0 oy
497 göst.
Diğer kategorisinde (5,874 puan) tarafından
Eşim ay başı maaş alıyr daha ay sonuna ıkı hfta kalmaz butun paralar gıdıyor borça harca nebilm kiraya eşime dyorum braz bırak ay sonuna belki bşey başımıza geldi napim dyor gidyor para kalmıyor bu son zamanlarda çok tartışıyoruz üstünde gtmıyırum ama çok yoruyor beni aileme 5 saat uzaktayız sene de bı ancak goruyorum zateb 2 senedir evliyim onlar toplasan 2 defa bile bıze gelmemiş ablam hfta sonu sze gelecez bide arkadaşım nişanı var 2 gun kalıp gdecez dyer ablamda iş yerınde yıllık ızın kullanmış bir kaç gun kalıp bnde gderım dedı eşim de hemen para yok keşke ay başında snra gelselr şuan hiç bir şey yok evde yemın edrm bnde kalkıp gelmeyin etmeyın dyemem dün eşimle braz tartıştık şmdi kahvaltı yemek olsun bşey olmazsa laf ederler dedı bnde hayata bnm ailem oyle değil bnm durmumu blyor lar sonçta oda kmse borç vermıyor dedı hep parasızlıktan dolayı bız kavga edıyıruz çok düşündüyor çok mutsuz edıyr insanı edyor oyoe dyor 

23 Cevaplar

0 oy
(4,328 puan) tarafından
Ahh canım günümüzde malesef herkes aynı sorunu yaşıyor seni çok iyi anlıyorum ama kalbini ferah tut Rabbim insallah Bi an önce sizi genişliğe feraha çıkarsın bol rızık ile ve misafir evin bereketidir gelsinler ne varsa oturur beraber yersiniz eşin yokken dersin böyle böyle ay başında gelseniz sizi daha iyi ağırlardım diye insanın ablası kardeşi bunun lafını yapmaz zaten canım 
(5,874 puan) tarafından
Bnde oyoe dyorum laf etmezler arkadaşının nişanı var 2 kalıp gtcek Allah razı olsun gerçktn geçim sıkıntısı çok zor
-Reklam-
0 oy
tarafından

Gercekci olmak gerekirse evet ediyor .Polyanna olamayacagim kuzum 

Sirf bu yuzden evlenmeden once birikim yaptik .Esimle sevgiliydik , erteledik evlenmeyi .Bu sure boyunca kenari para attik ki evlenince huzursuz olmayalim.

Esya , dugun , kina hepsini de uyguna mâl ettik .

Simdi bebek geliyor yine uygun ve mâkul seyler almaya calisiyoruz .

Hayat cok zor cunku. Allah yardimcimiz olsun ❤️

Bu arada ablanlardan ve ailenden cekinmesin esin .Zaten onlar gelince destek olurlar diye dusunuyorum.
Bizimkiler gelince alisveris falan yaparlar yuk olmamak icin .Biz yaptirmayiz ama alirlar yine de ❤️
(5,874 puan) tarafından
Evet valla varsa ablam hep verır çok merhametli sende çok iyi ypmşsın bırıkım ypmşsın ben düşünmeden etmeden arkadaş vesilesi ile evlndım eşime birikim yapak dedım tam nyetlenyoz bi sıkıntı oluyor mecbur o birikim den alyoz kalmıyor ya:(
tarafından
Olsun canimmmm  uzme kendini evlendikten sonra o kadar cok yapilmiyo  dedigin gibi canim benimmm.Her sey ates pahasi cidden .Ya bi markete gidiyoruz 100 tl den asagi cikamiyoruz.Cikincca bakisiyoruz boyle  bön bön ne aldik biz diye  .Para hic kolay kazanilmiyo ama hemen ucuyo .Bu da cok sinie bozucu. her sey zamli her sey .

