0 oy
886 göst.
Aile kategorisinde tarafından
Daha yedi gün oldu vefat edeli elim birşeye varmıyor ikram yeter mi

20 Cevaplar

+6 oy
tarafından
Yanlış anlamayın ama kocmn kadını kurbye ilemi mevlt vercksnz kaç kişi gelckse o kadar paket seklinde pide köfte falan yaptrn yannda ayranı tatlısı da oluyor Zatn yada tavuk pilav ayran yapın beyaz seker oluyor mevlüt şekeri ondanda alın dağıtın kuş olusumu canm bu kurbiye ile kinarlar sizi
tarafından
Ustune fotografta kondurdularmi ki acaba ?:)
tarafından
:))) gibi bilemedim onu da yaparlar mi :)) tövbe walla
Allah hayırlı evlat nasip etsin diye boşuna demiyorlar gerçekten oyle. Çok üzüldüm o aile adına.  Üzüntülerimi yazmis 7 daha çıkmamış ama burda geziyor yorum.yaziyor hergun post atiyor  çok ayıp eskiden evlerde 40 gün tv acilmazmis hurmeten  ne bilim Allah akıl fikir versin
tarafından
Benim aanannem dedem uzun yıl arayla vefat etti gerçekten biz TV açmazdk müzik dinlemezdk oysa yaşımız en fazla 9/13 arasıydi
Halada öyle biri vefat edince eski hayatimizq döndük  üzülürler diye ekstra dikkat ederdik bilmiyorum acsyip şaşırdım
Birde pist açmış amcası uyarmamis biz böyle diyoruz diye hakkını helal etmiyormus açıkçası önce ölenin hakkını bir ödesin bize gelene kadarrrr ooooo kadının arkasından mevlüte ikramlık başka bişey yap dedik diye kötü olduk
tarafından
Pasta yaptirma meselesi ve amca meselesi ne yorum silinmis galiba. Bide bize hakkini helal etmiyomus kiz
tarafından
Walla paşa gonlu bilir ne yapıyorsa yapsin cenaze onun sevabı onun .
Yok millet yemek yeme geliyormuş dedikodu ya kimin ne niyetle geldiği önemli değil önemli olan ne niyetle dagittintir.  Burda kimse kimsenin üstünde hakkı yok . Eleştiriye açık olmayanda post açmayacak. Herkes hakkımı helal etmiyorum.desin o zaman
-Reklam-
+1 oy
(263 puan) tarafından
Canım çok durumunuz yoksa eli güzel yemek yapan birine rica et al pirinç o pilavı yapsın sen tavuk hasla didikle ayranı da evde yapı ver biz genelde kendimiz yaparız kayınvalidemlerde annemler de 
tarafından
bır pasta parasına da bunlar yapılır yanı en azndan uygun olan bısey  yapılmıs olunur
(7,792 puan) tarafından
Aynen hem uygun butceye
(263 puan) tarafından
Kesinlikle kızlar hepimiz pilav yapmayı da  biliyoruzdur yapamam derse de illa çevrede hayor için yaüpan komşu vardır
0 oy
(12,279 puan) tarafından
Tavuk pilav yapabilirsin canım basın sağolsun 
0 oy
(3,163 puan) tarafından
Tavuk pilav ayran verebilirsin canım mevlutte kurupaata dağıtıldığını hiç gormedim
tarafından
Sadece komşular okuyacağız öğle yemek verdiler zaten cenazede birde fazla maddiyat yok çay pasta vereceğim
(3,163 puan) tarafından
Sen bilirsin canim. Hemen hemen aynı paraya denk gelir fazla insan olmazsa.
tarafından
Cenaze evinde çay pasta verildiğini ilk defa duydum. Pide tavuk pilav olursa pasta dugun içindir yani
0 oy
tarafından
pide sipariş edebilirsiniz ya da tavuk pilav yapabilirsin.
0 oy
tarafından
Pide ayran ve helva dagtlir benim bildgm
0 oy
tarafından
tavuk pılav yada pıde olur pasta olmaz kutlama gıbı
tarafından
Valla pasta sipariş etti esim
tarafından
sıparıs edılmısse sormana gerek yok kı daha bıze yanı yapcak bısı yok
tarafından
Üstünde mekanı cennet olsun yazdırın pastanın esinz aklı yok demki annesine verdgi deger bumu cidden
(2,887 puan) tarafından
Ayseos Allah affetsin yorumuna güldüm cok haklisin
tarafından
Gül'ün boşverin soru soranda fazla uzlmms Zaten
0 oy
(5,567 puan) tarafından
Sadece kuru pasta ayıp olur . Bizim burda içecek kuru pasta lokum şeker tatlı Birlikte verilir . Eğer durumunuz varsa yemek yaptırıp paketleyip dağıtabilir siniz . Sen niye yapıyorsun ki . 
0 oy
(1,358 puan) tarafından
cnm biz kaynanamin 7 sinde 52 sinde tavuk pilav verdik pet tabakta 
0 oy
tarafından
Ben cenaze evinde yemek yapılmasına karşıyım o gelecek insanların getirmesi lazım yemekleri millet acısını mı yaşasın gelene yemek derdine mi düşsünler
tarafından
Dinen uygun değil zaten ama bunu insanlara anlatamıyorsun maalesef.ama ben kendi evimde yapıyorum annem için tüm olmuslerimiz için o yüzden ikram vereceğim
tarafından
Yemk yapılmıyor Zatn hayrına yemk veriliyor günahı içen kabirde ya kadın Sevap olsun diye geln kislerde 41 yasin okur onun hayrına karnı doyulur gelnlrn
tarafından
40 için olsa neyse ama daha 7 gün olmuş vefat edeli kadın ne yemeği Allah aşkına Bi zahmet gelenler düşünsün zaten millet Kuran'ı Kerim dinlemeye değil dedikodu ve karın doyurmak için geliyor

