0 oy
232 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (453 puan) tarafından
Çok seviyorum kışın da yemek istiyorum evliligimde ilk kış hazirligim olucak bide en uygun ne zaman buzluga atmak için fiyatı ne zaman en düşük olur

18 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Doğrayıp atıyorm direk. Çıkarınca da buzu cozulmeden tencereye atiyorm. Mis gibi tazecik oluyo
-Reklam-
+1 oy
(2,907 puan) tarafından
Fasulye yi kırıyorum  domates doğruyorum ikisini rengi dönene kadar kavuruyorum soğuyun ca buzluğa atıyorum 
0 oy
(16,238 puan) tarafından
Sıcak kaynar suya köy rengi değişince çıkar suz soğusun poşetlere köy havasını al buzluğa at
0 oy
tarafından
Biraz haşlayıp 

Domatesle yağsız tuzsuz az soldurup 

Öyle atıyorum toplu almıyorum canım ben alırken iki yemeklik alıyorum birazı buzluğa birazı şimdi yemeye 
0 oy
(1,023 puan) tarafından
Şuan fasulyeler çokta güzel değil çok taneli biraz daha bekle derim ben çokta ucuz değil zaten annemle bu gün konuştuk aynı konuyu eylülde geç ekilen fasulyeler çıkacak o zaman yaparız dedik tabi doğumda eylülde biz tuz zeytinyağı azcık ama susuz kendi suyuyla kısık ateşte haßlıyoruz sonra konserve yapacaksak sıcak koyup kapatıp ters şekilde battaniye örtü birşeyle sarıp 2gün 3 gün bekletip sonra kaldırıyoruz 
0 oy
(895 puan) tarafından
Hasladiktan sonra buzlu soguk suyun icije at sonra suz.rengi yemyesil kaliyo.kendi halinde sogumaya birakirsan rengi guzl olmaz.ben boyle yapiyrm missssss gibi oluyor.en az on poset koyarim
0 oy
(44,928 puan) tarafından
Buzlugunkini hiç sevmeyiz ben kurutuyorum kışında bol soğan kavuruyorum salcayla önden başladığım fasulyeleri de atıyorum 5 dk kavurup bırakıyorum enfes oluyo hiç dolaba atmıyorum 
0 oy
tarafından
Doğrayıp buzluğa atıyorum 
0 oy
tarafından
önce kırıyorum 4-5 parçaya bölünüyor kaynayan suya atıyorum 5 dk kalıp çıkarıyorum soğumaya bırakıyorum..içine domates atarsam soyarım doğrarım.fasulye soyunca poşetin yarısına kadar koyarım içine domates atıp kapatırım bağlarım..bu şekil 15 poşet çıkardım geçen sene..bu sene düşmüyor fiyatlar halen yüksek.yiyeceğiniz kadar poşetlersen bir tencerelik mesela ona göre koyarsın içine..biz 2 kişiyiz çocuklar pek yemez o yüzden yarım poşetlik koyarım..yada pişirecrğim zaman patates atarım güzel olur
0 oy
(999 puan) tarafından
Ben bir daha atmayı düşünmüyorum yaz ki lezzetide kokusu da olmuyor ne yazık ki yazı taze fasulye kışın kuru:))
0 oy
(22,072 puan) tarafından
Fasulyeyi dogruyom domatesle kavuruyom azcik snra soğuyunca et poşetlerine koyup atiyom buzluğa yazında cikariyom salça soğan kavuruyom poşeti oylece atiyom az Bisi de su atiyom pisiyo
0 oy
(1,353 puan) tarafından
Domatesle beraber rengi soluncaya kadar yağsız tuzsuz kavurup atıyorum
0 oy
(1,552 puan) tarafından

Benim bildiğim iki şekilde atılıyor 

Bir domatesle biraz kavurup atıyorsun.. Bunu sıcak haliyle kavanoza koyup, kapağını kapatıp, ters koyarak da yapıyorlar komposto yapar gibi.. Poşetleyip dolaba da atıyorlar..
Bir de sıcak suya atıp 3-5 dakika bekletip, hemen arkasından buzlu suya atıp 3-5 dakika da öyle bekletip poşetleyip atıyorsun.. Buna şoklama diyorlar.. Ben böyle yapıyorum memnunum
Ucuz bulmak için de, baya fazla alacaksanız sebze halinden alabilirsiniz.. Bi kaç kişiyle birleşerek de alabilirsiniz.. Anneniz, kaynananız, görümce, elti falan kim varsa.. Halden alamayız diyorsanız da sezon sonunu bekleyeceksiniz, o zaman ucuzlar
0 oy
(5 puan) tarafından
Daha bugün yaptım biraz yağ domates kavurdum sonra fasulyeleri ekledim rengi değişene kadar kavurdum sogugunca atacam dolaba.. güzel oluyor bn seviyirum 
0 oy
(5,269 puan) tarafından
Canim bol domatesi tencereye dogruyorum ya da rendeliyorum az tuz az seker atiyorum, biraz pisiriyorum cig kokusu cikana kadar, sonra fasulyeleri ekliyorum fasulyelerinde rengi az donene kadar pisiriyorum yani yari pismis oluyolar, sonra genis bi tepsi gibi biseye dokuyorum, soguyunca paketliyorum, cikarinca da sogani salcasi kavrulmus tencereye hic cozulmeden koyuyorum, tabi yaz fasulyesi gibi olmuyo ama fena degil, hasla diyenler olmus haslamani tavsiye etmem tum vitamini ve lezzeti suyla gidiyo
0 oy
(222 puan) tarafından
Domatesle fasulyeyi rengi dönene kadar tencere döndürüp soğuduktan sonra poşetleyip buzluğa atıyorum canim
0 oy
(1,862 puan) tarafından
Temizleyip doğuyorum sonra domatesle biraz pişiriyorum kavrulcak kadar yani, 1er yemeklik ayrı poşet yapıp atıyorum 

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 271 göst.
7 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Gamzeakarsu (1,022 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 291 göst.
10 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Melekkk (12,087 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 111 göst.
0 oy
26 cevap 302 göst.
14 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Melike111020 (456 puan) tarafından soruldu

404,244 soru

12,110,555 cevap

36,438 kullanıcı

...