Bak ben kinami ogretmenevinde yaptim sadece 1250 tl verdim .Cok luks yerler var miydi evet vardi ama oyle luks yapinca elime ne gececk ki dugunden sonra elde avucta ne varsa gidecekti .Sen uzme kendini esine soyle .Ablanlar yardimci olur ☺️❤️
(5,874 puan) tarafından
Saol cnm syledim inşallah artık ne yapalım mecbur herşey çok pahalı vala Allah yardım etsin
0 oy
(616 puan) tarafından
Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah canım parasızlık çok kötü bişey bizde son zamanlarda sıkıntıdayız inan aileyi kötü etkiliyor Allah kimseyi yoklukla sınamasın 
(5,874 puan) tarafından
Boşanma eşine geldık resmen hayatı bıle tkmayan eşim psikolojisi bozuldu ya
(616 puan) tarafından
Allah yardımcınız olsun inşallah
0 oy
(961 puan) tarafından
Ben cocukken madddi sıkıntımız cok oldu annnemle babam çok yıprandı ve zorlugunu cokniyi bilirim annemden gördüğüm en güzel şey sabır hayatım. Evet mutsuz ediyor ama sabır sonunda öyle güzel yerlere getiriyor ki insanı sen bile şaşıyorsun kendi haline. Eşinin üstüne gitme, destek ol, altından kalkarız de. Gelen benim için geliyor, evime yemeğime gelmiyor olanı koyucaz Allah ne verdiyse diye gönlünü et eşinin. Eşim yurtdısında calısıp gelir hazır para bi anda biter burada çalısmadıgı için para çıktıgı için sürekli aşırı agresif oluyor, sinirli oluyor. Erkeğin en büyük sıkıntısı paradır sen evde belki onun kadar düşünmüyorsun ama o işte uykuda oturuken hep ne olucak düşüncesi. 
(5,874 puan) tarafından
Vala çok haklısın bnde çok üzülüyorum çoçuk olmszsa gıdıp çlşcam bnde blmiyorum o iki ablam boşanmış onlar gbı olmak istemıyorım abilerim tehdit edyor bızı eyer bdaha boşanma olursa sızı öldurcem dyor inşşalah oyle bşey olmaz eşimi çok seviyorum oda sevyor ama paraszlık
(616 puan) tarafından
Evet canım arkadaşa katılıyorum Allah kimseyi zorda bırakmaz sabret
(961 puan) tarafından
Parasızlık illaki birgün biter sağlığınıza birşey olmasın sen ve eşin sürekli bu konuyu konusursanız eviniz de hiç huzur olmaz. Sen eşin geldiğinde para konusunu hiç açma unuttur ona o düşünceleri. Hele ki bu sebepten bosanmayı bile aklından geçirme abilerin konusu ayrı bi konu neyse. Bosansan sanki daha mı iyi olucaksım yuvan dağılmıs cocuk babadan ayrı. Bol dua ve sabır. Kimseyi kıskanma, özenme, kötü düşünme. Allah sonunda refaha çıkartır inan bana çok sıkıntıdan geçmiş biri olarak diyorum simdi çok şükür Allah eşimden yana rahata çıkarttı. Hiç üzülme
(5,874 puan) tarafından
Yok kız ne boşanma sı ben hiç bugınw kadr bna bi sakız  al bile dememişim bekarlık kıyafetlerim bebeğime hep yarıdm dan ordan burdan vermişler blmıyorum vala inşşalah geçer bı bu lanet borç lar bıtseydı birikim de yok ne elde var ne avuç ta
0 oy
tarafından
Peki ailen durumunu biliyorsa niye anlayışlı davranmiyolar önce sana bı danismalari gerekir de gelsek nasıl olur vs. 
(5,874 puan) tarafından
Ablam 2 gun çoöukları ile klcak hem okul tatil hemde pazar burda arkadaşı nişanı varmış en yakın bnm zaten oda söz vermış arkadaşına
tarafından
İşte bu anlayışsizlik o zaman umduğunu değil bulduğunu yiyecek eşin de ister istemez mahçup olabilir keşke bı bahane bulsaydin reddetseydin
(5,874 puan) tarafından
Ayy utandım yaa neblm istemıyor dyecekler
0 oy
tarafından
Hiç canını sıkma 2 kişiye yeten yemek 3 kisiyede yeter güzel bı kuri fasulye pilav yap çorba yap ertesi günde patates biber patlıcan bilmem ne kizartirsin makarna yaparsın yanına al sana 2 günlük yemek . Kahve yanına illa pastaya gerek yok çekirdek çıkar oda bitti gitti . Yani dert edicek bişey yok kaldi ki onlar senin a lan geliyorlarsada durumunu bilerek geliyorlardir çocuklarının yiyeceklerini alıp gelirler . Yani ben sana yemek için misal verdim hiç kafaya takılacak bir durum değil eşinde mahçup olmasın aynı sekilde esininde ailesi gelip sende kalabilir o zamanda burunmu kiviricak bakalım kendi ailesine 
(35 puan) tarafından
Kuru fasulue ve pirincin fiyatı da aldı gitti oda lüx oldu.. Biber patlıcanda keza öyle... Patates de 3,4 kilosu 10,15 tl arası.. Çekirdek de açık almadıktan sonra onunda küçük paketi 5 tl... 4 çocukla, Bu dar halimle sürekli misafir ağarlayan biri olarak Piyasaya ne kadar hakimim siz ordan anlayın:))) yanlış anlamayın latife ediyorum sadece
(5,874 puan) tarafından
Doğru vala evde kuru bakliyat var eşim et yesın ister misafr kahvaltı da biti patates falan biti hepsi eşim çok utanıyor
0 oy
(44 puan) tarafından
Uzulmecanim ablanlar yeme icme icin gelmiyordur inan,onlar senin ailen farkinda olurlar market alisveri yaparlar sıkma canini Allah büyük, benim kiz kardesimin durumu normal  oraya gidince gunu birlik gidip geliyorsam o kalacagim ogunler icin birseyler alip berbaer yapip yiyoruz birde beni dusunmesin diyorum 
(5,874 puan) tarafından
Ablqmda oyle eli çok açık valaa Allah razı olsun ama oda boşanmış iki çoçuk tek bakıyor eşim onun almasını istemez çok üzülür
(44 puan) tarafından
Olsun canim sıkma canını halinden anlar
0 oy
(667 puan) tarafından

Bizde aynı durumdayız 1 haftadkr bebeğim hasta para yok diye doktora götüremedik sonra kumbara yaptığım aklıma geldi onu kırdım sağlık ocağına götürdüm saolsun kaynatam yardım ediyo öle idare ediyoruz ama 2 gündür eşimde çok üzgün hep böyld olucaz diyo üzülme borçlar bitince rahatlarız diyorum yine aynı oluruz diyo ki bi bakımada haklı herşey ateş pahası ev kira 2 çocuk herşeye gün geçtikçe zam allah sonumuzu hayır etsin gerçekten çok zor :ermm:

(5,874 puan) tarafından
Gerçekten çok zor bnde şişeye bırqs para attyom eşimde para kalmayınca mecbur ekmek parası ordan çıkaryırım ekmek olmuş 2 tl Allahtan hak ekmek var 1 25 kuruş oda hemen baytlıyor
0 oy
tarafından
Dagına göre kar derler çok dogru ne kadar maaş alirsan al odeme yeme icme vs vs hepsi gidiyor 
(1,367 puan) tarafından
Bende katiliyorum bu yoruma. Maasin ne kadar olursa olsun gidiyo. Ona gore borclaniyosun falan filan.
tarafından
Eşim polis 9bin civari aliyor gene kalmiyor borç kira su elektrik bez vs vs
(5,874 puan) tarafından
Herşey pahalı vala
0 oy
(1,166 puan) tarafından
evet  haklisin parasizlik cok zormus. insanin kendi evinin olmamasi. ne  bileyim ya

.
(5,874 puan) tarafından
Kira borç ev masrafı bebek bezine ble yetişemiyoruz
(1,166 puan) tarafından
anliyorum bizdrdr oyle canim. etrafima bakmak bile isyemiyorum
0 oy
(2,671 puan) tarafından
Evinde. Ne varsa koyarsın canım illa çok aşırı yemekler olması gerekmiyor bide ailen bence anlayışla karşılar sen eşine bakma Allah ne verdiyse yersiniz inan benim eşimde memur ay sonunu zor getiriyrz şimdiden diyor param kalmadı faturalar taksitler ödenmiş ee birseye ihtiyaç ya olursa adam da haklı taksitler çok olunca zor oluyor bizimde eşya taksidimiz var çocuk var onun maması bezi ne bileyim herşeye para gidiyor komşularım mesela bin a101den sürekli mutfak gereçleri alirlar ben alamam mesela şaşırim yani nasıl sürekli alabiliyorlar diye biz ay i zor getiriyrz  bende evlendiğimden beri sürekli boyleyiz 1buuck senelik evliyim taksitler bizi cokertti ama dediğim gibi evinde ne varsa yaparsın en basiti kuru fasulye nohut yada sarma falan yaparsın yaprak varsa yanına çorba salata vs ne olucakki
(5,874 puan) tarafından
Bnde eşime oyle dyorum ila et olacak dyor kahvaltı falan hiçbişey yok vala
0 oy
(6,048 puan) tarafından
Valla bu eşinle alakalı değil bizimde öyle ay başıyla ay sonu aynı gibi borçları öde eve alışveriş yap faturaları öde derken cepte para kalmıyor bebeğede alışveriş yapıyoruz şimdi doğuma az kaldı diye.. Ama eşimde öyledir ailemden biri kalmaya gelecekse mutlaka dolabı dolu görsünler ister sana bakmadığım düşünsünler istemiyorum utanıyorum der.. 
(5,874 puan) tarafından
Oda oyoe şuan para yok dyor borç yapacam
(6,048 puan) tarafından
Valla ne diyim bilmiyorum maddi açıdan malesef ki zorlu zamanlardan geçiyoruz.. Evde eksik bitmiyor ama cepte para yok
0 oy
tarafından
Canım benim bizim borçta 50 bini buldu elimize beş kuruş geçmiyor kartlar krediler eşim üst üste iş değişikliği yapmak zorunda kaldı 15 gün öncede doğum yaptım ama şükür tartışmıyoruz su an çalıştığı yer  aşçılık mezunu diye çağırdı eşimi ve bulaşıkçılık yaptırıyorlar ayakları geri geri gidiyor her sabah geceleri bebisle konuşuyor senin için dayanıyorum diyor ve iki ailenin de haberi var kendi ailesinin umrunda değil benim babam üç aydan üç aya 30 bin ödeme yapıyor her şey zor artık ekmek aslanın ağzına da düşmez oldu ama geçecek bu günler Allah büyük 
(5,874 puan) tarafından
Bnm eşimde senın eşin gbı çok iş değiştirdi borçlarını hep ertledi onların faizi 70 mlyar var şuan yetşmiyor ya
tarafından
Ne yapalım canım düzelecektir illa ki Allah yardım ediyor bir şekilde , böyle maddi sıkıntılar için birbirinizi kırmayın. Çünkü bir yerden sonra birbirinizden başka kimseniz kalmıyor
0 oy
tarafından
Aslinda parasızlık evet huzursuz edebilir bazen ama eşim elinden geleni yapıyorsa buna rağmen yetistiremiyorsa destek olmanız da önemli bence ha bide herşey yiyip içmek değildir o senin ailen gelsin tabi ama eşin mahçup olmaktan çekiniyor belliki
(5,874 puan) tarafından
Evet çekiniyor ama ben hiç onun üstüne gtmıyorum nyse onu yeriz dyorum
0 oy
(146 puan) tarafından
Seni çok iyi anlıyorum.  Ben evlendiğimde karı koca çalışıyorduk. Eşim asgari ücretten bile az alıyordu. Kaynana ne yer ne içeriz haberi olmaz sürekli çocuk yapın der dururdu. Biz karı koca 3 yıl boyunca hem borçlarımızi ödedik hem de birikim yaptık bebek için.  Hamile kalınca Rabbim öyle güzel kapı açtı ki inanin şu an ücretsiz izindeyim ve eşimin maaşıyla geçiniyoruz. Biz de o kadar bunalmıştık ki... Rabbim bir anda kapı açtı.  Rabbim size de ferahlık versin inş. Hep dua hep sabır.  Geçecek inş bugünler. 
(5,874 puan) tarafından
Ay ne guzel bnde çalşcaktım hemen çoçuk istedı 5. Ayda hemen hamile kaldım şmdi çoçuk var olmasa çalşrdım artıl mecbur vala napim
0 oy
(5,946 puan) tarafından
Nedim canım  allha  şükür  biz paradan dolayı  hiç  tartışıyoruz bizde  ucu ucuna  yetiyor bazen yetmiyor  kredi kartından  avans  çekiyoruz  öyle alıyoruz ihtiyaçları 
(5,874 puan) tarafından
Vala kıredi avans da vermıyor bze
0 oy
tarafından
Bizim de öyle malesef geçen eşim maaş aldı 1 hafta olmadan bitti ben aldım iki gün sonra bitti kira fatura vs derken bişey kalmadı evde
(5,874 puan) tarafından
Hemen btyro ya
0 oy
(35 puan) tarafından
Aynıyız ama ben gelen misafire gelme etme demem, diyememde gelende sen niye böyle ağırladın bizi diyemez, o yüzden endişe etme elinde evinde ne varsa koy önlerine, bidahaki gelecekleri zaman ya elleri dolu gelirler ya zamanı ayarlarlar öyle gelirler. Önceleri bemde çok dert ediyodum utanıyodum ama önemli olan ne yedirdiğin içirdiğin değil nasıl güzel vakit geçirdiğin.. Önemli olan o an için birlikte olmak ister pasta ye ister mısır patlat onu ye, hiç farketmiyo.. Adamlarada çok yüklenmemek lazım kocalarda ellerinden heleni yapıyolar.. Rabbim azımı çoğaltsın bereketlendirsin inşallah... 
(35 puan) tarafından
En uygun menüleri söyleyeyim sana, Evinde un yumurta varsa erişte kesebilirsin,mercimek çorba ya şehriye çorbası, bulgur pilavı, ortaya iki havuçtan tarator, cacık, çoban salata, tatlı olarakda az malzemeden dolayı sürekli yaptığım un helvası, yağı az olarak kullandığım kek, şambali de olabilir. Çayın yanına mısır patlat. .kahvaltıya pişi,bazlama  poğaça tarzı bişeyler yapabilirsin.. İnsan zor da kalınca her yolu deniyo gerçekten.. Evde un yağ salça şeker vanilya k. Tozu patates maya ve  baharatları asla eksik etmem. Bunlarla dünyanın yemeğini çıkarıtım evelAllah. Baharatlarla değiştiririm tadlarını falan.. Evde ne varsa o malzemelerden yapabilirsin bişeyler
(5,874 puan) tarafından
Saol cnm Allah razı olsun bakalım hele ne olıyrı yarın gelecekler
0 oy
(1,122 puan) tarafından
Ahh cnm çok haklsn ama sabır ben 4 yıldır evliyim başıma çok şey geldi eşimin kardeşi borc yaptı o borç ustumzr kaldı ödedik ev aldk kaynnam kayinbabam oturyo şuan evleri yoktu diye esim gonderiyodu kirayı baktm olacgi yok dedim ev alalm otursunlar ben uzakta oturyorm dedim otursnlar inanırmsn verdigime hiç pişman değilim onların duası bize yetiyo inanki çok zorluk çektik esimn ailesnn durum yok diye esim hep destek oluyodu bir gün agzmi açıp demedm niye veriyosn diye cnku ailesi bnada dedi senin ailenn ihtiyaci olursa hiç dusunmeden veririm çok zorluk çektik eşim 2 kez corona oldu ondn snra astım oldu coronadan snra bayağı bi rahatsizlgi ckti eşim askeri personel işden atılma durumu bile oldu piskolojimiz alt üst oldu herşeyn başı sağlık canm sabrettim hep şuan çok şkur iyiyiz rabbim kimseyi zorda birakmsn inşallah.
0 oy
(3,097 puan) tarafından
Bu sizin yaklaşımınıza bağlı canım. Ailen yabancı değil sonuçta hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Varken yapmasan neyse de yokken kimsenin bişey demeye hakkı yok. Bende bekarken maddi sıkıntı çok çektik ailemle. Ama evimizden gülüşler eksik olmazdı. Halimize güler yine mutlu olurduk. Abimle 30 lirayi paylaştığımız günleri bilirim. 20 sini bana verirdi ben yok bana 10 yeter 20 sende kalsın derdim tatlı tatlı atışırdık. Yine meteliğe kurşun attığımız günlerdeyiz derdik. Evin kumbarasi vardı bazen onu açardık. Hazineyi açalım kumbaraya kadar geriledik derdik. Sonra çok çalıştık az harcadık derken herşey düzeldi. Rabbim illa bi yerden kapı açıyor. Sabırlı olun herşeye rağmen şükredin. Eşine de çok yüklenme bence canım. Sağlığımız yerinde şükür gerisi hallolur de. Şükür evin bereketini artır unutma. 
(5,874 puan) tarafından
Yok vala ben hiç yuklenmiyorum çok acil nyse onu al derim asla gerkesz harcama yapmam

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 443 göst.
5 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,847 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 399 göst.
11 Haziran 2023 Aile kategorisinde Masallarulkesi_ (241 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 281 göst.
20 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Eda-HiraNur (473 puan) tarafından soruldu

404,477 soru

12,117,107 cevap

36,463 kullanıcı

...