0 oy
732 göst.
Diğer kategorisinde (11,067 puan) tarafından
Alttan muayeneden sonra alıyor musunuz kızlar gerekli mi acaba ?

33 Cevaplar

+2 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Kızlar gerekmiyor içerisinde cinsel birleşme yok söz konusu giren materyal cinsel bir organ degil haz ve sehvet yok abdesti bozacak sıvı irtihali yok içiniz rahat olsun. Bunu başa sabitle herkes gorsun ayrıca Ömer Nasuhi bilemenin ilmihalinde gusül faslına da bakabilirsiniz ya da taharet diye ayrilmisti sanırım şu an tam hatirlayamadim
(2,938 puan) tarafından
Herkes muayeden evine gelen insana göre kişisel düşüncesi söylüyor halbuki gunlerce hastanede kalmak durumunda olanlar var zor durumda kalanlar var. Yani kişisel düşünceler de vebal diye düşünüyorum doğru kaynaktan doğru bilgi edinilmeli kendim için ve herkesin sahsine diyorum. Bende o şekilde dinledim ve okudum ama işte vesvese var herkeste
tarafından
düzenlendi
Öyle tabii ki bu dini konularda özellikle fetva gerektiren konularda insanlar müctehit olmuşlar maşallah. Bu konuların kişisel görüşü olmaz ne kadar yanlış olduğunun farkında olmak lazım hüküm neyse mezhep imamları peygamberimiz asabımı neye hukmettiyse odur. Benim yazdığım yazıda kişisel goeus yok Allaha sığınırım insanları yanlış yere yönlendirmeler korkarım. Bir ilahiyat mezunu iyi bir fıkıh okuyucusu olduğumdan kendimi sorumlu hissettim ve yazdım ayrıca osuruktan tayyare kendi kafalarına göre yeni hüküm çıkaranlarabörnek bu konu çok kızdığım için insanlar bilgilendir diye ilmi tabirlerle yazdım anlayın diye umarım insanlar kendi kendine hüküm vermekten bence diyip büyük cehalete  girmekten kurtulurlar. Ve son zamanlarda büyük araştırma gereken konularda bile insanlar bence diyerek fetva verir olmuş ben olsam çekinirim bilmediğim konuda bence demeye nasıl cesaret ediyorlar anlamış değilim ya da bir işin doğrusunu bil.ek varken bence diyip amel etmeye nasıl cesaret ediyorlar nasıl korkmuyorlar anlamış değilim inan ki. İşin aslını astarını öğrenin yer yöntem işin ilmini öğrenmeden bir şey hakkında konuşmayın bakın yanlış yapmayın. Belki bu yazıyı okuyup bir şeylere sebep olurum beni yanlış anlamayın kendi nefsimle kendi egonla bir şey yazmıyorum yanlış anlayıp sinirlenmeyin işin doğrusu bu
(2,938 puan) tarafından
İnşallah canım aynen.
(18,630 puan) tarafından
++++++++±+±
(11,067 puan) tarafından
Teşekkür ederjm cnm
-Reklam-
+3 oy
tarafından
Hayır almıyorum , tıbbı bir müdahale, zevk yok şehvet yok, aksine korkuyoruz bitsin diye , ha kulagının icini muayene etmiş ha oranı muayene etmiş aynı şeye girer, sadece normal namaz abdestini yenilemek gerekir
(11,067 puan) tarafından
Bugün birisi bana söyledi alınması lazım diye hiç duymadım.daha önce
tarafından
Cok canım diyanete de bak başka fetva paylaşımlarına da bak herkes aynı şeyi soyleyecek, zaruri bir durum oluyor
(11,067 puan) tarafından
Tamam cnm çok teşekkür ederim
tarafından
Rica ederimm
+3 oy
tarafından
Şart mı bilmiyorum ama ben alıyordum canım 
(11,067 puan) tarafından
Kız seninle tanisiyorduk bı ara nolduuuuu
tarafından
Hahahha tanıştık kuzum kanki olduk olmadık mı :) ❤️
+2 oy
(3,676 puan) tarafından
Alınması gerekiyor hoca öyle dedi hatta lazer epilasyona sonra bile alıyoruz çünkü mahrem yerini başkası goruyor
(7,615 puan) tarafından
Alakası yok .  Doktorun görmesi haram mı değil neden gusül gerektirsin o halde? Gusül alması için o esnada karşısında ki kişiden etkilenmesi gerekir .
(10,495 puan) tarafından
Valka bilmiyorum kuzum yaa ben alıyorum Dr karnımı  muamele etse Bike o jeldrn tiksinirim gelir güzel Bi banyomu yapardim
(7,615 puan) tarafından
