Bakınız şu anki hukuk sistemi ne kadını ne çocuğu koruyamıyor maalesef. Kadın cinayetleri ortada, tecavüzlere verilen cezalar ortada hiçbiri caydırıcı değil paşalar ağalar gibi bakılıyor hepsi içeride. Ben idam olmasını istiyorum fakat ailelerin çocuklarını eğitmesi ilgilenmesi kontrol etmesi taraftarıyım.
Kızım ilkokula giderken eve dönüşte 2 adam bunu takip ediyor.
Kızımı daha önceden öğrettiğim gibi tenha yerlerden yürüme kalabalıkta gel dediğim için öyle yapmış adamlar takibi bırakmamış kızımda hemen bir markete girip görevliye durumu anlatmış beni aradı kızım gidip aldım.
Aramızda parolamız vardı annenin babanın arkadaşıyım diyerek götürürler diye parolayı söylemeyen kimseyle komşu dahi olsa gitmiyor beni bekliyordu. Oglum 4 buçuk yaşında otobüste kimsenin yanına kucağına oturtmam, markette vs asla al sana sakız hediye vs verdirtmem. Tensel temastan kaçınılmasını söylerim. Çocukla iyi diyalog kuran ebeveynin çocuğu birşey saklamaz anlatır. Burada bakıyorum çoğu çocuğu bırakmış elti görümce koca kaynana derdine düşmüş. Böyle sağlıksız bir ortamda yetişen çocuklar genelde ailesi ile iletişim kurmuyor içe dönük oluyor. Bu çocukları yasalar mı korumalı yoksa en başında ailemi korumalı? Ailenin çocuğuna veremediği özgüveni devlet nasıl versin?
Çocuğa karşıdan karşıya geçmeyi ailesi öğretir devlet trafik ışığı koyarak bunu kolaylaştırır fakat trafik ışığı yok ken o çocuk karşıya geçmesini bilmeli. Trafik ışığının olmadığı yerde devlet değil ailenin eğitimi vardır.