Günlerce bayatlamayan yumuş yumuş tarif :)
1 yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya (1 yk kuru Maya)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 -7 su bardağı un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Susam
Sütü, sıvı yağı,suyu,şekeri, tuzu ve mayayı iyice karıştırıyoruz maya eriyene kadar yapıyoruz bunu.
Yumurtayı da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
Unumuzu azar azar ekleyip bir yandan da elimizle yoğuruyoruz.
Ele çok hafif yapışan bir hamur olcak unu çok dikkatli koymak gerekiyor.
Ve üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında en az 1 saat mayalanmaya bırakın,
iyice kabardıktan sonra avuç içi büyüklüğünde parçalar koparıp biraz parmaklarınızla acın ortasına peynir koyup kenarlarını ortaya gelecek şekilde kapatıp tekrar elinizde yuvarlayın.
Üzerine yumurta sarisini şurup susamı serpin.
Eğer vaktiniz var ise yarım saat daha bekleyin. Daha güzel kabarıyor.
Daha sonra 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ilık ılık servis yapın.
Bu tarifimizi poğaçalar oda sıcaklığına geldiği zaman buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuda bekletebilirsiniz. Zor zamanlarınızda çıkarıp sıcak fırına 5-10 dk kadar sürmeniz sonucunda ilk gün gibi olacaktır.