Almak güzel bir şey alana lafım yok canım abdest nur üstüne nurdur ama böyle konularda fetva vermek çok yanlış vebali vardır . Allah'ın verdiği hükmü kendi kafasinca değiştirmeye girer . Bu da en büyük günahlardandir .
(11,067 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim kızlar
(3,676 puan) tarafından
Valla ben öyle duydum kızlar zaten almak çokta zor değil yani muane oluyoruz ya herturlu yıkanmak lazım gusulde zorlamaz alalım gitsin
+1 oy
(12,691 puan) tarafından
Ben alıyordum ya bilmiyorum ama rahat edemiyordum
(11,067 puan) tarafından
Bende hiç duymamıştım bugün birisi söyledi alınması lazım diye
(10,495 puan) tarafından
Bende rahat edemen
0 oy
(15,316 puan) tarafından
Ben gerekli diye biliyorum ve aliyordum hep. 
(11,067 puan) tarafından
Hiç duymamıştım cnm ya
(15,316 puan) tarafından
Bende duymamistim ama esim alinmasi gerek dedi o yüzden aliyorum hep.
0 oy
(3,550 puan) tarafından
Bildiğim göre kuaföre gidince bile gsul gerekiyormuş.. 
(11,067 puan) tarafından
Ya çok teşekkür ederim cnm
0 oy
(11,216 puan) tarafından
        evet alirim
(11,067 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(5,688 puan) tarafından
Ben alıyorum canım
(11,067 puan) tarafından
Hiç düşünmemiştim cnm acaba günaha mi girdim
(7,615 puan) tarafından
Hayır tabi ki guslün şartları bellidir bunlar arasında da muayene yoktur. Ne kuaför sonrası ne de doktor sonrası gerekmez
0 oy
tarafından
Ben alıyordum 
0 oy
(47 puan) tarafından
Ben alınması gerekiyor diye biliyorum ve hep alıyordum
0 oy
(122,548 puan) tarafından
evet aliyom zaten gunluk dus yapiyom hergun aliyom
0 oy
(261 puan) tarafından
Alinmasi gerekmiyor. Sehvetle alakali birsey guslün gerekliligi. Eger sehvet duyulursa veya cinsellikle bagdastirilirsa gerekir. Ama sadece muayene amacli o yüzden gusül gerekmez
0 oy
tarafından
Ben alıyodum sorundan sonra baktım canım netten gerekmiyomuş sonuöta bi şehvet ilişki değil oruçluykende olabilirmiş sıkıntı olmazmış sağlık olduğu için sey yazıyordu erkek kadın farketmeksizin parmak sokma durumuda olsa gerekmez sadece namaz abdesti yenilemek gerekmiş bi arkadaş yazmış zaten buraya doğruymuş 
0 oy
(1,837 puan) tarafından
İlk defa duydum. Bundan sonra muhakkak alırım. Rabbim geçmiş de yapmadığım için olan günahlarımı affetsin. 
(7,615 puan) tarafından
:) öyle  bir şey yok
(1,837 puan) tarafından
Nasıl yani anlamadım
(7,615 puan) tarafından
Alttan muayene olunca gusül alınması lazım değil dolayısi ile işlediğin bir günahta yok
(1,837 puan) tarafından
Daha önce duymadığım bir şeydi. Çünkü tahrik olmuyorsun o an. Ama yine de düşündürüyor insanı böyle söyleyince
0 oy
tarafından
Hiç almadım duymadımda
0 oy
(7,615 puan) tarafından
Hayır alman için muayene esnasında senin etkilenmen lazım bu da mümkün olacağını hiç zannetmiyorum
0 oy
tarafından
Hiç aklıma gelmedş ama zaten muayenr olmamıştım 
0 oy
(13,448 puan) tarafından
Alınması gerekiyor
0 oy
(487 puan) tarafından
Ben alıyorum canım alınması gerek diyede biliyorum evet tıbbi müdahale ama özel bölgenin görünmüş olması bile yetiyor ki sonuçta kurcalaniyor. alınmalı bence içinin rahat etmesi için 
(11,067 puan) tarafından
Anladım cnm teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 189 göst.
6 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Tugce12. (639 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 357 göst.
0 oy
1 cevap 64 göst.
15 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Dilaray1404 (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 898 göst.
20 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mercimekinannesi (421 puan) tarafından soruldu

404,350 soru

12,113,648 cevap

36,449 kullanıcı

...