021 Moda kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 122 göst.
9 Temmuz 2023 Güzellik-Bakım kategorisinde Izmirlianne (498 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 197 göst.
25 Haziran 2022 Diğer kategorisinde GSmsl (829 puan) tarafından soruldu

405,920 soru

12,166,568 cevap

36,626 kullanıcı

...