Sevde canım çok kasma kendini bence yapacaksan illa tatlı dağıt yeter yada bütçen neye yetiyorsa Allah rahmet eylesin Allah kabul etsin dualarınızı
0 oy
tarafından

Cnm yorumlarda okudum   bende yaptım onu komşular arasında  evde birşeyler hazırladım  sağolsun yardımda ettiler    güzelce  kuranimiz okundu  çayımızı içtik   herkes dağıldı  

Eski oturduğum ilçede  her 15 gün de bir yapardık millet gün yapıp dedi kodu yapardı  biz kuran okur ölmuslerimizin ruhuna hediye ederdik   

Şuan oturdum yerdede yapmak istedim ama komşular pek istemedi  bende üstüne düşmedim   

Olduğum sokakda hep hocalar var bide okuma sorunu olacağınida düşünmüyordum

tarafından
Ben kendim okuyacağım zaten isteyen olursa okur  teklif ederim yine ama duayı filan kendim yapacağım inşallah
0 oy
(425 puan) tarafından
Öncelikle başın sagolsun 

Bizde mevlitte tavuk pilav sarma tatlı verilir 
0 oy
tarafından
kızım ne pastası ya kutlar gibi. adet helva kavurmaktır. elalem taş yesin ne o öyle menü falan yazmışlar şaka gibi
0 oy
tarafından
Bence yemek cnm kuru pasta olmaz ya 
0 oy
(1,794 puan) tarafından
Maksat dua okunması canım durumun neye elveriyirsa onu yap. Rabbim hayrını kabul etsin
0 oy
(1,556 puan) tarafından
Canım mevlüt dediginn karın doyurma yeri değil senin acın varken böyle şeyler düşünme çok istiyosanda minik topkek ve meyve suyu dağıt derim 
tarafından
bır evlat annesı ıcın kuran okuyacak dua edecek olan konu komsu toplasan 30 kısı ıcın 200 lıralık bır yemek veremıyorsa valla yaşamasın ya herseyın bır oluru vardır
(1,556 puan) tarafından
Olabilir insanlık hali yaa anneside olsa belki sıkışık destek olanı yok hadi duasını okusun desen anlicamda şu cenazelerde faln illada tavuk pilav cantik dagilmazsa olmaz düşüncesi nasıl bı mantıktır.
tarafından
pekı eve gelen bos beleş sohbete gelen komsuya bıle bı kek kısır pogaca vs yeter mı dıyr dusunurken cenazemızın ardından dua edecek kuran okuyacak kısılere ıkramda bulunmak  agırlamak neden bu kdar zorunuza gıdıyor ben cenaze gununden bahsetmıyorum 7 gın gecmıs eve ınsanları mevlit ıcın topluyor ve cagırıyorsa agırlamak zorunda sıradan bır gunde bıle mısafıre gösterilen özen neden o gun o hayır ıcın toplanılacak gunde gosterılmesın?
(1,556 puan) tarafından
Ben özen gostermesin demiyorum ki durumu varsa imkanı varsa içinden geliyorsa üzgün halinle uğraşıcak mecali varsa göstersin ama şartlar el vermiyorsa yapcak bişey yok
