0 oy
199 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
Nasil yapiyorsunuz kızlar .

12 Cevaplar

0 oy
tarafından
Annemler kirmizi biberle yapar harika olur 
-Reklam-
0 oy
(3,597 puan) tarafından
Canım biz biber yapıyoruz 

Kırmızı biberleri yıkayıp icini temizliyorum çekirdeklerini çıkarıyorum daha sonra onları parçalayıp robotta çekiyorum sonra kaynatıyorum daha sonra alıp güneşe koyuruyorum suyunu iyice çekince tuzlayıp kavanozlara koyuyorum
0 oy
(14,413 puan) tarafından
Ooooo harika domat salçası yaparım 

Kız napcan kış günü
tarafından
Kız yeni İnterneten baktim öyle dedim bakalım kîzcilerin tarifi nasil
0 oy
(836 puan) tarafından
Biz közde biberleri pörsüleyip biber salçası yapıyoruz 
0 oy
tarafından
Ben çok güzle salça yaparım
0 oy
(164,272 puan) tarafından
annem yapar ama yazin yapar bu havada yapmaz
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Biz bi yaptıkmı 150 bazen 300 kg kaynatarak yaparız canım koca bakır kazanımız var bunun için 
0 oy
(45,136 puan) tarafından
Hiç anlamam.    
0 oy
tarafından
Biz biber yaparız 300 kilo kırmızı biber alıyoruz yıkıyoruz yeşil yerini koparıp biberviye yolluyoruz çekilip geliyor bir nevi robottan geçmiş gibi sonra tepsilere döküp güneşe koyuyoruz o 1 haftada koyulaşıyor o kadar 
0 oy
(3,192 puan) tarafından
Ben yazın 60 kilodan falan menenmen yaparım hatta bu sene 90 kilodan yaptım. Evim kalabalık fazla yaparız yani. Kabuklarını soyacakla soyarim e soyacakla soyunca kalın oluyor mecbur. Atmak istemiyorum salça yapıyorum. Önce kabukları tuzlayıp kapalı bir kovada 2-3 gün bekletiyorum yumusuyor. Sonra onları makarna suzgecinden ovalaya ovalaya geçiriyorum elimde sadece ince kabuklar kalıyor bütün domates geçiyor sonra domatesleri böyle temiz bir bez torbaya koyuyorum yüksek bı yere asıyorum altına da kova koyuyorum ki akan su eteafi mahvetmesin. İyice suzulunce salçası kalıyor o salçayı da tepsiye alıp 1 günde öyle bekletiyorum daha sonra ocakta biraz yağda kizdiriyorum böyle fokurdar gibi olunca sıcak sıcak kavinozlara kapatıp ters çeviriyorum. Herkesin çöp diye attığı kabuktan 2 kilo salça çıkarıyorum. Onun haricinde bı kere domatesle yapayım dedim çok az çıktı çoğu suya giidyor çünkü. Kabuk altında kalan katman tam salçalık katman oluyor.
0 oy
(799 puan) tarafından

Antalyalıyım 2 3 sene dursa hiç bişy olmaz salçamıza

Domates yada biber  fark  etmez  yıkar salça poşetine katılır yazın yapılır bu arada. Güneşte ter düz ederek 1 hafta kadar durur sonra salca makinası ile sıkılır. 

Evun damına leğene döker tuz atarız.

Sabah öğle iyice  karıştırırız. 4 5 günde olur :P

0 oy
(14,945 puan) tarafından
Biz yaz sonuna doğru yaparız önce sağlam laylonlara doğrarken güneşte bekletiriz daha sonra onu makineden gecirtiririz zinilere döker güneşte suyu çekene kadar karıştırıp dururuz 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 362 göst.
27 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mslcns (5,312 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 148 göst.
17 Mayıs 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Minikanne (2,147 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 74 göst.
0 oy
0 cevap 118 göst.

Kategoriler

1,498,711 soru

24,481,226 cevap

356,829 kullanıcı

...