+1 oy
477 göst.
Aile kategorisinde (550 puan) tarafından
Oğlum 16 aylik kendi evde oynarken kendi kendine biseyler der anlamam pek arada mama der ce yapar

Ama bi arkadaşimla eşi geldi bu cocuk niye konusmuyo demeye başladilar sürekli karşilastirma yaptilar başka cocuklarla

Bende dedim kalabalik ortamda olan cocuk cabuk konuşur ama bebegm yalniz evde tek ben varim gün boyu dedim bende elimden geldigince konusurm oglumla ama oglum konusmayi istemiyor zorlayamam tabiki zamani var demekki diyorum

15 Cevaplar

0 oy
(14,080 puan) tarafından
Bebek daha o bebek 3 yaşında bir çocukmuş gibi konuşuyorlar her bebeğin çocuğun gelişimi farklıdır onlar biraz fazla biliyorlar aman boşver sağlıklı olsunlarda ALLAH 'ın izniyle elbet konuşurlar 
(550 puan) tarafından
Tabiki ben dert etmiyorum onlar ediyo
tarafından
benım oglum 3 yasına gırecek daha yenı yenı derdını anlatıyor ben anlıyorum kelımelerını baskaları hala anlamıyor saglıkları yerınde olsında geç olsun guc olmasın nedır yani bu kadar takıyorlar bunu anlamıyorum
-Reklam-
0 oy
tarafından
AA kendi çocukları alfabetiği ve çarpım tablosunu ezbere biliyordur kessin havaya bak balkandan gelen soğuk hava dalgası  şey deseydin siz ve biz bir miyiz çocuklarımız bir olsun 
(550 puan) tarafından
Karisi hamile onun cocugu konuşmasin bende diycem aynisini
tarafından
Çok saçmalamişlar dereyi görmeden paçayı sivamak buna denir doğursun da ona göre yorum ypsn milletin çocuğunu boşversin
0 oy
(1,552 puan) tarafından
Benim yeğenim dört yaşında, o bile doğru düzgün konuşamıyor.. Doktorlar onda bile bi sorun görmüyorlar, sadece kalabalığa çıkarın diyorlar.. O insanlar 16 aylık bebekten ne bekliyorlar anlamadım
(550 puan) tarafından
Gelde laf anlat
(1,552 puan) tarafından
Bi dahaki sefere, ben konuşma biliyorum, sohbet istiyorsanız benle konuşabilirsiniz de en iyisi :D El kadar bebekten sohbet muhabbet beklemesinler
0 oy
tarafından
Daha çok küçük körmüsün deseydin töbe yarabbim yaa 
(550 puan) tarafından
Ya zaten minyon yapili bebegm 16 aylik ama kucuk duryi
tarafından
Ola bilir sıkma canını büyüyüp konuşacak elbet
0 oy
(12,706 puan) tarafından
16 aylık bi bebekten siiir okumasını mı bekliyorlar daha küçücük ya gayet normal bişi bu
0 oy
(693 puan) tarafından
Eltimin kızıyla aynı yastalar hatta apartmanda ki bir çok çocukla aynı yaştalar hiç biri konuşmuyor anne baba abla  falan diyorlar da çok anlaşılmıyor hatta hiç anlaşılmiyor bide su falan diyorlar çok normal bende 
(550 puan) tarafından
Bende takmiyorum ama onlar kendine dert etmş
0 oy
(4,697 puan) tarafından
Abimiz kaç çocuk doğurup büyümüşte tecrübe edinmiş 
(550 puan) tarafından
Daha karisi hamile
0 oy
tarafından

Ayy ne salakk insanlar var su hayatta .

Gelisimde bireysel farkliliklar vardir .Her cocuk her seyi ayni zamanda yapmak zorunda degildir.

(550 puan) tarafından
Anlatamiyosun iste cnm
tarafından
Sizi ilgilendirmez de.Tersle .Ne munasebet kuzu.Ne hakla uzuyorlar seni.
(550 puan) tarafından
Uzulmedimki takmadim bile
0 oy
tarafından
Tanıdığım 3 yaşında çocuk var hala konuşmuyor her çocuk aynı değil ağzına terlikle vurcan şu karşılaştırma yapanların 
(550 puan) tarafından
Valla sinir oldumda eşim cevabini verdi bu cocuk 5 yasinda degl dedi
0 oy
(43 puan) tarafından
Benim yeğenim 3 yaşında hala daha iyi konuşamaz her çocuk bir değil hepsinin bir zamanı var korkulacak bisy yokki
(550 puan) tarafından
Aynen bencede korkulcak bi durum yok
0 oy
tarafından
Ben çok geç konuşmuşum, geç yürümüşüm. Annem popomdan desteklermiş koltuğa çıkayım diye ama yok. Koltuğa koysalar inmezmişim, indirseler çıkmazmışım. Annem uslu olduğum için memnunmuş ama ablam hep dalga geçerdi sen küçükken salaktın, zekan düşüktü diye :) okuma yazmayı da çok zor öğrendim, Kur'an'ı Kerim'i de çok zor söktüm. Sonra lise ve üniversitede çok iyi okulları kazandım ve bitirdim. Her çocuk özel ve farklıdır. Hepsi başka bir değer. Bunu anlamayan insanları çevrenden uzaklaştıramıyorsan duymamaya çalış canım. Keyfini bozduğuna değmezler. 
(550 puan) tarafından
Yok kuzu sık gorusmeyiz 2 ayda 1 kez
0 oy
(207 puan) tarafından

16 aylık bebeğe neden konuşmuyor mu diyorlar:O

Benim oğlum 30 aylık yani 2.5 yaşında ve daha konuşamıyor. Daha yeni yeni konuşmaya çalışıyor. Bide dediğin gibi çocuk hep tek olduğu için geç konuşur. Takma kafana erkek çocukların çoğu geç konuşur

0 oy
(3,575 puan) tarafından
Açsınlar biraz kitap okusunlar. Baksınlar dil gelişimi aşamalarına. 
0 oy
(495 puan) tarafından
Her cocuk bir olmuyor ki bennki 2bucuk yasinda 3yasinda kuxenimin cocugu var benin kizim kadar konusamz anlasilmaz da dedigi ablamin kizi var beninkinden 3 ay kucjk ablamin kizi masaallah buyuk cocuk gibi herseyi konusuyor bir olmuyor malesef ve dedigin gibi onunde kardesi olan yada kalabalik olfumu konusma degisiyor biz 2 haftadir kalabalikdik cocugun konusmasi o kadar cok degistiki artik her dedigi anlasiliyor
0 oy
(5,332 puan) tarafından
Boş konuşmayı sevmiyor derdim  öyle diyenlere

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 262 göst.
16 Ekim 2022 Aile kategorisinde Buket masal (2,486 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 108 göst.
26 Ekim 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 330 göst.