0 oy
286 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (253 puan) tarafından
Ben baktirmiyorim ama komsumun kızı buraya geliyor kızımın yaninda tel açıp bakıyor benimkide bakıyor ileride sorun olurmu

12 Cevaplar

+1 oy
(954 puan) tarafından
Otizm doğuştan olur genelde ama TV izletmek dikkat bozukluğu geç konuşma vs gibi sorunlarla neden olur
(253 puan) tarafından
Tm kuzum çok sagol
-Reklam-
0 oy
(2,826 puan) tarafından
Benim kızım izliyor özellikle reklam 
0 oy
(2,458 puan) tarafından
Benim kız izliyordu şuan 2 yaşını geçti bi sorun olmadı çok şükür
0 oy
(3,146 puan) tarafından
Nadiren olduğunda sıkıntı olmaz ama sürekli izleyen çocuklarda otizm öğrenme güçlüğü zeka geriliği meydana gelebilir bir çocuk gelişimci/özel eğitimci olarak bunu söyleyebilirim 
(1,664 puan) tarafından
Var olanı tetikler yalnızca yapılan araştırmalara göre meydana getirmiyor.. ancak 2 yaş öncesi yani konuşma öncesi tv var olan otizmi tetikliyor, ilerlemesini hızlandırıyor... özel egitimcisiniz bunu da bilin de yanlış yazmayın...
(932 puan) tarafından
Ben de bir özel eğitimci olarak çocuklarımızı ekrandan mümkün olduğunca uzak tutalım diyelim tatlıya bağlayalım arkadaşlar :)
(1,664 puan) tarafından
Tatlıya bağlanacak bir şey yok... arkadaş yazmış düzeltme yaptım...
(253 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim degerli bilginiz icin
(932 puan) tarafından
Ben teşekkür ederim hassasiyetiniz naif diliniz ve değerli düşünceli ebeveynliginiz iicn :)
(3,146 puan) tarafından
Hanımefendi ben sadece uyardım ve olasılıklardan bahsettim net konuşmadım tekrar kçokursanız eğer yazmamış olmam bilmediğim anlamına gelmez okulunu okuyoruz izlemetsin diye dedim yani kalkıp bana ters bir şey demenize gerek yoktu eksik yazmışsınız düzelteyim deseydiniz daha hoş olurdu neyse olabilir böyle şeyler düzelttiğiniz için teşekkür ederim ben yazdığım yorumda da şuanki yorumunda da kimseyi yanlış bilgilendirmek ve kırmak istemem ama siz biraz sert mizaçlısınız anladığım kadarı ile teşekkür ederim tekrardan:)
(3,146 puan) tarafından
Babybabyhappiness aynen bunu demek istemiştim evet olur aman uzak tutun diye net konuşmadım meydana gelebilir olasılıklardan bahsettim yalnızca anladığınız ve açıkladığınız için çok teşekkür ederim ♥️
0 oy
(18,577 puan) tarafından
Ben kızıma sayıları hayvanları meyveleri açıom

Maşallah diyeyim 2 yaşına 2 ay kaldı çoğu şeyi bilio öğrendi 
tarafından
Ben duru yu daha büyük sanıyordum:)
(18,577 puan) tarafından
Yok kız :) ekimde 2 yaş olacak işte :)
tarafından
Ay minicik ya, hatta 4 ,5 sanıodum:)
(18,577 puan) tarafından
Ayy keşke o yaşlarda olsaydı ya:)
0 oy
tarafından
Öyle bir gayem olmadı ama telefon katiyen yasak. Baska çocuklardan görünce istemesi bile çok çekingen biliyor yasak olduğunu sadece fotoğraf cekelim anne diyor 5 10 tane fotomu cekmisligi vardir en alasindan :))))
0 oy
(5,368 puan) tarafından
Aşırı olmadıkça sorun olmuyor herseyin fazlası zarardır. Dengelemek lazım. Biraz TV biraz
0 oy
(496 puan) tarafından
2 yaşına kadar tv nin fişlerini söktük ne ben ne eşim ne de kızım izlemedik sırf kızom için pişman değilim şimdi açıyorum arada o da izlemiyo bile alışmadıgo için daha çok benm yaptıklarımı yapmak istiyo eteğimde :)
0 oy
tarafından
canim birisi paylasmisti surekli izliyordu cocugu o otizm teshisi konmustu.. yol acar yanii ama 4 5 saat basinda birakirsan 2 yasa kdr hic izletmemeye ozen gosterdim sonra 15 dk kdr egitici seyler izlettim.. yasina gore suresi artti tabi
(253 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Otizme yol açmaz zaten otizmli olan çocuğu daha kötü yapar ... Normal çocuğunda konuşmasına etki eder 
0 oy
(25,224 puan) tarafından
Hayır. Eğer çocugunda otizm varsa onu tetikler ve ilerletir. Sıfırdan oluşturmaz. Otizm doğuştan oluşur. Tv ye ekrana bağımlı kalması sosyal iletişim bozukluğu, dikkat eksikliği, odaklanma güçlüğü, geç konuşma vs gibi şeylere yol açabilir. Bağımlı olmadığı sürece belli zaman aralıklarında elbette izleyebilir. 
0 oy
(3,769 puan) tarafından
Acar cancağızim sebeb olur benim kızım otizim
(253 puan) tarafından
Teşekkür ederim cevap icin

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 256 göst.
14 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ebrarkusum (12 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 245 göst.
7 Ocak 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 142 göst.
10 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Kubra_2101 (2,135 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 587 göst.
19 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Doga_DVM (5,471 puan) tarafından soruldu

405,624 soru

12,153,252 cevap

36,576 kullanıcı

...