0 oy
236 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde tarafından
Bebeğinin yoğurda alerjisi olan annelerin beni bilgilendirmesini rica ediyorum. 

Bebeğime 3 gündür labne verdim alerjisi var mı yok mu bakmak için ... bir sıkıntı yoktu ertesi günü de yoğurt verdim yalnız yoğurdu yediği gün yani dün nefes darlığı hapşırık öksürük hırıltı olmaya başladı uykularında nefes darlığından ötürü tükürüğünde tıkanmaya başladı acile gittik. Hemşire karşıladı sorun ne dedi böyle böyle bir durum var dedim gelin Ben muayene edeceğim sizi dedi doktora yönlendirmeden. ( Covid tedbirleri için sanırım) muayene etti kendisi kandaki oksijen değeri ne baktı süper dedi dışkısınin fotoğrafını gösterdim problem yoktu. Ciğerleri temiz dedi hırıltısı yok dedi boğazda şişmemiş dedi tertemiz annesi dedi sağ olsun çok ilgilendi fakat sen yoğurda falan biraz ara ver dedi. Bu meseleyi anlamadım her şeyi tertemizKen neden ara ver  dedi anlamadım.. 

İyice ayrıntılı araştırmak için şu şu şu alana gidin hafta içi polikliniğe gelin dedi sanırım bir şey olursa mesuliyet kabul etmemek için mi Sen yine de verme dedi anlamadım... halbuki bütün muayeneleri temiz çıktı. Yumurta veriyorum yumurta verdiğim de bir problemim yoktu dedim Ne kadar vereyim miktarını dedim onu ben bilmiyorum dedi Normalde yarım yumurta veriyordum hiçbir problem yoktu dedim ne azalt ne de arttır yarım yumurtaya devam et dedi şimdi hal böyleyken bebeğime neden süt ürünleri vermiyorum onu anlamış değilim.  Bir fikriniz var mı? Bebeğinin yoğurda alerjisi olan annelerde yardımcı olabilir mi?

4 Cevaplar

+1 oy
(4,697 puan) tarafından
Hemşirenin muane ettiğini de ilk defa Burda şahit oldum bir çocuk doktoruna gidin içiniz rahat olur 
tarafından
Yapma ya :/ kuzum önden muayene etti ya muayenesi temiz çıktı etraf korona kaynıyorken evham yapıp tekrar gitmek istemiyorum
(4,697 puan) tarafından
Benim oğlum yoğurt yediğinde ateşi çıkıyordu kaç doktora götürdüm alerji deyip bize liste verdiler Labne yiyor kaşar yiyor süt içiyor sorun yok fakat yoğurdu yiyince ateşleniyordu yaşını geçene kadar vermedim yaşından sonra verdim şimdi öğle ve akşam yemeğinde yoğurt veriyorum
tarafından
Geçmiş olsun canım. Rabb'im yavruna merhamet etsin. Bizim bütün muayeneleri temiz çıktı. O yüzden verme demesine sasirdim biraz
(4,697 puan) tarafından
Alerji kötü birşey biz hep alerji maması kullandık ve bende emzirdiğim için diyetteydim sadece bir doktor dedi bize yaşına gelene kadar verme süt içeriği olan şeyleri diye 9 aylık olunca oğlum yavaştan tadımlık verdim hep sonrasında çok şükür kalmadı kakasında kanlanma var mı yeşil mi kakası
(4,697 puan) tarafından
Güzel duaların için Allah razı olsun
tarafından
Yok canım dışkısı sarı ve tertemiz
(4,697 puan) tarafından
Peki yoğurt hazır mı kendin mi yapıyorsun
tarafından
Ev yoğurdu idi. Yoğurt vermeden önce de üç gün boyunca bir yemek kaşığı labne verdim bir problem yoktu
(4,697 puan) tarafından
Keçi sütünden yapıpta verebilirsin yoğurt ben keçi sütünü mayalıyordum alerji olan bebeklere keçi sütü öneriliyor
tarafından
Aslında almayı düşünüyordum da ondan da çekindim ya. Alerjisi falan çıkar diye. Sen nasıl tattirdin canım alerji kuralını nasıl uyguladın
(4,697 puan) tarafından
Listede sebze vardı sadece çorbalar meyveli irmikli mamalar yapıp verdim sebze yemekleri yapıp verdim keçi sütünden yoğurt yapıp verdim
tarafından
Uc gün kuralı uyguladin mı canım
(4,697 puan) tarafından
Uyguladım canım neyden rahatsız oluyor diye ilk önce sadece tek bir sebzeyi tattırdım 3 gün yapmadım sadece şunu yaptım mesela sadece kabak püresi verdim izledim ağzının kenarlarında alerji çıkıyor mu diye doktor bana eğer bir şeyi tattırdıysan 2 saat sonra ağzının kenarlarında kabarcık çıkıyorsa alerjisi vardır dedi baktım kabakta alerjisi yok sonra akşama havuç denedim sabaha kadar bir sorun yoksa sabah olunca patates denedim ondada olmayınca bu üçünden çorba yaptım pankek yaptım irmikli mamalar yaptım bu sebzelerle alerji kabarcıklar ilk ağızdan çıkıyor benim oğlum şuan 16 aylık çikolata yedi bir defa hemen ağız kenarlarında kabarcık oldu alerjisi varmış çikolataya
tarafından
Aaaa anladım. Çok şaşırdım. Sağolasın canım bilgilendirdiğin için bilmiyordum bunları
(4,697 puan) tarafından
Rica ederim canım 1 yaşına kadar arada yoğurt  tattırıp izle bir çay kaşığı kadar ver sadece baktın sorun yok verebilirsin
-Reklam-
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Hemşire ne alaka anlamadım alerji önemli bir şey direk doktor görmesi gerekiyordu süt alerjisi hakkında bilgim yok maalesef geçmiş olsun
tarafından
Sağolasın kuzu. Önden hemşireler soruyor problem ne diye. Böyle boyle dedim getir ben muayene edeyim dedi doktora yonlendirmedj
(14,168 puan) tarafından
Bana yaptığı doğru gelmedi çünkü alerji hafife alınacak bir şey değil Allah korusun çocuk doktoruna gitmende fayda var diye düşünüyorum alerji testi yapabilir
tarafından
Sağolasın canım bilgilendirdiğin için
0 oy
tarafından
Canım kesinlikle doktora gitmelisin alerji asla basit değil ben ilaca alerjisi olduğunu anlamayın acile götürmeseydim oğlumu çok kötü seylee yaşayabilirdim Allah korusun.. nefes almakta zorlandı diyorsun alerjik reaksiyonlar zaten küçük dili sisiriyir Allah korusun mutlaka uzmandan yardım al
tarafından
Hemşire muayene etti baktı canım o yüzden biraz kalbim rahat. Kandaki oksijen değerine kadar hepsine baktı. Ama içkillendim şimdi
tarafından
Bence götür canım bak ben 25 yaşındayım antibiyotik grubuna alerjim var unuttum demeyi zor kendime getirdiler ölümden döndüm kesinlikle yama testi var onu iste
tarafından
subhanAllah, Allah korusun. Sağolasin bilgilendirdiğin için kuzu
0 oy
tarafından
Cebeci tıpa mi gittin canım
tarafından
Evet kuzu
tarafından
Anladım canım, hastanenin işleyişi bu şekilde ilk izlenim odasında ateş, kan oksijen ve çocuğun şikayeti kağıda yazılır o şekilde doktorun yanına geçilir. Size bir kağıt vermiş olması lazım onunla Dr gorunmediniz mi?
tarafından
Yok canım. Daha şikayetleri söylerken gel ben bakayım dedi
tarafından
Sürekli gittiğim acil canim sizin yanlış olmuş. Çocuğun şikayetleri ve ölçümleri o ilk odada yazılıyor sonra sıra numaranı bekleyip doktora gözüküyorsun.
Bebegin kaç aylık?  Her üç gün kuralı arası beklemen gerekir. Sen biraz labne ve yoğurda 3 4 gün ara ver daha sonra ilk yoğurdu daha sonra labneyi tekrar dene bence.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 529 göst.
12 Mart 2024 Diğer kategorisinde Ececomez61 (367 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 76 göst.
13 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Tuba Y (981 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 821 göst.
0 oy
2 cevap 176 göst.
21 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nrtnurself. (0 puan) tarafından soruldu

405,896 soru

12,165,548 cevap

36,622 kullanıcı

...