0 oy
549 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
arkadaşlar sonumuz  ne olacak boyle bilmiyorum ev kiraları market alışveriş  hersey cok pahalı değilmi sizcede mesela ben bu yaz hic çilek vs yaz meyvelerinin çoğunu yemedim belki memurlar bi sekilde idâre edebiliyordur ama asgeri ücretlinin durumu cok zor değil mi bir tane oglum var ama bir tanede daha çocuğum olsun istemiyorum  çünkü birtanesi ne zaten zor bakıyorum bezi vs cok zor idare ediyorum markette gidiyosun aylik alisveris bile değil 2 3 tane bisey alıyosun 200 tl den asagi tutmuyor elktrk su desen 200 aşağı gelmiyor ne olcak boyle kimse kimseyi düşünmüyor artik  çocukluk gunlerim aklima geldi 5 tl ile markette gitsem almadığım hic bisey kalmazdı simdi ise hic bisey 5 tl bile bunlara cok üzülüyorum tabiki her halimize şükretmemiz gerekiyor elhamdulilah ama sonumuz pek iyi görümuyor şartlar boyleyken 

17 Cevaplar

0 oy
(2,588 puan) tarafından
seçilmiş

En İyi Cevap
Asgari ücrete zam gelir millet derki oh artık az da olsa rahat ederız aradan 1 hafta gecer doğal gaza %bilmem kaç zam adam markete gider zeytın yagı olmus 70 lira yumurta olmus 30 lira etti  100 lira eee sen zaten 200 lira zam yaptın maaşa

İnsanları rahat ettirecekleri yerde açlıga sürüklüyolar aldıkları 200 lira zamla bi yag bi yumurta alınabiliyor yetmiyormuş gibi doğal gaza zam elektrik zam akaryakıta zam kiraya zam gelen zam fazlası ile gidiyo cebimizden sonra da çıkıp diyolar ki en az 3 cocuk biz kendimizi zor doyuruyoz
-Reklam-
+5 oy
tarafından
Avrupa ve Amerikada alım gücü çok yüksek. Örnek verecek olursak biz her şeyi yurt dışından temin ettiğimiz için bize dolar yada euro hesabı geliyor. Diş macunu şampuan vs. Amerikada mustela mesela 8- 9 euro Türk parasına vurma sakın çünkü onlar euro kazanıyor. Geçen tiktokta gördüm Türk vatandaşı olan bir gurbetçi Amerikada yaşam standartlarını gösteriyor. Markete giriyor 150 euroya 2 koli redbull bir sürü abur cubur kavun karpuz ve daha bilmediğim bir çok ürün alıyor 2 market arabası doldu ve adam 150 euro ödedi. Adam diyor ki Türk parasına vurma çünkü biz burda euro kazanıyoruz. Sen burda Türk parası kazanıyorsun 2 market arabası doldur bakalım ne kadar tutar. Alım gücü yok oldu. Temel ihtiyaçlar bile alınamaz hale geldi. Kızım doğduğunda molfix alıyordum şuan bimin bezini ancak alıyorum. Kızıma hamile iken nivea şampuan aldım bebekler için o zaman 25 TL idi şuan 45 TL olmuş. 2 sene önce bile bir nebze aldığım şeyi şuan alamıyorum. Geçim büyük dert oldu evim kira olmadığı halde 550 TL doğalgaz ödedim geçen sene bu sene doğalgaza gelen zam %30 bu ne demek biliyor musunuz? Ben geçen sene gibi açarsam kombiyi gelen fatura 715 civarı gelecek bu sene. 550 den hesapladım. 165 TL zam. 45 de yanan bir kombiyi bu sene 40 düşürcem. Elektiriği söylemeye bile gerek yok çünkü tek konforum her gün elektrikli süpürge. Haftada 1 sefer belki fırın. Ütü yapmıyorum çayci almışım kullanmıyorum. Kahve makinam var kullanamıyorum korkudan. Ona rağmen gelen fatura ayda 140 dan aşağı gelmez. İki bebek bezi maması evin gideri sigara derken aylık masrafımiz 5 bin. Hiç bir şey alamıyoruz yemin ederim kuru yemişin tadını unuttum çilek ne onu bile hatırlamıyorum resmen. 
(1,851 puan) tarafından
Üzülme bacım Z kuşağı gümbür gümbür geliyo az kaldı maymun gözünü açtı
+2 oy
(1,862 puan) tarafından
Eskiden yağ kuyrukları vardı nankörlük etmeyin(!)
tarafından
rt ci dglmm aslaaa
(1,851 puan) tarafından
Gaz yağı alamadiğğğ ahahahah :))))
(1,862 puan) tarafından
İroni yapıyorum canım, hala böyle diyenler var ya, geçen ayda 1500tl yeter diyordu bir amca :D uzayda yaşıyor ülkenin bir bölümü
+1 oy
(44,928 puan) tarafından

