0 oy
308 göst.
Diğer kategorisinde (159 puan) tarafından
Merhabalar kızlar bebeğim 30 haftalıkken sezeryan doğum yaptım. 

Sabah bir iki damla kan gördüm tuvalette sonra bir daha olmadi hemen hastaneye gittik ağrım falan yoktu doktor once karnimdan yapti muayeneyi bir sıkıntı görünmüyor dedi sonrada alttan muayene yaptı çok fazla kanamam oldu o sırada sonra da durmadı bebeğin geldiğini suyumun geldiğini söyleyip başka hastaneye yolladı ve sezeryan oldum sizce doktorun muayenesi ile kanamamın ve bebeğin dogmasıyla bir ilişkisi olabilir mi 

20 Cevaplar

+1 oy
(74 puan) tarafından
Iyi bir doktor olsaydı 38 Haftayı geçmeden ne olursa olsun alttan alttan muane yapmazdı çünkü açılmayı kolaylaştırıyor doğumu tetikliyor. 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Bence olabilir kuzu bende 38 haftalikken alttan muayene edilmistm 10 gun erken dogum yaptim dedigin gbi doktor muayene edince kanamam oldu ve ertesi gün suyum geldi dogurdum 
(159 puan) tarafından
Büyük ihtimalle doktor bir hata yaptı
tarafından
Aynn neyseki benimki kücuk degildi ama seninki cok kücukmus yaa
(159 puan) tarafından
Evet çok küçüktü ama şükür allah bağışladı bize şimdi 16 buçuk aylık
0 oy
tarafından
Doktor ileri mi gitti acaba. Çünkü haftan çok erken hata etmiş olabilir. Benimde son haftada elle muayene ederken ne yaptıysa doğum başladı suyun geliyor dedi. 
(159 puan) tarafından
Bence ileri gitti canımı da çok acıttı
0 oy
(1,264 puan) tarafından
Olabilir benimde 2 damla kanamam oldu hastaneye gittim alttan muyane etti nişan su hepsi geldi 36 haftalıktım doğuma alındım 
0 oy
(1,213 puan) tarafından
Yoktur canım ya o zaten öyle yada böyle gelecekti. Çünkü alttan muayenenin doğum ile alakası ollsaydi doktorlar okadar beklemezdi  son zamanlar bile değil mi. Herkes alttan muayenr edip doğumu başlatırdi. Bu erken olan muayene için de geçerli hani doktor alttan baktı düşük yaptım filan diyenlerde zaten o öyle yada böyle dusekti sağlıksız olduğu için. İnşallah bebeğin iyidir uuzn ömürlü sağlıklı yılları olsun 
(159 puan) tarafından
Iyi canım şükür şu anda 16 buçuk aylık oldu
(1,213 puan) tarafından
Maşallah  bende kuvezde filan sandım bak çok şükür doğmuş büyümüş bile sağlıkla büyür inşallah hep
(159 puan) tarafından
45 gün kaldı 1420 gram doğdu şimdi 9 kilo şükür ama çok zor zamanlar geçirdik
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Alakası  yok canım   demekki  bebeğin  gelme  wakti  gelmiş  
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Zannetmiyorum ben de 35haftalıkken alttan muayene oldum ağrım olduğu için, ama doğurmadım
(159 puan) tarafından
Acaba doktor ilerimi gitti diyorum yani yanlış bir şeyler yapmış olabilir mi muayene yaparken canımı da acıttı
(1,862 puan) tarafından
Yok acıması normal yani baya ileri sokuyorlar zaten
(159 puan) tarafından
Hm bilmedim aklıma takıldı şimdi şükür sağlıklı bebeğim de öyle olmasaydı daha iyiydi
0 oy
tarafından

Onla alakası yoktur olsa ben çok erken doğum yapardım her kaşık ağrısında alttan muayene yapıldı  