tarafından
Annen vefat etmıs hayrına dua okuyup mevlit verıyosun ınsanları doyurmak 200 lıra ya yuzlerce ınsan agırlamıcak sonucta pasta parasına bıle halledılır ınsan annesı ıcın 200 lıra bulamaz mı yazık bulamazsa
0 oy
tarafından
tarafından yeniden gösterildi
Size şimdi sekerde dağıtın diycem çikolata li Bayram şekeri dagitrsnz beyaz haç şekeri dağıtın fisekte yapılıyor 
tarafından
Bu değişik değişik yorum yapan insanların açısı ile alay eden aciz insanlar ben gücümün yettiği kadar evimde kuran okumak istedim ve amcam pastanesi olduğu için uygun olur diye düşündüm amcam da bişey demedi sonra içime sinmedi sordum yani içimi bilmeden yok kutlama gibi filan yazanlar sizleri Rabbime havale ediyorum .
tarafından
Güzelce tavsiye verenlere de teşekkür ederim insan içinde ne var ise dışına onu yansitir.bende eşime söyledim o pide de yaptıracak hem pide hem kuru pasta çay vereceğiz .ama üzüntümü anlamayıp dalga geçenlere de hakkını helal etmiyorum çünkü ben kaç gündür üzüntüden bitap olmuşum onlar benimle dalga geçiyor
tarafından
Cenze olduğu gün bile burda post acmsnz dalga geçmiyorum cenze de ne yapılır sizde bilirsnz kutlma gibi kurabiye diyosnz bayrami bu 7 su olmdn herkz dagilms siz dip köşe temizlk yapmsnz demki elinz kolunz saglam
0 oy
(1,041 puan) tarafından
Başınız sağolsun canim Allah sabır versin Yöre Yöre değişiyo tabinboyle şeyler bizim orda 8!10 çeşit yemek olur falan ama kurabiye olmazmış gibi geldi bence pide ayran yaptırın bide kurabiye daha pahalli tutar bence helva yapın birer tabak mesela oda olabilir lokma dokturulebilir çevren varsa yardım edecek tavuk pilav ayran yapılıp dağıtılabilir bunlar geldi aklıma ama siz bilirsiniz
0 oy
(14,323 puan) tarafından
Bizim bursa da açma meyve suyu gül lokumu dağıtırlar 
0 oy
tarafından
Kaynnz öldüğü gün pazi sarmsi yapmsnz o kadar da buyutmyn acinzi 

İlgili sorular

+1 oy
10 cevap 398 göst.
29 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Zuhal456 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 144 göst.
1 Temmuz 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Linkin (18,630 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 76 göst.
30 Ekim 2022 Diğer kategorisinde Ftm1907 (521 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 46 göst.
1 Ağustos 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu

404,353 soru

12,113,853 cevap

36,451 kullanıcı

...