Herkes siyasi yönden konuşmuş oy moy yok demis ama umarım gelen gideni aratmaz:angel:

(425 puan) tarafından
Batmış durumdayız zaten çocuğuma bezi bile zor alıyorum  daha ne batcaz
(44,928 puan) tarafından
Bilemedim valla Allah bugunlerimizi aratmasında  ne diyim
(425 puan) tarafından
Aminnn
0 oy
(514 puan) tarafından
Ah canım hersey o kadar pahalilastiki dedigin gibi. temel ihtiyacimiz olan yitecekler bile cok artti artik et yemek lüks oldu. Ayin sonu zor geliyor. Allah yardimcimiz olsun ama herkes ayni
tarafından
hersey cok pahalı bazen kendimi kendi ülkemde değilmişim gibi hisedyrm
0 oy
(6,859 puan) tarafından
Aynen öyle Cnm bende düşündüm bugün kiraya 200 zam dedi ev sahibi :/ 150 de anlaştık herşey çok pahalı binkac seneye İstanbul da durulmaz büyükşehirlerde gibime geliyor
tarafından
evet 2023 de hersey düzelmezse köye göç cok olur
(6,859 puan) tarafından
Eşim bile dio yani bırakıp gtcm die
tarafından
vala benim esim de hergün diyor
(4,855 puan) tarafından
Cnm sadece İstanbul degil heryer pahalı. Kahramanmaraş ta 3+1 evler 2 bın küsür kiraları aidatları ayrı dert ve ev bulunmuyor şaka gibi. 300 bın oln evler 700 bın olmus burda almak imkansız gibi bısey
(6,859 puan) tarafından
Genelledim sonra büyük sehirler ekledmm :)öle gerçekten
0 oy
(603 puan) tarafından
Aylık gelirim asgari ücretin üstünde olduğu halde ben de zorlanıyorum. Sadece gıda harcama yaptığım kartım 2800 gelmiş. Fatura özel gider yok içimde düşün. Dün kızıma 2 ekmek aldırdım. Geldi diyor ki inanamıyorum iki ekmeğe 4 tl verdim. Hani üstü benimdi. 8 yaşında çocuk şaşırıyor düşün. Allah sonumuzu hayır etsin.
tarafından
cok pahalı hersey sanki burası türkiye degil baska bi ülke
0 oy
tarafından
Çok zor gerçekten.  Bide çocuğu okuyan aileleri düşünürsek geçinmek imkansız.  

Domates tarlada 2 tl den çıkıyor markete gelmeye 14 tl oluyor . Allah ıslah etsin 
tarafından
cok zor rabbim yardımcımız olsun insalahh
0 oy
tarafından
Canım dışarı çıkarken bile para alacak lar artık . Eve meyve alırken eskiden kiloyla alırdık şimdi tane ile alıyoruz. Bide bıktık bu eskilerin gaz kuyrugu sözlerinden en azından eskiden geçim vardı bekliyordun ama iki bidon yağı alıp öyle gidiyordun şimdi bir lt bile zor Alicaz.
0 oy
tarafından