0 oy
tarafından
İlk hamileliğimde 32. Haftada sancım vardı araştırma hastanesine gönderdiler orda stajyerler beni mahfetti zaten çok sık kamerayla kontrol ediliyordum birde gelip gidip açıklığa bakıcaz dediler 1cmden hemen 3cm çıktı neyse sabah dediler açıklığı kapandı tabi hala ortada uzman yok odaya aldılar akşamında lavaboya girdim birden bire kanamam başladı elim ayağım titredi ebeye söyledim doğum haneye bildirmedi ped koy sabaha kadar takip et 1 ped dolarsa haber ver bana dedi muhtemelen bidahada doğum haneye çıkmayayım diye demedi ağrılarım hiç geçmedi ve 3 hafta o açıklıkla gezmişim gene muayne edilince 3-5-7 cm oldu ben açıklığa bakmanın hızlandırdıpını düşünüyorum bu hamileliğimdede istemiyordum 28 haftamda bakıldı 5 haftadır geçmeyen gene ağrım var 
0 oy
tarafından
Alttan muayene doğumu tetikler o yüzden 38 den önce doktorlar alttan muayene yapmaz. Seninkinde doktor bı bildiği vardır diye düşünüyorum ya öyle düşünmek istiyorum. Başka bir doktora da danış. İnsaflı sana doğruyu söyleyecek bı doktora. Çünkü şunu gördüm ki tüm doktorlar birbirinin pisliğini saklıyor 
0 oy
(1,037 puan) tarafından
Alakası yok bence benimde 24 haftada kanamam geldi önce hemşire muayene etti sonra doktoru aradı geldi muayene etti sonra durdurdular kanamayı 
0 oy
(3,100 puan) tarafından
Ben ilk gebeligimde çok alttan muayene oldum canım bayada erken vakitte olmuştum başlamadı doğum ya doktor yanlış bişey yaptı yada doğuma elverisliydin hatta ben ilk muayenede korkup ebe hemşireye bişey olurmu diye sormuştum ilişkiye nasıl giriyorsaniz bişey olmuyorsa buda onun gibi bişey demisti
(159 puan) tarafından
Benim ki biraz daha acılı oldu fazla ileri gitti galiba
0 oy
tarafından
Olabilir çünkü ben 40. Haftadaydim doktorum alttan muayene edicem seni biraz zorlicam sancin gelsin doğum gerçekleşsin dedi.  Olabilir . Belki çok ileri gitmiştir canm 
(159 puan) tarafından
Bence de ayarlayamadı gibi geldi bana
tarafından
Kaç kilo doğdu bebeğin çok zayıf doğdu mu
0 oy
(1,403 puan) tarafından
Sanmıyorum canım benim bı kaç kere muayene etmesine rağmen 40+2 ye kadar bekledik sonrasında suniyle doğum yaptım.
(159 puan) tarafından
Bana ilk defa yapılmıştı tecrübesizim de bilemedim
(1,403 puan) tarafından
Bebeğin günü dolmadiysa ve erken doğum riskin yoksa gelmez canım bence bebeğinin geleceği varmış.
(159 puan) tarafından
Hep aynı doktora gitti hiçbir sıkıntı yok dedi ama o günde böyle olunca içimde şüphe oldu uzun zamandır da takılı kaldı aklımda
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Valla bende suyum mu sızıyor diye gittim.. Alttan koca bir demir soktu açtı onu baktı. Sızıntı falan görünmüyor deedi. O aleti çıkardı bişi cik olmadı. Bebek de birde hep kasıklarımda. Yani birde kanaman gelmiş senin. Onun doğası varmış bence.. 43 haftalık tı ilk kızım kaç kez baktılar alttan ilk kızımda.. Ne su geldi ne sancı ne bişi... Doktorlar su kesesinin yerini falan hep bilir. O açılma falan varmı diye bakmıştır. 
(159 puan) tarafından
Hm evet öyle bir nedenle baktı kanamam da gelince çok korkmuştum bir de muayene sırasında acı duyunca acaba mi dedim
0 oy
(1,856 puan) tarafından
Alttan muayene cahilce yapılmışsa olabilir ama doktor tecrubeliyse sanmiyorum
(159 puan) tarafından
Tecrübeli bir doktora benziyor çok fazlada hastası falanda oluyordu ama bilemedim ki
0 oy
(4,102 puan) tarafından
16 bucuk aylık bu daha yeni mi aklına geldi kız:)
(159 puan) tarafından
Yok ilk zamandan beridir aklımdaydı da doktor mu hatalı ben mi kuşkudayım aklımı kemirip durdu sorayım dedim hem bilgilenirim hemde içim biraz rahatlar diye
0 oy
tarafından
Valla bendedün acile gittim suyum geldi zannedip doktor alttan muayene etmek istedi b3nde istemiyorum dedi doktor kesin yapmalıyız dedi alttan muayene etti sonra kanamam oldu normalde bisey yoktu gittigime pişman oldum
(159 puan) tarafından
Şimdi ne yaptı ilaç mı verdi bana öyle yapacaktı kanamam geçmeyince direk doğuma aldi
tarafından
Benim ki geçti  hemen o yüzden mudahele etmediler ama alttan muayene çok etkiliyor
(159 puan) tarafından
Evet önce bir şey görünmüyor dedi alttan muayeneden sonra hemen yatış yaptı kanama geçmeyince de başka hastane de doğumunu gerçekleştirdim
0 oy
(4,906 puan) tarafından
Ben nişanım gelmeden alttan muayene olmadım hiç. Nisanim geldi hastaneyebgittim hemsire alttan muayene edeceğim dedi. 1 cm açıklık vardi yatis verdiler.ama o muayeneden sonra kanamam oldu ve durmadı doğuma kadar.
(159 puan) tarafından
Benim de muayeneden sonra hiç durmadı kanamam

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 35 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 233 göst.
23 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 116 göst.
24 Şubat 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu