0 oy
516 göst.
Diğer kategorisinde (594 puan) tarafından

image

kizlar ateşi öğlenden var düştü tekrar çıktı saat te geç oldu hastaneye göturemiyoruz da. Evde kullanmadığım geçen aylardan hiç acmadığım antibiyotik var sizce hazırlayıp kullansam mi yoksa biraz daha beklesem mi belki ilaçsız düşer ateşi diye. Gece uyusam havale geçirse diye korkuyorum.

12 Cevaplar

0 oy
(7,982 puan) tarafından
Kafana göre kullanma bence ateşin neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorsun sonuçta 
(594 puan) tarafından
Aynen de canm hastaneye götürsem de antibiyotik verirler bence ateş dusuruculeri dönüşümlü kullanıyorum yine çıkıyor baya yüksek bide
(7,982 puan) tarafından
Antibiyotik verseler de çeşitleri dozları hastalığa göre farklı oluyor
(594 puan) tarafından
Hadi ya  ben her goturdugumde aynı antibiyotik veriyorlar canm Augumentin ismi
(7,982 puan) tarafından
Şu ana kadar 3 kere antibiyotik kullandik 3 u de farkliydi ve birinde 5 ml siringaya cekerken birinde 2.5 ml kaşığında kullandık
-Reklam-
0 oy
tarafından
Ilık bi duş aldır ateş düşürücü ver eğer varsa antibiyotik verme 
(594 puan) tarafından
Aldırdım canm calpol dolven dönüşümlü verdim de yine de ateşi düşmedi
0 oy
tarafından
Ilık duş aldır canım o iyi gelir suyu ne sıcak ne soğuk olacak. Kafana göre antibiyotik verme.
(594 puan) tarafından
Aldırdım canm duş üstüne ilaç verip uyuttum biraz oynadı sonra yine çıktı
tarafından
Allah şifa versin canım inşallah ateşi daha da yükselmez
(594 puan) tarafından
Sağol canm Allah razı olsn
0 oy
(13,507 puan) tarafından
Asla kullanma ateşi kaç derece
0 oy
tarafından
Antibiyotik kafaya göre kullanılmaz sebebini bilmiyorsun ateş düşüricü ver gece uyuyakalmaktan korkuyorsan 4 saat sonrasına alarm kur 3 gün geçmezse dra yada sağlık ocağına götür
(594 puan) tarafından
Tamm canm kullan mim o zamn sağolun
(4,859 puan) tarafından
Sebebini ben yazayim her antibiyotigin kullanim alanlari farklidir siz antibiyotikleri kafaniza gore kullanırsanız artik vucut antibiyotige direnc gelistirdigi icin etki etmeyecektir
tarafından
Ateşin sebebini demek istemiştim ben cümle eksik olmuş)
(4,859 puan) tarafından
O zaman anlasildi tamam =)
0 oy
tarafından
antibiyotik yerine ateş düşürücü verebilirsin canım 

kafama göre asla antibiyotik kullanmam açıkçası neyden kaynaklı olduğu belli değil sonuçta belki diş çıkarıyor belki üşüttü
(594 puan) tarafından
Ya doktora her goturdugumde yazıyor açıkçası dönüşümlü dolven calpol verdim düşmedi
tarafından
ayni antibiyotiği mi yazıyor canm
(594 puan) tarafından
Farklı doktorlar aynı antibiyotik. Ama alerji yaptı herseferinde bende değiştirmesini istedim bu antibiyotiği ilk defa kullanacağız
0 oy
(924 puan) tarafından
Ben sağlık ocağına gittiğinde hep reçete ettiririm antibiyotik ecza dolabında dururdoktor ateslendiginde antibiyorik başla derdi 
(594 puan) tarafından
Aynen canm bende ondan karar verdim vermeye çünkü neyden kaynaklı olursa olsun her goturdugumde kesinlikle antibiyotik veriyorlar doktorlar.
0 oy
(4,689 puan) tarafından

Verme lütfen hastalığın neden kaynaklı olduğunu bilmiyorsun. Antibiyotik bakteriyel enfeksiyon hastalıklarında kullanılır, viral ise kullanılmaz.  

Çok sıkı giydirme, ılık bir duş aldır ve alnına ensesine de ılık bez ıslatıp koy ateş düşürücü ilaç ver ve takip et. 

tarafından
Yaa şuan çocuk aciller kızarıklık görsün antibiyotik veriyor cok üzgünüm gerçekten evladımı antibiyotiğe boğduğumuz için başka çarem olmadığı için
(4,689 puan) tarafından
Asıl Kadın, tamam öyle yap. Ya burada bir yöntem duydum ama ne kadar doğrudur zararı var mı bilmiyorum ama ayakların altına limon sürüyorlarmış ateş düşürmek için. Istersen 112'yi ara hem belki doktor bağlarlar sorarsın.
(4,689 puan) tarafından
Bal Annesi. Evet yani her şeye de antibiyotik yazmaları doğru değil.
(4,689 puan) tarafından
Allah şifa versin evlatlarınıza
tarafından
Aminn sağolasın canım
0 oy
tarafından
Hastaneye git cnm
0 oy
(3,679 puan) tarafından
Düşmeyen inatçı bir ateş ise enfeksiyon olabilir canım doktora götürmen daha iyi olur
0 oy
tarafından
Yok kuzum kafana göre verme  bence , benm kızımda ateşli bugün doktoruna götürdüm bir önceki ilaçlarından farklı ilaç verdi 
0 oy
(51,021 puan) tarafından
kafana göre verme neden goturemiyosunuz hastaneye 112 ara sor biz ver deyip vebal alamayiz geçmiş olsun

İlgili sorular

0 oy
14 cevap 742 göst.
5 Nisan 2024 Aile kategorisinde Semra butok (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 892 göst.
7 Aralık 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 67 göst.
15 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nisan89 (1,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 95 göst.
12 Mart 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

406,027 soru

12,171,482 cevap

36,639 kullanıcı

...