Bizde istanbul gibi bi yerde kiradyz geçinemyrz 2 kücük cocukla 

Akşam üstü elektrik su doğalgz faturası geldi tam 4 ay dr ödeyemiyorz 

Eşim gitti kredi çekip ödedi 1.550 artık sen düşün zatn günlkcü aldığı maaş borclara yetmyo

Erdoğan da çıkmş bas bas bağryo suriye lilere 250 m ev 150 m bahçe her aileye

Keşke biraz vatandaşını düşünse 

Bi daha ona oy vermk mi aslaaaa

Söylenck cok şey var ama kime 

;((((

tarafından
oy moy yok
tarafından
Tek duam inş kaybeder
Yabancı uyruklara yardmda bulunduğu kadar kendi vatandaşına yardmda bulunsa türkiye de tek fakir evsz kimse kalmzdı
2023 te ins kaybdr
Gerçi kim kürsi de otursa bisy değşmck ki kimse bizim gibilerini düşünmyo bacmmm
tarafından
evet ** ama ankaranin başkani mahsur yavaş cok iyi birisi gibi
0 oy
(7,982 puan) tarafından
Şok un kötü sütü 5 tl yi geçmiş. Yumurta 30 tl ye dayandı.bu sömürgecilige de kimse dur demiyo. Halk resmen sömürülüyor alenennn hem de
tarafından
evet çok haklısınız
0 oy
tarafından
Şuan iki kişiyiz eşim ve ben birde hamileyim

Ama iki kişi olduğumuz halde faturalar kira mutfak masrafı gerçekten çok zor dönüyoruz buna da şükür 

Allah kimseye muhtaç etmesin
0 oy
(11,033 puan) tarafından

Mutfak ve temizlik malzemesi vs. Ev alışverişi dışında aylık fiks giderimiz 1800 TL. Gerisini yazmak bile istemiyorum iç karartıcı. Evet şu an Allaha şükür toparladık yetiştiriyoruz ama çok zor zamanlardan geçtik ve çevremde de geçinmekte çok zorlanan insanlar var. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

Geçenlerde aklıma geldi, hatırladığım en son 30lu yumurta 9 liraydı ne güzel günlerdi şimdi her şey ateş pahasıııı
tarafından
keske o günlere donebilsekkkk
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Canım valla benim eşim memur kirada oturuyoruz faturalar market alışverişi çocuğun masrafı elimizde hiç birşey kalmıyor eksiye düşüyoruz ve asla lüzumsuz ve gereksiz hiç birşey almam memur yada askeri ücret ücret ile alakası yok her insanın maasina göre gideri oluyor yaşam şartları zorlaşıyor artık marketlere el sürünmuyor 
0 oy
(1,772 puan) tarafından
Valla eşimle bazen hesap yapıyoruz aylık bazen 7 bin gittiği oluyor benim işsizlik maaşım var eşimin maaşı ayriyeten kayinpederim harçlık verir çocuğa diye 400 500 aylık ama yok yemin ederim bakıyoruz elimiz de bu ay da bunu aldık dediğimiz bise yok ev kira faturalar çocuğun masrafı derken inan eşim evleneli 2 yıl olucak 1 parça kıyafet almadi kendine  zorlarım alsın diye var benim der garibim çalışıyor ama elde avuç da bir sey yok Allah sonumuzun hayır etsin inşallah gidişat çok kötü 
0 oy
(1,851 puan) tarafından

Aaa tosbikoğlum ne kadar ayip yangında çay vermediler mi sana yoksa :woot:

Z kuşağı gümbür gümbür geliyo inşallah <3

0 oy
(715 puan) tarafından
Diycek çok şeyim var çoookk ama rtecileri hiç çekemiycrm susuyorum jfjsmsmsk

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 264 göst.
8 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Ö.B❤️A.C.A (582 puan) tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 730 göst.
0 oy
17 cevap 434 göst.
15 Şubat 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde ebrusaglam (259 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 263 göst.

405,889 soru

12,165,096 cevap

36,621 kullanıcı

...